
- دوره مدیریت شهرهای هوشمند چه دوره ای است؟
- مدیریت شهر هوشمند چگونه است؟
- اهمیت مدرک مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
- موقعیت های شغلی مدرک مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
- اهداف ما از برگزاری دوره مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
- مزایای شرکت در دوره مدیریت شهرهای هوشمند مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
- ویژگی های مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
- مدیر شهرهای هوشمند به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
دوره مدیریت شهرهای هوشمند چه دوره ای است؟
دوره مدیریت شهرهای هوشمند دوره ای است که بررسی موضوعاتی از قبیل حقوق ، قوانين و مقررات شهر هوشمند ، آشنایی با شهر هوشمند، خانه های هوشمند، سیستم حمل و نقل هوشمند، آشنایی با دولت الکترونیکی، آشنایی با دولت الکترونیکی می پردازد. این دوره دانش پذیران را با تحلیل داده و مهارت های ارائه راه حل، اصول و مبانی شهر هوشمند، آموزش الکترونیکی و ویژگیهای دولت الکترونیکی آشنا می کند . در این دوره، با چالش های مرتبط با زیرساخت های شهر هوشمند و همچنین نحوه مدیریت این زیرساخت ها برای ارائه عملکرد مطلوب در شهرها آشنا می شوید. در طول این دوره، در مورد مؤلفه ها و ويژگيهاي شهر هوشمند و همچنین کاربرد آنها مطالبی را فرا خواهید گرفت. طی سال های اخیر، پیشرفت های فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTs) ، خدمات زیرساخت شهری را به چالش کشیده است. نتیجه آن افزایش توجه به مقوله ای به اصطلاح "شهرهای هوشمند" بوده است. در قسمت بعدی به معرفی نحوه مدیریت شهرهای هوشمند می پردازیم.
مدیریت شهر هوشمند چگونه است؟
برای پاسخ به این سؤال ابتدا به معرفی شهر هوشمند می پردازیم. شهر هوشمند، شهری است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای ارتقای کیفیت و عملکرد خدمات شهری مانند انرژی، حمل و نقل و آب و برق به منظور کاهش مصرف منابع، و هزینه های کلی استفاده می کند. هدف اصلی شهر هوشمند، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان خود از طریق فناوری هوشمند است. به عنوان مثال، چراغ های راهنمایی داده های مربوط به ماشین ها و ترافیک را از طریق حسگرها دریافت می کنند و به طور هوشمند میزان زمان ماندن پشت چراغ قرمز را به طور خودکار و هوشمند تنظیم می کنند تا ترافیک روان شود. اگر شهر را به مانند بدن انسان تشبیه کنیم، شهر هوشمند به مانند شبکه عصبی بدن می باشد که زیرساخت های ارتباطی و اطلاعات شهر را به هم متصل می کند. به مانند سلول عصبی که نیاز به تغذیه دارد، تغذیه شبکه هوشمند شهری از طریق داده تأمین می شود که چرخه حیات شهر را تأمین می کند. به عنوان مثال فناوری WiFi در مکان های عمومی و مدیریت مواد زائد، رأی گیری آنلاین و مسیر یابی خودکار ترافیک از دیگر نمونه های شهر هوشمند است. اکنون که در مورد شهر هوشمند، مطالبی را آموختید، می خواهیم به نحوه مدیریت شهر هوشمند بپردازیم.
نوآوری در شهر هوشمند، نیاز به دسترسی از حجم عظیمی از داده های مربوط به شهر است. به همین منظور، نیاز به مدیریت و یکپارچه سازی اطلاعات دارد که اهداف دولت الکترونیک را برآورده کند. مهم ترین گام در مدیریت شهر هوشمند، تهیه و تدوین سند راهبردی برای آن است. در این سند، چشم اندازها ، ماموریتها، طرحها و برنامههای اولیه جهت برپایی شهر هوشمند، تعیین و تدوین می شوند. هم چنین در این سند ، چشم اندازها و اهداف آرمانی ایجاد شهر هوشمند به طور واضح بیان می شود. به علاوه به منظور اجرایی کردن سند، در راستای راهبردها و اهداف کلان شهر هوشمند، برنامههایی نیز پیشنهاد می گردد. بررسی ها نشان می دهند که توسعه بیشتر شهرهای هوشمند با تدوین یک سند و برنامه کلان برای شهر هوشمند آغاز شده است. البته برای ایجاد شهر هوشمند باید مقیاسی برای سنجش میزان هوشمندی شهر را هم ایجاد کرد که این نیاز به مدیریت در سطح کلان دارد که مدیریت شهرهای هوشمند نام دارد. تحولات سریع در فناوری شهرهای هوشمند باعث شده است که شهرها رشد سریعی از نظر رفاه و تسهیلات زیرساختی شهر داشته باشند که این تحول مدیون مدیریت شهرهای هوشمند است.
همچنین در عرصه حمل و نقل، مدیریت شهر هوشمند جهت نظارت و تحلیل جریان های ترافیکی برای بهینه سازی چراغ های خیابانی استفاده می شود تا مانع از افزایش ترافیک در ساعات ازدحام شود. حمل و نقل عمومی هوشمند یکی دیگر از جنبه های مدیریت شهر های هوشمند است که برای مدیریت حمل و نقل عمومی مطابق با تقاضای شهروندان است. مدیریت حمل و نقل هوشمند قادر به تسهیل رفت آمد شهری به صورت الکترونیکی و مجازی است. هم چنین ، صرفه جویی در مصرف و کارایی انرژی، موضوع اصلی مدیریت شهرهای هوشمند است. به عنوان مثال، با استفاده از حسگرهای هوشمند، چراغ های هوشمند زمانی که اتومبیل ها یا پیاده ها در جاده ها حرکت نمی کنند، نور آنها کم می شود یا خاموش می شود. مدیریت شهرهای هوشمند می تواند به بهبود عملیات، حفظ و برنامه ریزی شهری کمک کند.
اهمیت مدرک مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
تحقیقات اخیر نشان داده است که تا سال 2050، 66 درصد جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی کنند. تأمین منابع اولیه به جمعیت این شهرها مانند غذای سالم، آب پاک و انرژی کافی ، چالش برانگیز بوده و نیاز به مدیریت دارد. از این رو نیاز به دانش و اطلاعات کافی در این زمینه در آینده بسیار احساس می شود. این دانش را می توان از طریق شرکت در دوره مدیریت شهرهای هوشمند و اخذ گواهینامه مدیریت شهرهای هوشمند کسب کرد. هم چنین علاوه بر کسب دانش می توانید، درآمد بالایی داشته باشید. بر آخرین گزارش ها، میزان درآمد و حقوق در حیطه مدیریت شهرهای هوشمند بر اساس سابقه و محل کار، بین 56000 تا 106000 دلار بوده است. اگر به دنبال پیشرفت و ارتقاء شغلی هستید، با مدرک مدیریت شهری می توانید رشد شغلی بهتری داشته باشید و فرصت های شغلی خوبی پیدا کنید. هم چنین به دلائل زیر اخذ مدرک مدیریت شهری حائز اهمیت است.
- مدرک تخصصی در رشته خود داشته باشید: اکثر شرکت های خصوصی و دولتی به دلیل اینکه این زمینه مباحث بسیار تخصصی دارد، افرادی را استخدام می کنند که دارای مدرک مدیریت شهرهای هوشمند باشد. از این رو اهمیت این مدرک را بسیار بالا می برد. هم چنین عده از افراد هستند که در پست های مدیریتی و اجرایی شرکت خود مشغول به کار هستند و می خواهند دانش خود را در این زمینه بالا برده و یا ارتقاء شغلی پیدا کنند. به همین دلیل اخذ این مدرک برای این دسته افراد نیز ضروری است.
- تسهیل کسب و کار: شاید برایتان تعجب آور باشد، ولی مدرک مدیریت شهرهای هوشمند می تواند به کسب و کار شما هم کمک کند. شاید در اداره یا شرکت کار می کنید و در جستجوی راهکارهای نوآورانه و جامع برای کسب و کار خود هستید. یا شاید در زمینه مدیریت شهرهای هوشمند می خواهید کسب و کار خود را با ارائه راه حل های نوآورانه در زمینه فناوری اطلاعات، صرفه جویی در انرژی و زمان، خدمات عمومی و توسعه رفاه عموم گسترش دهید. مدرک مدیریت شهرهای هوشمند اطلاعات جامعی را به شما ارائه می دهد تا در مورد آخرین شیوه های مدرن مدیریت شهرهای هوشمند در این زمینه آشنا شوید.
- نیاز مبرم به مدیر شهرهای هوشمند: شهرها همیشه مرکز پیشرفت فناوری ها بوده است. پژوهش های بانک جهانی روی 750 شهر در سراسر جهان بین سال های 2005 و 2012 نشان داد که رشد اقتصادی بین 72٪ از شهرها از رشد اقتصادی ملی خود فراتر رفته است، و انتظار می رود که تا سال 2025، 600 شهر جهان به 60٪ از تولید ناخالص داخلی جهانی برسند که این از نظر اقتصادی بسیار مهم است. از این رو، در این بین نیاز به مدیرانی که بتوانند این روند توسعه و پیشرفت را در شهرهای هوشمند اداره کنند و از طریق دولت الکترونیک و دیگر خدمات عمومی مانند صدور کارت هوشمند شهری هم باعث افزایش رفاه مردم و هم باعث صرفه جویی اقتصادی شوند.
موقعیت های شغلی مدرک مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
پس از گذراندن آموزش مدیریت شهرهای هوشمند، می توانید موقعیت های شغلی خوبی داشته باشید. بر اساس گزارش های ارائه شده در ایالات متحده آمریکا، سرمایه گذاری در بخش مدیریت شهر هوشمند تا سال 2021 به اندازه 775 بیلیون دلار افزایش می یابد. از این رو شهرها روز به روز به سمت سرمایه گذاری در بخش مدیریت هوشمند پیش می روند که موقعیت ها و عناوین شغلی خوبی را هم ایجاد می کند که عبارتند از:
- مدیر ارشد سیستم: مدیران ارشد سیستم مدیریت یک تیم از مدیران سیستم و همچنین دیگر کارکنان بخش فناوری اطلاعات در قسمت مدیریت شهر هوشمند بر عهده دارند. آنها مسئول طراحی، برنامه ریزی، اجرا هستند و به عنوان متخصص و مدیر در مدیریت سیستم های کامپیوتری، بالاترین سطح عملکرد را دارند. مدیران ارشد سیستم کارهای تحقیقاتی را انجام می دهند و نرم افزار و سیستم های کامپیوتری شرکت خود را در صورت نیاز انجام می دهند. آنها همچنین با مدیران بخش های دیگر در تعامل هستند تا مشکلات مربوط به فناوری اطلاعات و زیرساخت های شهر هوشمند را حل کنند. هم چنین مدیران ارشد سیستم مسئول آموزش و نظارت کارمندان جدید است. مدیران مذکور باید با فناوری های روز آشنا بوده و توانایی قوی در برنامه ریزی، سازماندهی، ارزیابی و طراحی مجدد طرح های سیستم داشته باشند. علاوه بر این، مدیران ارشد سیستم باید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشند و در کارهای تیمی به خوبی شرکت کنند. وظایف این مدیران عبارتند از شناسایی و حل مسائل سیستم های کامپیوتری، پیکربندی و رفع مشکل (troubleshooting) نرم افزار و سخت افزار، ارتقاء زیرساخت ها، رهبری تیم مدیران سیستم برای مدیریت سرورها. میزان درآمد مدیر ارشد سیستم بر اساس آخرین گزارش های ارائه شده بین 72000 تا 92000 دلار در سال بوده است که این میزان بر اساس سابقه کار و محل کار آنها متفاوت است.
- مدیر شهر هوشمند: مدیر شهر هوشمند روی برنامه های مختلف شهر هوشمند از جمله بخش فناوری اطلاعات، بودجه بندی، خرید وسایل و دیگر مسائل نظارت می کند. هم چنین ، مدیر مذکور دارای مهارت های مالی است، زیرا اغلب نقش نظارتی در نظارت بر بودجه را بر عهده دارند. آنها تحقیقاتی را انجام دهند تا تعیین کنند که منابع مالی چگونه اختصاص داده شود و هزینه های آن را کاهش دهند. هم چنین طرح ها و پیشنهاداتی را برای هوشمند سازی شهر نیز ارائه می دهد. وظایفی که مدیر شهر هوشمند بر عهده دارد عبارتند از: پیاده سازی قوانین اجرایی هوشمند سازی شهر، نظارت بر بخش های مختلف بخش هوشمند سازی شهر و مدیریت کارکنان. بر اساس میزان سابقه کاری و محلی که مدیر شهر هوشمند کار می کند میزان حقوق و دستمزد دریافتی بر اساس آخرین گزارش ها بین 69000 تا 108000 دلار در سال بوده است.
- معاون شهر هوشمند: معاون شهر هوشمند معمولا تحت نظارت یک مدیر شهری برای انجام انواع کارهای اجرایی، اداری و حرفه ای کار می کنند. این معاونین در درجه اول در یک محیط اداری کار می کنند، اما گاهی اوقات بیرون از اداره می روند و در جهت اهداف توسعه شهر هوشمند، پیشنهاد و نظراتی را ارائه می دهند. معاونین شهر هوشمند پروژه های بزرگ مدیریت هوشمند را زیر نظر مدیریت شهر هوشمند به عهده می گیرند. آنها همچنین در توسعه و پیاده سازی سیاست ها ی شهر هوشمند شرکت دارند. آنها ممکن است بودجه سالانه را تهیه کنند و همچنین به دیگر مدیران در زمنیه سیاست ها و تصمیم گیری ها کمک کنند. هم چنین معاونین مذکور، گزارش فعالیت هفتگی تهیه می کنند و آن را به مقامات بالا ارائه می دهند. آنها معمولا در جلسات شورای شهر حضور دارند و ارتباط خوبی با مدیران ، همچنین کارمندان و سایر اعضای شورای شهر دارند. میزان حقوق دریافتی این معاونین، بین 62000 تا 98000 دلار در سال گزارش شده است.
- مدیر برنامه ریز استراتژیک: مدیر برنامه ریزی استراتژیک مربوط به پست مدیریتی است که کار آن عمدتا شامل نظارت روی بخش های مختلف است. این مدیران پیشنهاداتی را درباره برنامه های استراتژیک مدیریت شهر هوشمند ارائه می دهند و در مورد عملکرد شرکت مشاوره ارائه می دهند. مدیران برنامه ریزی استراتژیک باید مهارت های تشکیل تیم در پروژه های خاصی را داشته باشند و باید بتوانند طرح هایی برای کسب و کار و توسعه آن ارائه دهند. آنها همچنین برنامه های کسب و کار موجود را به روز می کنند و راه حل های بلند و کوتاه مدت را برای مشکلات مالی و مسائل مربوط به آن ارائه می دهند. وظایف مدیران برنامه ریز استراتژیک برای مدیریت شهر های هوشمند عبارتند از تعریف وظایف و اختصاص آنها به کارکنان، طراحی و ارائه مدل های کسب وکار مربوط به شهر هوشمند. میزان درآمد این عنوان شغلی بر اساس سوابق کاری وی بین 92000 و 151000 دلار است.
اهداف ما از برگزاری دوره مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
هدف دوره مدیریت شهرهای هوشمند توسعه و تقویت مهارت های مدیریتی و فرآیندهای اداري شهر هوشمند است. مطالبی که در این دوره ارائه می شوند به دانش پذیران این امکان را می دهد تا مهارت های حل مشکل و قدرت استنتاج خود را تقویت کنند .علاوه بر این، اهداف ما از برگزاری این دوره عبارتند از:
- درک عمیق دانش پذیران از ماهیت فناوری های موجود در شهرهای هوشمند
- یادگیری استراتژی ها و عوامل دخیل در مدیریت شهر هوشمند و زیر ساخت های آن
- فراگیری مؤلفه ها و ويژگيهاي شهر هوشمند
- استفاده از دانش بدست آمده شهرهای هوشمند به صورت کاملا کاربردی
- آمادگی برای پست های مدیریتی و فرصت های شغلی بهتر
- ارائه روش های مدیریتی کاربردی برای افرادی که در پست های مدیریتی مختلف شهری هستند و می خواهند در زمینه مدیریت شهرهای هوشمند مدرک بگیرند و ارتقاء شغلی داشته باشند.
مزایای شرکت در دوره مدیریت شهرهای هوشمند مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به امید پیشرفت سطح علمی کشور و با هدف کمک به این امر ، دوره مدیریت شهرهای هوشمند را به صورت بسته آموزشی طراحی و در اختیار علاقمندان به این حوزه قرار داده است . این مؤسسه مفتخر است که با بیش از 10 سال سابقه در زمینه آموزش دوره های مختلف در زمینه مدیریت، این بسته آموزشی را پس از بررسی نیازهای دانش پذیران طراحی و ارائه کرده است. مزایای شرکت در دوره مدیریت شهرهای هوشمند این مؤسسه عبارتند از:
- یکی از مهم ترین مزایایی که این دوره دارد اینست که دانش پذیران می توانند پس از گذراندن دوره آموزشی مدیریت شهرهای هوشمند، مدرکی را دریافت کنند که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور بوده و این خود اعتبار و ارزش مدرک را بسیار بالا می برد
- مزیت دیگری که شرکت در دوره مدیریت شهرهای هوشمند مؤسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان دارد، تایید مدرک صادر شده توسط سازمان ارزیابی مدارک تحصیلی یعنی WES کانادا است.
- دانش پذیرانی که می خواهند به خارج از کشور مهاجرت کنند یا رزومه کاری بهتری برای خارج از کشور داشته باشند، امکان ترجمه رسمی مدارک با مهر وزارت امور خارجه وجود دارد که این اعتبار مدرک را بسیار بالا می برد.
- مطالب و محتوای ارائه شده در این دوره بر اساس استانداردهای روز آموزشی تهیه شده است و در عین حال که جامع و کامل است، طوری طراحی شده است که فراگیری آنها برای دانش پذیران آسان باشد.
- این مؤسسه با اساتید برتر و مجربی در حوزه مدیریت شهرهای هوشمند همکاری می کند که دارای سوابق طولانی در این زمینه هستند.
- بسته های آموزشی این دوره که به دانش پذیران گرامی ارائه می شود همراه با فیلم های آموزشی دوبله شده به زبان فارسی است که یادگیری دانش پذیران را بهتر می کند.
- امکان ارسال بسته های آموزشی به سراسر کشور وجود دارد.
- امکان رفع مشکلات دانش پذیران طی دوره توسط اساتید
- مشاوره تخصصی از آغاز تا پایان دوره
ویژگی های مدیریت شهرهای هوشمند چیست؟
مدیریت شهرهای هوشمند توسعه ی رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه است و برای این کار از روش های مدیریتی و فناوری خاصی استفاده می کند. با استفاده از مدیریت شهرهای هوشمند، شهرها می توانند از فناوری و داده ها برای بهبود زیرساخت ها و خدمات شهری استفاده کنند. از این رو، مدیریت شهرهای هوشمند ، اشتغال و افزایش درآمد بیشتر برای اقشار مختلف ایجاد می کند. مدیریت شهرهای هوشمند دارای ویژگی هایی است که عبارتند از:
مدیریت ترافیک: نظارت سیستم های جاده ای به رانندگان اطلاعاتی را درباره بهترین مسیر ارائه می دهد. هم چنین، مدیریت ترافیک به طور خودکار چراغ های راهنمایی را مدیریت می کند تا ترافیک موجود را در زمان های پر ازدحام روز به حداقل برساند.
داده، قلب مدیریت شهرهای هوشمند: در مدیریت شهرهای هوشمند، داده های زیادی وجود دارد که جمع آوری می شود. این داده ها می تواند در مورد هر چیزی باشد – آب و هوا، وسایل نقلیه، چراغ ها، عبور و مرور در پیاده رو، غیره. این داده های بسیار مهم در بخش مدیریت شهرهای هوشمند جمع آوری می شود و سپس توسط متخصصان مختلف تحلیل می شود و تصمیمات خاصی درمورد شهر هوشمند اتخاذ می شود. به عنوان مثال چراغ های راهنمایی خیابان متصل به هم که دارای حسگر هستند، زمانیکه هوا تاریک می شود یا فردی از کنار آنها رد می شود را می تواند شناسایی کند و به طور خودکار روشن یا خاموش شود. این قبیل از موارد توسط مدیریت شهرهای هوشمند، نظارت می شود.
سیستم های حمل و نقل هوشمند: در شهر هوشمند، وسایل نقلیه، زیرساخت ها، حمل و نقل عمومی و افراد همگی به عنوان بخشی از یک سیستم حمل و نقل به هم متصل شده اند که باعث ارتقاء تحرک و ایمنی افراد می شود. در مدیریت شهرهای هوشمند از سیستم های حمل و نقل هوشمند می توان برای مقابله با تعدادی از چالش های موجود در شهر از جمله بهبود زمان رفت و آمد، افزایش ایمنی برای سواران و عابران پیاده برای حمل و نقل استفاده کرد. به عنوان مثال در شهر کلیولند ایالت اوهایو آمریکا نرم افزاری طراحی شده است که به رانندگان اتوبوس کمک می کند تا زمان و محل عابرین پیاده را بهتر شناسایی کنند.
شهری سالم و پایدار: مدیریت شهرهای هوشمند به چالش های موجود در سلامت و مراقب های بهداشتی همچون دسترسی به مراکز مختلف بهداشتی-درمانی، تسهیلات و مراکز اورژانسی و ارائه خدمات بهداشتی-درمانی به نقاط دور دست، توجه خاصی دارد. به عنوان مثال، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی از حسگرهای بیومتریک برای افراد استفاده می کنند تا از عوارض سوء و بیماری هایی مانند دیابت جلوگیری کنند. هم چنین، راه حل هایی برای رسیدگی به چالش های زنان باردار در جوامع ارائه شده است تا به موقع چک آپ خود را انجام دهند. اضافه کردن حسگربه دستگاه های پزشکی مانند افشانه، می تواند اطلاعات شگفت انگیزی ارائه کند. یک دستگاه جی پی اس بر روی یک اسپری (افشانه) می تواند مناطق متمرکز مشکلات تنفسی را نشان دهد. اگر مشکلی شناسایی شود، دستگاه به طور خودکار راه حلی را ارائه می دهد.
محیط زیست شهری انعطاف پذیر: مدیریت شهرهای هوشمند به شهرها کمک می کند تا شهری قوی ساخته شود که در برابر شرایط سخت محیط زیستی یا اقتصادی مقاوم باشد. به عنوان مثال، هیچگاه نمی توان از وقوع رخدادی طبیعی مانند طوفان یا تندباد جلوگیری کرد ولی می توانید نحوه پاسخگویی به آن را با پیش بینی دقیق تغییر دهید. اخیرا، حسگرهایی در آب قرار داده شده است که مسیر و محل سیلاب ها بهتر نشان می دهد. هم چنین از داده های جمع آوری شده از دیگر مناطق شهری می توان برای پیش بینی احتمال وقوع آتش سوزی در محل های خاص استفاده کرد که فرصت خوبی برای اقدامات پیشگیرانه فراهم می آورد. مدیریت شهرهای هوشمند فقط محدود به آب، هوا، پوشش گیاهی در یک منطقه نمی شود و شامل هر چیز در اطراف ما می شود.
مدیریت پارکینگ هوشمند: سیستم مدیریت پارکینگ هوشمند می تواند برای پیدا کردن مکان خالی وسائل نقلیه در مکان های عمومی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. حسگرهای تشخیص خودرو در پارکینگ هوشمند نوعی فناوری است که مکان های پارک خالی را نشان می دهد. در این فناوری، حسگرهای بی سیم در فضاهای پارکینگ تعبیه می شوند و اطلاعات مربوط به زمان بندی و فضای مورد استفاده را از طریق پردازنده های سیگنال به یک نرم افزار مدیریت پارکینگ مرکزی انتقال می دهند. پارکینگ هوشمند باعث کاهش تراکم خودرو، کاهش ترافیک ، کاهش هزینه های اجرایی و کاهش استرس راننده می شود. برای استفاده موثر از تکنولوژی های پارکینگ هوشمند، نیازمند اینست که هر دستگاه به سرور خاصی متصل شود.
سیستم های امنیتی: مدیریت شهرهای هوشمند شامل کنترل از راه دور، بیومتریک، دوربین های نظارت IP و هشدارهای بی سیم برای کاهش دسترسی غیر مجاز به ساختمان ها و جلوگیری از دزدی می شود. همچنین این قسمت از مدیریت شهرهای هوشمند شامل کنترل دسترسی به املاک یا دارایی ها و شناسایی افراد در مناطق غیر مجاز می شود.
سیستم های گرمایشی و تهویه هوای مطبوع: سیستم های هوشمند گرمایشی و تهویه، پارامترهای مختلف مانند دما، فشار، ارتعاش، رطوبت ساختمان ها را کنترل می کنند. استقرار شبکه حسگر بی سیم، عامل اصلی تضمین تهویه هوای مطبوع است. همچنین ، این حسگرها داده ها را برای بهینه سازی سیستم های HVAC ( سیستم های گرمایش و تهویه هوای مطبوع) جمع آوری می کنند که باعث بهبود کارایی و عملکرد در ساختمان ها می شود.
مدیریت پسماند زائد: راه حل های هوشمند برای ردیابی زباله ها به شهرداری ها و مدیران خدمات زباله کمک می کند تا مدیریت زباله ها بهتر شود و هزینه های عملیاتی کاهش یابد و مسائل مربوط به جمع آوری ضایعات ناکارآمد بهتر مورد بررسی قرار گرفته شود. مدیریت شهرهای هوشمند فرصت های فراوانی را برای اشتغال افراد ایجاد می کند و زیرساخت های و عملیات شهر را بهتر می کند. شبکه های حسگر هوشمند، اینترنت چیزها (IoT) و فن آوری های مربوط به آن، راه حل های کلیدی برای مدیریت شهرهای هوشمند به حساب می آیند.
کیوسک های هوشمند: کیوسک های هوشمند نقش مهمی در ارائه خدمات مختلف شهر به عموم مردم از جمله خدمات Wi-Fi، دوربین های امنیتی که بر حسب IP کار می کنند، تابلوهای دیجیتال تبلیغاتی و آگهی های عمومی ایفاء می کنند. در برخی موارد، برقراری تماس ویدیویی رایگان و ایستگاه شارژ رایگان تلفن همراه را می توان در مدیریت شهرهای هوشمند اجرا کرد. کیوسک های هوشمند همچنین اطلاعات مربوط به رستوران ها، فروشگاه و حوادث را ارائه می دهند. همچنین کیوسک های هوشمند می توانند نقشه برداری کنند با تلفن های همراه هوشمند همگام سازی کند تا اطلاعات اضافی و مورد نیاز را ذخیره کند.
مدیر شهرهای هوشمند به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
در مدیریت شهرهای هوشمند، داشتن مهارت های مختلف برای مدیریت بسیار مهم است. مدیران موفق ترین کسانی هستند که توانایی انعطاف پذیری خود را افزایش می دهند، مهارت های مدیریتی خود را تقویت می کنند و خلاء های مدیریتی را پر می کنند. به طور کلی به عنوان مدیر شهرهای هوشمند باید روی مهارت های خود متمرکز شوید که عبارتند از:
-
ارتباط مؤثر: یکی از مهم ترین مهارت های مدیران شهرهای هوشمند داشتن ارتباطات عالی و مؤثر است. داشتن ارتباطات خوب رابطه نزدیکی با مدیریت مؤثر شهرهای هوشمند دارد. مدیریت شهرهای هوشمند شامل تیم های برجسته ای از گروه های مختلف فنی و تخصصی است که با یکدیگر ارتباط نزدیک دارند. اعضا تیم ممکن است مهارت های مختلفی داشته باشند و مدیر شهرهای هوشمند باید افراد را بر اساس تخصص و مهارت های آنها تقسیم بندی کند. مدیر موفق باید دستورالعمل ها و وظایف روشنی برای تک تک اعضاء تیم تعیین کند تا میزان کارایی و بهره وری تیم را افزایش دهد.
-
مدیریت زمان: توانایی مدیریت زمان و اولویت بندی وظایف ، یک ویژگی ضروری برای مدیران شهرهای هوشمند است. کارکنان ممکن است زیر نظر مدیرانی بهتر کار کنند که توانایی مدیریت زمان آنها بهتر است و کار خود را به موقع انجام می دهند. علاوه بر این، مدیران شهرهای هوشمند باید بتوانند با مدیریت زمان، بهره وری کارمندان را به حداکثر برسانند و راندمان پروژه را بالا ببرند. مدیران شایسته باید با تغییرات پروژه سازگاری داشته باشند و بین اعضای تیم اعتماد ایجاد کنند.
-
ارتقاء سازمانی: ساختارهای سازمانی مختلفی در مدیریت شهرهای هوشمند وجود دارد و همه آنها بر سبک مدیریت تاثیر دارند. در محیط کاری دارای ساختار سازمانی، سلسله مراتب سازمانی سنتی کیفیت پروژه ها را پایین می آورد. بر عکس در یک محیط سازمانی ارتقاء یافته که روش های جدید مدیریتی را به کار می گیرد، تیم هایی که در پروژه شرکت می کنند، وظایف سازمان یافته تری نسبت به بقیه سازمان ها دارند. آگاهی از ساختار سازمان و نحوه تشکیل تیم های پروژه برای مدیران شهرهای هوشمند بسیار حائز اهمیت است.
-
تحمل و صبر بالا: صبر و شکیبایی یکی از مهارتهایی است که برای مدیران شهرهای هوشمند بسیار ضروری است. ممکن است برخی از مدیران اساسا دارای صبر و تحمل ذاتی باشند اما این بدان معنا نیست مدیران نیابد مهارت تحمل و صبر خود را بالا ببرند. هنگامی که احساس می کنید کارمندان یا افراد زیر دست شما عصبانی می شوند، تمرین زیر را انجام دهید. این تکنیک ساده به شما کمک می کند تا هنگام شرایط استرس زا، خونسردی خود را حفظ کنید.
-
چشمان خود را ببنید
-
نفس عمیقی بکشید و دم و بازدم را از طریق بینی و دهان انجام دهید.
-
به آرامی تا 10 بشمارید.
-
-
ذهن باز: داشتن ذهن باز بدین معنا است که به تمامی نظرات و انتقادات بقیه افراد توجه کنید. گاهی اوقات داشتن ذهن باز به شما کمک می کند تا در پیشرفت بهتری در کار خود داشته باشید. هنگامی ذهنی باز داشته باشید، افکار منفی را حذف می کنید و اطمینان حاصل کنید که اعضای تیم شما می دانند که تو ذهنیت باز دارند و این کار اعتماد و احترام بین همکاران ایجاد می کند. در نتیجه کارمندان زیر دست شما می دانند که شما برای دیدگاه، بازخوردها و پیشنهادهای آنها اهمیت و ارزش قائل می شوید.
-
توانایی سازگاری: انعطاف پذیری و سازگاری ممکن است به نظر شبیه به هم باشد، اما این دو در واقع بسیار متفاوت هستند. در حالی که انعطاف پذیری به معنی پذیرفتن روش های مختلف است، سازگاری به تطابق با شرایط در حال تغییر است. درون کسب و کار خود، اگر رهبری موثر با مهارت های مدیریت قوی باشید، باید بتوانید سبک رهبری خود را در شرایط مختلف تغییر دهید. به معنای دیگر مدیر شهرهای هوشمند باید بتواند با فرصت ها و چالش های جدید سازگار شود.
-
این دوره دارای 11 ساعت فیلم آموزشی و 145 صفحه محتوی متنی می باشد