دوره آموزش مديريت امور قرارداد ها چه دوره اي است ؟
دوره آموزش مديريت امور قرارداد ها چه دوره اي است ؟دوره آموزش مديريت امور قرار داد ها دوره اي است که فراگيران را با کليه اصول و قوانين مورد نياز براي تنظيم و عقد انواع مختلف قرار داد در حوزه کسب و کارهاي مختلف و در انجام کليه معاملات روزمره آشنا مي کنند. فراگيران با شرکت در اين دوره آموزشي با کليه اصول ، مباني ، و مقررات مورد نياز به منظور تنظيم يک قرار داد در چهارچوب قوانين و مصوبات قانوني آشنا خواهند شد و پس از شرکت در اين دوره هاي آموزشي دانش و تبحر مورد نياز براي ورود و فعاليت در اين حوزه را به دست خواهند آورد .

قرارداد چیست؟
قرار داد ها به طور کلي عبارت اند از ثبت و ضبط کليه شرايط مورد توافق طرفين يک معامله اعم از کميت و کيفيت کالا و خدمات مورد معامله ، هزينه و نحوه پرداخت ، مدت زمان مورد توافق و کليه موارد و مباحثي که در روند معامله بر سر آن ها بحث و در نهايت به توافق خواهند رسيد. در روند عقد قرار داد غالبا علاوه بر طرفين معامله مي بايست افرادي نيز در کسوت شاهد حضور داشته باشند و همه حضار با امضاي متن قرار داد متعهد به اجراي کليه مفاد و مواد مورد قيد در قرار داد مي شوند. دلیل عقد قرارداد حصول اطمینان خاطر هر چه بیشتر برای طرفین معامله می باشد به طوری که تا زمان اتمام قرارداد هیچ از طرفین نتواند به اصطلاح از زیر بار مسئولیت های محوله بر اساس قرارداد شانه خالی کند.
در گذشته هاي دور انواع تبادلات و داد و ستدهاي روزمره ميان مردم به صورت پا يا پاي و بر مبناي شناخت و اعتماد انجام مي شد و اين روند مستلزم شناخت طرف مقابل و اعتماد به او بود که تنها در جوامع کوچک و به واسطه سال ها شناخت ميسر مي شد اگرچه در برخي موارد نيز عليرغم سال ها آشنايي و همکاري يکي از طرفين به واسطه عدم وجود هر گونه ضمانت اجرايي از عمل به تعهدات مورد نظر سر باز مي زدو طرف معامله مورد نظر متحمل ضرر و زيان قابل توجهي مي شد و هيچ گونه ضمانت اجرايي به منظور جبران و ضرر و زيان وارد شده وجود نداشت.
اين روند در گذر زمان و با توسعه روند کسب و کار ، تجارت و مبادلات ميان مردم به دليل عدم آشنايي و اعتماد طرفين نسبت به يکديگر در جوامع بزرگتر و همچنين عدم کفايت و ضمانت اجرايي نيازمند اعمال قوانين و مقرراتي بود که بتواند طرفين معامله را ملزم به انجام تعهدات مورد توافق نمايد.
با توجه به نياز مردم به ثبت و ضبط شرايط مورد نظر طرفين در روند انجام تبادلات و معامله هاي مختلف و همچنين در نظر گرفتن الزامات تعهد آور براي طرفين در گذر زمان روندي تحت عنوان تنظيم قرار داد يا عقد قرار داد به وجود آمد.
قرار داد همان طور که پيش تر نيز اشاره کرديم به مفهوم ثبت و ضبط کردن کليه شرايط مورد توافق طرفين يک معامله است . اين شرايط عبارتند از کميت و کيفيت کالا و خدمات مورد معامله ، هزينه و نحوه پرداخت ، مدت زمان مورد توافق و کليه موارد و مباحثي که در روند معامله بر سر آن ها بحث و در نهايت به توافق خواهند رسيد.
آنچه در روند تنظيم و عقد و امضاي يک قرار داد از اهميت بسيار زيادي برخوردار است تطبيق متن قرار داد مورد نظر با موازين حقوقي مصوب مي باشد و تنظيم و عقد قرار داد بر خلاف اصول و قوانين مصوب منجر به خارج شدن قرار داد مورد نظر از درجه اعتبار خواهد شد و قرار داد عقد شده از نظر مراجع قانوني و قضايي از هيچ گونه ضمانت اجرايي و پشتيباني قانوني برخوردار نخواهد بود.
همین حالا در دوره مدیریت امور قراردادها شرکت کنید
انواع قرارداد کدامند؟
قرار داد ها به صورت کلي به دو گروه قراردادهاي عقود لازم و عقود جايز تقسيم بندي مي شوند.
قرارداد هاي عقود لازم : قرارداد هاي عقود لازم به آن دسته از قرار داد ها اطلاق مي شود که مگر در موارد بسيار معدود و به واسطه بروز مشکلات بسيار اساسي و با کسب تائيد و مجوز هاي قانوني قابل فسخ نمي باشند و طرفين معامله متعهد به اجراي کليه مفاد منعقد در قرارداد در مقابل طرف مقابل هستند و هيچ گونه عذر و بهانه اي براي عدم اجراي تعهدات مورد نظر در مراجع قضايي قابل قبول نمي باشد . از جمله قرارداد هاي عقود لازم مي توان به قرارداد ازدواج ، خريد و فروش و اجاره ملک اشاره کرد .
قرارداد هاي عقود جايز : قرار دادهاي عقود جايز به آن دسته از قرارداد ها اطلاق مي شود که هر کدام از طرفين قرارداد مي توانند هر زمان که اراده کنند و بدون اينکه نياز به ارائه دليل و مدرک و يا هرگونه تشريفات خاصي داشته باشند، آن را باطل اعلام نمايند. قرارداد وکالت نمونه خوبي از اين دست قرارداد ها است .
لازم به ذکر است اکثريت قريب به اتفاق قرارداد ها در دسته قرارداد هاي عقود لازم قرار ميگيرند و تنها تعداد معدودي از قرارداد ها در دسته قرارداد هاي عقود جايز قرار مي گيرند.
وجوه اشتراک کليه قرار داد ها کدامند ؟
.jpg)
کليه قرارداد ها با هر زمينه و گرايش به لحاظ قانوني مي بايست به صراحت مواردي که در ادامه به آن ها اشاره خواهيم کرد را تعيين کرده باشند تا در صورت بروز هر گونه اختلاف نظر به سهولت و بدون ضايع شدن حق هر يک از طرفين معامله قابل پيگيري و اعمال قانون باشند . اين موارد عبارتند از :
- عنوان | موضوع قرار داد
- متن صريح قرارداد
- محل امضاي
- تعاريف
- طرفين قرارداد
- مدت قرارداد
- مبلغ قرارداد
- شرايط قرار داد
- تعهدات طرفين
- تضامين
- حل و فصل اختلافات
- ضمائم و پيوست ها
- اصلاح قرارداد
که در ادامه هريک از اين موارد را به صورت مختصر توضيح خواهيم داد.
عنوان يا موضوع مناسب قرار داد: هر قرار داد با توجه به موضوع مورد معامله مي بايست عنوان مشخصي داشته باشد .برخي از قرارداد ها که به منظور انجام امور رايج ، معمول و متداول تنظيم مي شوند در قالب هاي قانوني و مورد استفاده معمول جاي مي گيرند و در نتيجه انتخاب همان موضوع متداول براي آن ها کفايت مي کند. در مواردي که قرار داد مورد نظر به واسطه موضوعات خاص مورد توافق در اين قالب ها از پيش تعيين شده جاي نگيرد مي توان از عناوين کلي تر که در برگيرنده همه موارد مورد توافق در قرارداد مذکور باشد استفاده کرد.
متن صريح و واضح: متن قرارداد مي بايست با استفاده از جملات ساده و صريح و قابل درک براي عموم افراد تنظيم شود تا از بروز هر گونه ابهام، سردرگمي، سو تعبير و سو استفاده هاي احتمالي پيش گيري نمايد.
محل امضا در پايان کليه صفحات قرار داد: با توجه به اين مهم که بسيار از قرارداد ها در بيش از يک صفحه تنظيم مي شوند در نظر گرفتن محل امضاي طرفين در انتهاي هر صفحه از قرارداد از الزامات هر قرارداد به شمار مي رود.
تعاريف مورد نياز: در صورت اشاره به موارد تخصصي که براي عموم افراد قابل درک نيست ارائه تعاريف مورد نياز از الزامات هر قرارداد به شمار مي رود تا در صورتي که به واسطه عدم اجراي تعهدات از سوي هر يک از طرفين در آينده به تفسير و تبيين کلي قرارداد نيازمند شدند با استفاده از اين تعاريف بتوانند در راستاي احراز نظر طرفين قرارداد استفاده نمايند.
تعيين طرفين قرارداد: در هر قرارداد دو طرف وجود دارند و يک از طرفين مي تواند يک يا چند نفر باشند . در هر قرارداد مي بايست طرفين قرارداد با کليه مشخصات رسمي مطابق با اسناد و مدارک شناسايي معتبر قيد شوند . از مزاياي تعيين طرفين قرارداد با جزئيات و بر اساس اسناد شناسايي قانوني مي توان به تعيين صلاحيت هاي قانوني هر يک از طرفين ، امضا الزام آور طرفين و مواردي از اين دست اشاره کرد .
مدت قرار داد: يکي ديگر از موارد حائز اهميت در روند تنظيم يک قرارداد تعيين دقيق مدت قرار داد مي باشد.
مبلغ قرارداد: يکي از مهم ترين قسمت هاي هر قرار داد مبلغ آن مي باشد. مبلغ قرار داد به همراه نحوه پرداخت و پرداخت آن از مهم ترين مواردي است که در هر قرار داد بايد با دقت و حساسيت بسيار بالا تنظيم شود.
.jpg)
شرايط قرارداد: کليه مواردي که براي هريک از طرفين معامله مهم و حائز اهميت مي باشد مي بايست در شرايط قرار داد به صراحت قيد شود.
تعهدات طرفين: در هر قرارداد هر يک از طرفين در قبال طرف مقابل وظايفي و تکاليفي بر عهده دارند که مي بايست در قسمت تعهدات قيد شود تا قابليت پيگيري و اجرا داشته باشد.
تضامين: در روند عقد هر قرار داد مبالغ و تعهداتي به عنوان تضمين در نظر گرفته مي شو دکه در صورت عدم تعهد هريک از طرفين قابليت پيگيري و اجرا خواهد داشت. اين موارد مي بايست به صراحت در بخش تضامين درج شوند.
حل و فصل اختلافات: در هر قرار داد امکان بروز اختلاف نظر در روند اجراي کار وجود دارد و به همين دليل در اين بخش به نحوه حل و فصل اختلافات محتمل الوقوع و مرجع مورد توافق طرفين براي مراجعه اشاره خواهد شد .
خاتمه قرارداد: در هر قرارداد تاريخ پايان تعهدات و يا اجرا و تحويل مورد قرارداد مي بايست به صراحت قيد شده باشد.
تعداد صفحات، نسخ و مواد قرارداد : مشخص بودن تعداد صفحات، نسخه ها و مواد قرارداد اين مزيت را دارد که در صورت بروز اختلاف يا کم و زياد شدن برخي صفحات و نسخ، مي توان به اين بند از قرارداد استناد کرد.
ضمايم و پيوست ها: يکي ديگر از مهم ترين موارد مورد نظر در تنظيم يک قرارداد اشاره صريح به کليه ضمايم و پيوست هاي مورد نظر مي باشد.
اصلاح قرار داد: بسياري از قرارداد ها به دليل مواجه با شرايط و مسائل پيش بيني نشده و تغيير و تحولات غير قابل پيش بيني در بازه زماني از پيش مشخص شده تمام به اتمام نمي رسند و نيازمند اضافه کردن بخش اصلاحيه مي باشند. به همين دليل به منظور جلوگيري از بروز هر گونه اختلاف ناشي از عدم اتمام و اجراي قرارداد در موعد مقرر، در زمان عقد قرارداد در قسمتي به نام اصلاح قرارداد نحوه انجام اصلاحات و شرايط ان مشخص مي شود.
همین حالا در دوره مدیریت امور قراردادها شرکت کنید
اهميت قرارداد در کسب و کارهاي مختلف چيست ؟
يکي از مباحث بسيار مهم و حائز اهميت در روند هر گونه تجارت و کسب و کار تنظيم قرارداد است . تنظيم و عقد قرار داد در حوزه تجارت و کسب و کار به دليل تعدد معاملات و تبادلات در اين حوزه و همچنين گسترده شدن اين قبيل تبادلات در سطح جهاني به دليل افزايش ميزان واردات و صادرات يکي از مهم ترين مباحث به شمار مي رود . زيرا خسارات ناشي از عدم تعهد يکي از طرفين به مفاد قرارداد در قرار داده اي تجاري و به خصوص قرار دادهاي تجاري بزرگ مي تواند يکي از طرفين را تا مرز بر شکستگي پيش ببرد .
در دنياي مدرن و رو به رشد امروزي با توجه به ضرر و زيان هاي حاصل از عدم تعهد يکي از طرفين به مفاد قرارداد اکثريت قريب به اتفاق شرکت ها ، سازمان ها ، ارگان ها و حتي کليه اشخاص حقيقي در حوزه داد و ستد ها و مبادلات تجاري روزانه خود را ملزم به عقد قرارداد مي دانند به طوري که مي توان ادعا کرد در زمينه الزام عقد قرارداد در مورد حتي کوچک ترين معاملات جاي هيچ گونه شک و شبه اي باقي نمانده است و تنها مبحث قابل توجه آشنايي و آموزش امور قرارداد ها مي باشد به طوري در روند تنظيم و امضاي قرارداد کليه مواردي که منجر به خارج شدن آن از چهار چوب قانوني مي شود رعايت شود و در صورت بروز هر گونه مشکل قرارداد امضا شده قابليت پيگيري از طريق مراجع قانوني را داشته باشد و کليه ضمانت هاي اجرايي مصوب در قانون شامل حال قرار داد مورد نظر شود .
تنظيم قراردادهاي اصولي افراد و شرکت ها را به واسطه تنظيم و متعهد شدن به يک سند کتبي قانوني ملزم به تعهد به کليه انتظارات هر دو طرف معامله بر اساس مندرجات تائيد شده مي نمايد و در صورت بروز هر گونه مساله در روند اجراي مفاد قرارداد از سوي هر يک از طرفين در مرجع مستندي براي حل و فصل موارد مورد نظر به شمار مي رود. به عبارت ديگر قرارداد يک ابزار قدرتمند با وجاهت قانوني براي دفاع از حق و حقوق طرفين قرارداد به شمار مي رود و همه سازمان ها ، ارگان ها ، افراد حقيقي و حقوقي تلاش مي کنند با استفاده اصولي از اين ابزار از حق و حقوق قانوني خود حفاظت نمايند .
قرارداد ها در صورتي که با رعايت کليه اصول و مباني قانوني تنظيم شوند در همه کشورهاي دنيا و از طريق بسياري از مراجع قضايي قابل پيگيري هستند.
در ادامه به برخي از مهم ترين فوايد عقد قرار داد در روند تجارت و کسب و کارهاي مختلف اشاره خواهيم کرد.
ثبت قيمت بر مباني شرايط روز در زمان عقد قرارداد:
يکي مهم ترين مزاياي عقد قرارداد در روند معاملات مختلف انجام مورد معامله بر مبناي قيمت هاي مورد توافق در زمان تنظيم و عقد قرارداد با توجه به شرايط اقتصادي زمان مورد نظر براي يک بازه زماني مشخص مي باشد . عقد قرار داد به کسب و کارهاي مختلف و به خصوص کسب و کارهاي توليدي کمک مي کند تا بتوانند با تکيه بر قراردادهاي عقد شده براي بازه زماني مشخصي برنامه ريزي کنند و توليدات خود را بر مبناي بهاي تمام شده کالا و يا خدمات قيمت گذاري نمايند ، در غير اينصورت روند توليد کالا و خدمات با مشکلات عديده اي مواجه خواهد شد ودر نهايت رکود اقتصادي به دنبال خواهد داشت .
محدود کردن ميزان تعهدات طرفين در قبال يکديگر :
يکي ديگر از مزاياي عقد قرارداد در روند معاملات مختلف محدود کردن ميزان تعهدات طرفين يک معامله مي باشد . به اين معنا که حد و حدود تعهدات هر يک از طرفين اعم از تحويل کالا و ارائه خدمات در قبال مبلغ مورد توافق به وضوح و با صراحت مشخص شده است . اين مزيت در مورد قرارداد هاي خدماتي بيشترين کاربرد را دارد .
انحصاري کردن محصولات و خدمات مورد توافق در قرارداد :
از ديگر مزاياي عقد قرارداد در روند معاملات و انواع مختلف کسب و کار با زمينه هاي حرفه اي مختلف مي توان به امتياز انحصاري کردن کالا و خدمات مورد توافق در متن قرارداد اشاره کرد . به اين صورت که با توجه به مفاد قرارداد طرفين از فروش کالا و خدمات به ساير رقبا و همچنين از فروش کالا و خدمات ساير رقبا منع مي شوند .
لازم به ذکر است همه اين مزايا در صورتي شامل حال طرفين يک قرارداد مي شود که تنظيم کننده قرارداد با امور قرارداد آشنايي کافي داشته باشد و با تسلط کامل بر اصول و مباني تنظيم قرارداد بتواند کليه جوانب قانوني را در قرارداد مورد نظر اعمال کند و همچنين طرفين قرارداد نيز به واسطه آشنايي با امور قرارداد در زمان امضاي آن همه جوانب امر را سنجيده باشند و در صورت هر گونه مورد خلاف قانون از
عمده ترين موارد ابطال قرار داد کدامند ؟
عمده ترين موارد ابطال قرار داد که در ادامه هر يک را به صورت مختصر شرح خواهيم داد عبارتند از:
فقدان قصد و نيت يکي از طرفين قرارداد فقدان اهليت يکي از طرفين قرارداد نامشروع بودن جهت قرارداد معين بودن مورد معامله فقدان قصد
کليه اعمال حقوقي که عقد قرارداد را نيز در بر مي گيرد به منظور برخورداري از وجاهت قانوني نياز به قصد دارند به اين مفهوم که طرفين معامله مي بايست با قصد ، نيت و اراده شخصي و بدون اعمال هر گونه فشار و اجبار براي عقد و امضاي قرار داد مورد نظر اقدام کرده باشد و در صورتي که هر يک از طرفين قرارداد به هردليل و با استفاده از هر گونه اعمال فشار از سوي سايرين اقدام به امضاي قرارداد مورد نظر کرده باشد قرارداد مورد نظر داراي وجاهت قانوني نخواهد بود و به تبع آن از هيج گونه ضمانت اجرايي و قابليت پيگيري برخوردار نخواهد بود .
يکي ديگر از موارد ابطال قرارداد به دليل فقدان قصد تنظيم قرار دادهاي صوري است . قرداد صوري قراردادي است که يکي از طرفيت يا هر دو طرف يک معامله به ظاهر براي تنظيم يک قرارداد اقدام مي کنند اما در عمل هيچ يک از طرفين قصد عمل کردن به موارد مورد توافق ذکر شده در قرارداد مذکور را ندارند . در صورت به اثبات رسيدن عقد قرارداد به صورت صوري قرارداد مورد نظر باطل اعلام خواهد شد و از هيچ گونه ضمانت اجرايي و قابليت پيگيري بر خوردار نخواهد بود .
فقدان اهليت
اهليت به مفهوم برخورداري از شايستگي و صلاحيت تصميم گيري است . هر شخص حقيقي به شرط بر خورداري از سه فاکتور عقل ، بلوغ و رشد داراي اهليت به شمار مي رود . بنابراين افرادي که به سن قانوني نرسيده باشند ، افرادي که به هر دليل سن عقلي آنها با سن شناسنامه اي آن ها تطابق نداشته و در نهايت افراد مجنون و سفيه نيز به لحاظ قانوني از اهليت مورد نياز به منظور امضاي هر گونه قرارداد برخوردار نمي باشند و هر قرارداد ي که يکي از طرفين آن داراي يکي از شرايط عدم اهليت باشند از درجه اعتبار خارج است و از هيچ گونه وجاهت قانوني برخوردار نخواهد بود و به تبع آن هيچ گونه ضمانت اجراي به دنبال نخواهد داشت .

نا مشروع بودن مورد معامله
در هر قرارداد طرفين قرارداد با هدف و منظور خاصي اقدام به تنظيم و عقد قرارداد مورد نظر مي کنند . در صورتي که در متن قرارداد به هدف طرفين از انجام معامله مورد نظر اشاره اي نشود به صحت قرارداد خليل وارد نمي شود اما در صورتي که به اهداف نهايي طرفين قرداد اشاره شود و هدف هر يک از طرفين بر اساس موازين اسلامي و قوانين مصوب نامشروع ، نا معقول و غير قانوني محسوب شود قرارداد مورد نظر ابطال خواهد شد و از هيچ گونه وجاهت قانوني ، پيگيري و ضمانت اجرايي برخوردار نخواهد بود .
معين بودن مورد معامله
به منظور پيش گيرياز بروز هر گونه سوء برداشت و سوء استفاده طرفين موضوع هر قرارداد اعم از انجام يک پروژه ، تحويل يک مال و غيره و غيره مي بايست به صورت کاملا صريح وشفاف و در متن قرارداد ذکر شود ، به صورتي که زمينه ساز بروز هيچ گونه شک و شبه و هيچ گونه ابهامي براي طرفين معامله نباشد . در صورتي که به صورت عمدي و يا سهوي در متن قرارداد هر گونه ابهامي وجود داشته باشد قرارداد مورد نظر از درجه اعتبار ساقط خواهد شد و هيچ گونه تبعايت قانوني و ضمانت اجرايي به دنبال نخواهد داشت .
مواردي که منجر به ابطال قرارداد خواهند شد موارد کلي بوده و درمورد همه انواع قرارداد صدق مي کنند و عدم آشنايي تنظيم کننده گان قرار داد با اين اصول و مباني مي تواند پيامدهاي نامطلوب زيادي براي طرفين قرارداد به دنبال داشته باشد . از اين رو آشنايي با امور قرارداد ها براي کليه افرادي که به واسطه حيطه مسئوليت ها و وظايف حرفه اي خود با امور قراردادي در ارتباط هستند اجتناب ناپذير است. زيرا عدم آشنايي و تسلط کافي بر اين موارد مي تواند منجر به وارد آمدن خسارت هاي سنگيني براي طرفين قرارداد خواهد شد و در برخي موارد نيز مي تواند زمينه ساز سوء استفاده يکي از طرفين قرارداد شود.
با توجه به اهميت روند تنظيم قرار داد اکثريت قريب به اتفاق سازمان ها ، ارگان ها ، شرکت هاي دولتي و خصوصي اقدام به استخدام افراد متخصص و متبحر در حوزه تنظيم قرارداد کرده اند و همين امر منجر به ايجاد فرصت هاي شغلي بسيار براي کارشناسان امور قرارداد شده است . همچنين بسياري از افرادي که در حوزه کسب و کار خود نياز به تنظيم قرار داد دارند اقدام به شرکت در دوره هاي آموزش امور قرارداد کرده اند.
فسخ قرارداد به چه معناست ؟
کلمه فسخ در لغت نامه دهخدا به معناي باطل کردن ، نقض کردن ، جدا جدا کردن و تباه کردن آورده شده است . فسخ در اصطلاح حقوقي به معنا و مفهوم حق ابطال قرارداد مورد استفاده قرار مي گيرد. در اصطلاح حقوق به فسخ خِيار نيز گفته ميشود. اصطلاح خيار در مباحث حقوقي به مفهوم اختيار در زمينه ابطال قرارداد است. در واقع فسخ قرارداد يا خيار، حقي است که قانون در موارد خاص و بنا بر اسناد و مدارک موجود در متن قرارداد به يکي از طرفين قرارداد يا هر دو طرف آن مي دهد تا قراردادي که منعقد کرده اند را باطل نمايند . لازم به ذکر است در صورتي که به هر دليل حق فسخ يا خيار با يکي از طرفين قرارداد اعطا شود ، نياز به توافق و تراضي طرف يا طرفين مقابل نمي باشد .
همین حالا در دوره مدیریت امور قراردادها شرکت کنید
انواع فسخ قرارداد کدامند ؟
فسخ قرارداد در شرايط مختلف با استناد به دلايل مختلف انجام مي شود . مبناي يکي از موارد مجاز براي فسخ قرارداد توافق طرفين قرارداد است و يکي ديگر از مباني فسخ قرارداد صدور حکم مستقيم از سوي مراجع قانوني مي باشد . در شرايط ذکر شده حق فسخ قرارداد براي هر يک از طرفين به وجود خواهد آمد . در ادامه هر يک از موارد ايجاد حق فسخ را به صورت مختصر توضيح خواهيم داد.
- توافق طرفين: توافق طرفين به اين مفهوم است که در زمان تنظيم قرارداد در متن آن ذکر شود که تا زمان مشخص هر يک از طرفين مي توانند به هر دليلي قرارداد مورد نظر را فسخ نمايد و عدم رضايت طرف مقابل نيز در فسخ قرارداد تاثيري نخواهد زيرا اين حق در زمان تنظيم قرارداد با توافق طرفين براي هر دو طرف معامله در نظر گرفته شده است . به اين حق فسخ در اصطلاح خيار شرط نيز گفته مي شود.
- حکم مستقيم قانون: در برخي موارد و در مورد برخي قرارداد ها به دليل برخي شرايط خاص مراجع قضايي به منظور جلوگيري از متضرر شدن يکي از طرفين معامله وارد عمل شده و و به صورت مستقيم و يک طرفه حق فسخ قرارداد را براي طرف مورد نظر صادر مي کند. در اين گونه موارد نيز طرف مورد نظر براي فسخ يک طرفه قرارداد به رضايت طرف مقابل نياز ندارد و مي تواند تنها بر مبناي حکم صادر شده از توسط مراجع معتبر قضايي اقدام به فسخ يک طرفه قرارداد مذکور نمايد.
شرايط فسخ قرار داد کدامند ؟
فسخ قرارداد که به دو صورت توافقي و قانوني انجام مي شود در شرايط خاصي مي تواند انجام شود که در ادامه به عمده ترين اين شرايط اشاره خواهيم کرد.
- قصد: يکي از مهم ترين فاکتورهاي در فسخ قرارداد قصد است . فسخ کننده قرارداد مي بايست با قصد و نيت قبلي و با اراده خويش اقدام به فسخ قرارداد مورد نظر نمايد.
- رضايت: رضايت طرف فسخ کننده نيز يکي ديگر از فاکتورهاي مهم در رود فسخ يک قرار داد به شمار مي رود . فسخ کننده معامله مي بايست راضي به فسخ معامله باشد و در صورت وجود هر گونه اکراه و نارضايتي فسخ قرارداد قانوني نيست.
- اهليت: اهليت که يکي از فاکتورهاي مهم در روند فسخ قرارداد است به اين مفهوم است که شخص يا طرف فسخ کننده مي بايست به لحاظ سني به سن قانوني رسيده باشد و از تکامل عقلي به منظور تصميم گيري در امور حقوقي بر خوردار باشد.
- خيار مجلس: خيار مجلس که يکي از موارد به مواردي اطلاق مي شود که طرفين قرارداد در کسوت خريدار و فروشنده هنوز مجلس تنظيم و امضاي قرارداد را ترک نکرده باشند.
- خيار غبن: خيار غبن که يکي از موارد فسخ قرارداد مي باشد و به مفهوم مغبون شدن يکي از طرفين قرارداد به واسطه عقد قرارداد مورد نظر مي باشد.
- خيار شرط: خيار شرط که قبلا نيز در مورد آن شرح داديم به معني ذکر مدت زماني معين در متن قرارداد مي باشد که بر اساس آن طرفين قرارداد مي توانند تا زمان مشخص شده به صورت يک طرفه قرارداد مورد نظر را فسخ نمايد.
- خيار تدليس: خيار تدليس يکي ديگر از موارد فسخ قرارداد است که به واسطه آن طرف خريدار مي تواند به دليل عدم برابري کيفيت کالا يا خدمات مورد قرارداد با آنچه در متن قرارداد توسط فروشنده ذکر شده است قرارداد مورد نظر را فسخ نمايد.
.jpg)
- خيار تخلف شرط : خيار تخلف شرط نيز يکي ديگر از موارد فسخ قرارداد به شمار مي رود . به اين مفهوم که خريدار به وجود ويژگي خاصي براي کالا و خدمات مورد قرارداد تاکيد داشته باشد و فروشنده به عنوان طرف قرارداد متعهد به ارائه کالا و خدمات مورد نظر بر اساس شرايط مورد خريدار کرده باشد و در زمان تحويل مورد قرارداد بر خلاف آن عمل کند . در اين صورت طرف خريدار مي تواند بر اساس مندرجات قرارداد اقدام به فسخ يک طرفه قرارداد مورد نظر نمايد.
- خيار عيب: خيار عيب يکي ديگر از موارد فسخ قرارداد محسوب مي شود . خيار عيب به مواردي اطلاق مي شود که کالاي مورد معامله داراي عيب و يا نقص خاصي باشد . در اين مورد نيز طرف خريدار مي تواند با استناد به عيب و نقص موجود در کالا مورد نظر به صورت يک طرفه اقدام به فسخ قرارداد مورد نظر کند.
- خيار شرکت: يکي ديگر از موارد فسخ قرارداد که تحت عنوان خيار شرکت از آن ياد مي شود به مواردي اطلاق مي شود که خريدار قبل از پرداخت هزينه ، پس از پرداخت بخشي از هزينه و يا پس از پرداخت کل هزينه ذکر شده در قرارداد مطلع شود که کالاي مورد معامله به صورت قانوني در مالکيت فروشنده طرف قرارداد قرار نداشته و طرف قرار داد خريدار رات فريب داده باشد . در اين موارد طرف خريدار مي تواندبه صورت يک طرفه قرارداد مورد نظر را فسخ کرده و هزينه پرداخت شده را از طرف مقابل مطالبه نمايد.
- خيار روئت: از ديگر موارد فسخ قرارداد مي توان به خيار رويت اشاره کرد . خيار روئت به مواردي اطلاق مي شود که کالاي مورد معامله به هردليل در زمان تنظيم و عقد قرارداد موجود نباشد و پس از روئت توسط خريدار مشخصات آن با مشخصات قيد شده در قرارداد مطابقت نداشته باشد . در اين موارد طرف خريداي مي تواند به صورت يک طرفه و با استناد به مندرجات موجود در متن قرارداد ، قرارداد مورد نظر را فسخ نمايد.
- خيار تاخير: خيار تاخير که يکي ديگر از موارد فسخ قرارداد محسوب مي شود به مواردي اطلاق مي شود که طرفي که در قرارداد خريدار محسوب مي شود نتواند در مدت زمان سه شبانه روز پس از عقد قرارداد هزينه مورد توافق را به طرف فروشنده پرداخت نمايد و در قرارداد نيز به اين تاخير اشاره اي نشده باشد . در اين گونه موارد فروشنده مي تواند با استناد به عدم پرداخت هزينه مورد توافق در قرارداد قرارداد مورد نظر را به صورت يک طرفه فسخ نمايد.
- خيار حيوان: خيار حيوان به مواريد اطلاق مي شود که مورد معامله حيوان باشد در اين موارد طرف خريدار مي تواند تا سه روز معامله مورد نظر را فسخ نمايد.
- خيار عذر تسليم: خير عذر تسليم يکي ديگر از موارد فسخ قرارداد به شمار مي رود و به مواردي اطلاق مي شود که فروشنده به هر دليلي در زمان مقرر قادر به تحويل کالاي مورد نظر و خدمات مورد قرارداد نباشد.
ضرورت شرکت در دوره هاي آموزشي امور قرار داد ها چيست ؟
با توجه به موارد بسيار زيادي که در روند تنظيم يک قرارداد به ظاهر ساده مي بايست مورد توجه قرار بگيرد ، اقدام براي تنظيم يک قرارداد و فعاليت در اين حوزه تنها و به واسطه شرکت در دوره هاي آموزش امور قرار داد ها و کسب قابليت هاي مورد نياز مقدور و ميسر مي باشد و در غير اين صورت تنظيم قرارداد به واسطه عدم آگاهي و تسلط بر روند تنظيم امور قرارداد به طور حتم منجر به بروز خسارت هاي جبران ناپذير براي طرفين معامله خواهد شد و به واسطه عدم تنظيم قرارداد در قالب قوانين و مصوبات قانوني امکان پيگيري و اعمال قوانين نيز براي طرفين وجود نخواهد داشت .
عدم آشنايي با اصول و قوانين تنظيم قرارداد مي تواند تبعات ناخوشايند بسياري براي طرفين قرارداد اعم از اشخاص حقيقي و حقوقي ، سازمان ها و شرکت هار دولتي ، نيمه دولتي و خصوصي به همراه داشته باشد . در ادامه به منظور تاکيد هر چه بيشتر بر ضرورت آشنايي با امور قرارداد ها به برخي از خسارات و پيامد هاي نا مطلوب ناشي از عدم آشنايي افراد با امور قرارداد ها اشاره خواهيم کرد .
اولين موردي که بر ضرورت آشنايي با امور قرارداد ها تاکيد مي کند ابطال قرار داد هايي است که به دليل عدم آشنايي کافي تنظيم کننده قرار داد باطل مي شوند و هر دو طرف قرارداد يا يکي از طرفين را متحمل خسارات سنگين مي کند . در ادامه به برخي از عمده ترين علل ابطال قرارداد اشاره خواهيم کرد .
چرا دوره آموزشي مديريت امور قرارداد موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان ؟
از آن جا که تنظيم و عقد قرارداد يکي از الزامات اجتناب ناپذير در حوزه انواع مختلف کسب و کار به شمار مي رود و کليه شرکت ها ، سازمان ها ، ارگان ها و حتي اشخاص حقيقي در روند انجام معاملات روزانه خود نيازمند آشنايي با امور قرارداد و مديريت امور قرار داد مي باشند در سال هاي اخير فرصت هاي شغلي متعدد و متنوعي براي کارشناسان حوزه مديريت امور قرارداد به وجود آمده است .
با توجه به فرصت هاي شغلي متعدد و همچنين نياز افراد به آشنايي با مديريت امور قرارداد در خصوص روند کسب و کار روزمره خود دوره هاي آموزشي مديريت امور قرارداد ها با استقبال قابل توجه و چشمگير مخاطبان و علاقه مندان شرکت در اين دوره هاي آموزشي مواجه شده است . افزايش تعداد متقاضيان شرکت در دوره هاي آموزش مديريت امور قرارداد ها برخي افراد سود جو را بر آن داشته تا در راستاي کسب منافع شخصي خود بدون اخذ مجوزهاي مورد نياز براي برگزاري دوره هاي آموزشي مديريت امور قرارداد اقدام به برگزاري اين دوره هاي آموزشي نمايند . به همين دليل يکي از مباحث بسيار مهم در اين رويه تحقيق و بررسي و سپس انتخاب يک مرکز آموزشي صاحب نام و معتبر در اين حوزه مي باشد.
يکي از مراکز آموزشي بسيار معتبري که در راستاي پاسخ گويي به نياز متقاضيان، با اخذ کليه مدارک و مجوزهاي مورد نياز از سوي سازمان ها و مراکز ذيصلاح اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي مديريت امور قرارداد ها کرده است موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان است . موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان با همکاري اساتيد برتر و به نام حوزه مديريت امور قرارداد ها اقدام به برگزاري دوره هاي آموزش مديريت امور قرارداد ها و ارائه مدرک مديريت امور قرار داد ها معتبر کرده است. فراگيران با شرکت در دوره هاي آموزشي مديريت امور قراردادهاي موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان علاوه بر کسب دانش ، تخصص ، توانايي ، مهارت و قابليت هاي مورد نياز براي ورود و فعاليت در حوزه امور قرارداد ها در پايان دوره آموزشي نيز موفق به اخذ مدرک مديريت امور قراردادهاي معتبر از سوي اين موسسه نيز خواهند شد .
با توجه به اين مساله که مدرک مديريت امور قراردادهاي صادر شده توسط موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان مور تائيد وزارت علوم ، تحقيقات و فن آوري مي باشد و از درجه اعتبار بالايي برخوردار است فراگيران با اخذ اين مدرک مي توانند شانس خود براي ورود به بازار کار و ارتقاي موقعيت شغلي خود را فراهم آورند.
این دوره دارای 40 ساعت فیلم آموزشی و 216 صفحه محتوی متنی می باشد
همین حالا در دوره مدیریت امور قراردادها شرکت کنید
۲۵,۰۰۰,۰۰۰
تومان