دوره مدیریت بازرسی فنی چه دوره ای است ؟
دوره مدیریت بازرسی فنی، یک از دوره های آموزشی عملی است که بین افراد دارای مهارت های فنی، ارزش و اهمیت زیادی دارد. این افراد و دانش پذیران علاقمند میتوانند با استفاده از این دوره، مهارت های عملی و دانش نظری خود را توسعه و ارتقا داده و توانمندی های تخصصی کسب کرده و از آنها در محیط های صنعتی بهره کافی ببرند. علاوه بر این، با استفاده از این دوره میتوان انواع عیوب دستگاه های صنعتی را برطرف نموده و به کارکرد موثر آنها کمک کرده و درآمد چشمگیری نیز به دست آورد.
همین حالا در دوره مدیریت بازرسی فنی شرکت کنید
رشته مهندسی بازرسی فنی چه رشته ای است و چه کارایی دارند ؟
رشته مهندسی بازرسی فنی، یک از گرایش های رشته مهندسی ایمنی است که تحصیل در آن مستلزم داشتن مهارت ها و توانمندی های خاص است. دانشجویانی که به این رشته فنی وارد میشوند باید بتوانند اصلاحات و تعمیرات انجام شده روی دستگاه های مورد نظر را بررسی کرده و صحت و دقت آنها را تایید و در صورت لزوم برای اعمال دوباره تعمیرات و اصلاحات درخواست دهند.
علاوه بر این، این افراد باید به عنوان بازرس و ناظر از وقوع برخی از حوادث ممانعت کرده و مانع هر گونه تخریب و خوردگی و آسیب به دستگاه ها شوند. قابل ذکر است که با توجه به حوزه کاری این بازرس ها ، این افراد باید در زمینه هایی مانند شناخت انواع آلیاژهای غیر فلزی و فلزی، ویژگی های فنی انواع دستگاه ها ، خوردگی ، کارایی ماشین ها و وسایل صنعتی، شیوه های بازرسی فنی و اصول مهندسی و ساخت اطلاعات کافی و جامع داشته و بتوانند به موقع از هر کدام استفاده کنند.
فارغ التحصیلان این رشته باید، علاوه بر داشتن دقت و صبر زیاد و توانایی جسمی و مهارت در مدیریت بحران ها، دانش تخصصی بررسی عیوب دستگاه ها را داشته باشند. همچنین، این مهندسین میتوانند در کارخانه ها و مراکز کنترل کیفی، شرکت های هواپیما سازی، مترو، پتروشیمی ، ذوب آهن و انواع مراکز صنعتی مشغول به کار و فعالیت شوند.
نکته جالب در مورد شخصیت افرادی که این شغل را انتخاب میکنند این است که آنها ، طرفدار استاندارد ها و قوانین بوده، در انجام همه کارها خلاقیت و پشتکار زیادی دارند ، سبت و به وظایف خود آگاه بوده و به نوعی وظیفه شناس هستند و سبک کاری شان سازمان یافته و منظم است و همه این موارد میتوانند، موفقیت زود هنگام این افراد را تضمین کند.
چگونه میتوان از دوره مدیریت بازرسی فنی درآمد چشمگیر کسب کرد ؟
مدیریت بازرسی فنی، وظیفه خطیری بوده و بر عهده گرفتن به معنای عهده دار شدن مسئولیت های پیش بینی نشده است. از این نظر، این مدیران باید برای انجام کار خود با مشخصات انواع دستگاه ها آشنایی کافی داشته و بتوانند عیوب موجود را به صورت بصری و یا با استفاده از دستگاه ها شناسایی کنند. علاوه بر این، بازرسان باید بتوانند میزان و نوع تجهیزات لازم برای کار را انتخاب کنند و در صورتی که همه این فعالیت ها با اطمینان و به درستی انجام شود، آنها ب درآمد قابل توجهی به دست می آورند.
همچنین، این بازرس ها میتوانند از طریق ساخت انواع پروژه ها و اطمینان از تناسب طراحی و ساختارهای فیزیکی و البته، تجزیه و تحلیل و بررسی سیستم های پیچیده و انجام وظایفی مانند بررسی و انجام آزمایش های مرتبط، انجام انواع بازرسی و بررسی شکایات و رسیدگی به آنها، درآمد خوبی به دست آورند. با توجه به اینکه، بازرس های جوش بر نحوه ساخت قطعاتی مانند سازه ها، پل های فلزی و انواع لوله هایی نظارت و کنترل دارند که جوشکاری روی آنها انجام شده بنابراین، میتوانند بر همه مراحل قبل و حین محصول کنترل داشته و برای اینکار هم مبلغی را دریافت کنند.
قابل ذکر است که این بازرس ها باید در حین کار، آزمایش های مبنی بر وجود عیب را انجام داده و در نهایت گزارشی از فعالیت های ارزیابی و آزمایش تهیه نموده و روند و مراحل کار را درآن توضیح دهند. شرکت در کلاس های موسسه آموزش عالی فن پردازان به افراد علاقمند به دوره مدیریت بازرسی فنی امکان میدهد تا این دوره را مطالعه کرده و تجربیات ارزنده ای در این راستا به دست آورند.
آینده شغلی افرادی که دوره مدیریت بازرسی فنی را گذرانده اند ، چگونه است؟
علی رغم اینکه، تکنولوژی های روز دنیا رو به گسترش بوده و بسیاری از روند ها و فرایند ها به نوعی کامپیوتری شدند اما ، برخی از بخش ها و صنایع (مانند صنایع نفت و گاز ) نیاز به جوشکاری داشته و صرفا افرادی میتوانند در این حوزه به عنوان مدیر بازرس فنی فعالیت داشته باشند که، علاوه بر مهارت های جو شکاری بتوانند کیفیت و کمیت کارهای انجام شده در این حیطه را نیز ارزیابی کرده و صحت و دقت آن را تعیین کنند و سپس اجازه استفاده از آنها را بدهند.
علاوه بر این، این بازرس ها مسئول بررسی و نظارت بر کیفیت محصولات بوده و در صورتی که جز بازرسان متخصص و یا ناظر باشد، آینده شغلی خوب خواهند داشت. با این حال، شرح وظایف این دو بازرس با هم تفاوت دارد. بازرس متخصص، بر مراحل کار نظارتی نداشته اما باید سلامت و ایمنی کار را تضمین کرده و در صورت لزوم، آزمایش هایی را روی محصول انجام دهد. از طرف دیگر، بازرس ناظر، بر کلیه مراحل جو شکاری نظارت داشته و باید قادر باشد، کیفیت محصول را از طریق بازرسی چشمی تایید کند.
دوره بسیار جالب و هیجان انگیز مدیریت بازرسی فنی، برای بسیاری از افرادی که سابقه کار عملی و تجربی دارند ، بسیار مفید و موثر است و شرکت در دوره مدیریت بازرسی فنی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به تمام آنها فرصتی برابر میدهد تا در ضمن آشنایی با اصول و مراحل و ضرورت آن، در بازه زمانی کوتاه سه ماه، برای بازار کسب و کار تجربه کافی به دست آوردند.
علاوه بر این، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران علاقمند، گواهینامه مدیریت بازرسی فنی اعطا میکند که میتوان از آن برای، آموزش به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر استفاده کرد. قابل ذکر است که همه مدارکی که این موسسه ارایه میدهد مورد تایید سازمان ارزشیابی "وس" و البته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و میتوان آن را برای ارایه به دانشگاه های خارج از کشور ترجمه رسمی کرد.
برای افرادی که دوره مدیریت بازرسی فنی را گذرانده اند، چه فرصت های شغلی وجود دارد؟
مدیران بازرسی جوش، افراد تحصیل کرده ای هستند که وظایف مهمی برعهده دارند و باید بر نحوه و کیفیت عملکرد کارکنانی که عملیات های جو شکاری را انجام میدهد نظارت کافی داشته و مشخصات و ویژگی های همه فرایندهای جوش را بازرسی و کنترل کنند و از این نظر امکان دارد که گاهی مسئولیت آنها محدودتر یا وسیع تر شود.
غالبا، این افراد میتوانند به عنوان مهندس ایمنی و کارشناس کنترل کیفیت، انواع بازرسی های تخصصی و عمومی ، نمونه گیری، مونتاژ و ساخت، ماشین کاری، برطرف کردن نقص و عیوب و اندازه گیری و ارزیابی تجهیزات را به صورت دقیق انجام دهند تا خلل و مشکلی در دستگاه و قطعات ایجاد و مونتاژ شده به وجود نیاید. همچنین، این بازرس به نوعی مسئول کیفیت قطعات ایجاد شده بوده و اطمینان حاصل کند که همه آنها طبق قواعد و قوانین و استاندارد های ایمنی انجام شده باشند.
قابل ذکر است که این بازرس های میتوانند در صنایعی مانند ماشین آلات و هوا و فضا و متالوژی نیز فعالیت کرده و نتیجه تمام آزمایش های انجام شده را ثبت کند تا بتوان در آینده از آنها مجددا استفاده کرد. بازرس های میتوانند به عنوان بازرس کیفی، کیفیت جوش ها و جوشکاری های انجام شده را ارزیابی کرده و در وجود هر گونه نقص، شروع به برطرف کردن آن کند.
غالبا، افرادی که در رشته های مکانیک و متالوژی تحصیل کرده باشند، به سهولت میتوانند وارد این شغل شده و بر درستی و بی نقص بودن همه جوش ها نظارت داشته باشند. علاوه بر این، لازمه این شغل و کار دقت و تجربه بوده و صرفا افرادی که در این زمینه عملی و کافی داشته باشند میتوانند به این شغل وارد شده و در آن موفقیت های چشمگیر کسب کرده و البته ،موقعیت شغلی خود را ارتقا دهند.
چرا باید دوره مدیریت بازرسی فنی را در موسسه آموزش عالی فن پردازان میگذرانیم؟
دوره بسیار جالب و هیجان انگیز مدیریت بازرسی فنی، برای بسیاری از افرادی که سابقه کار عملی و تجربی دارند ، بسیار مفید و موثر است و شرکت در دوره مدیریت بازرسی فنی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به تمام آنها فرصتی برابر میدهد تا در ضمن آشنایی با اصول و مراحل و ضرورت آن، در بازه زمانی کوتاه سه ماه، برای بازار کسب و کار تجربه کافی به دست آوردند.
علاوه بر این، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران علاقمند، مدرک مدیریت بازرسی فنی اعطا میکند که مورد تایید سازمان ارزشیابی "وس" و البته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و میتوان از آن برای، آموزش به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر استفاده کرد.
همچنین، در صورتی که دانش پذیران به تکمیل علم و دانش و اطلاعات خود علاقمند باشند، میتوانند با مشاورهای مرکز مشورت کرده و بعد از خریداری دوره و شرکت در آزمون، مدرک معتبر آن را نیز دریافت کرده و شانس فعالیت خود را در یک رشته مرتبط افزایش دهند.
بازرس های فنی باید صاحب چه مهارت هایی باشد؟
با توجه به اهمیت نقش همه بازرسان فنی در حفظ ایمنی دستگاه های صنعتی و محیط، هر کدام از بازرس های فنی باید دارای مجموعه ای از مهارت ها و توانمندی ها بوده و بتوانند از آنها برای همه دستگاه های مشابه استفاده کنند که عبارتند از :
- مشاوره و کمک به مدیران پروژه
- بازرسی کردن سایت های مرتبط
- ارایه گزارش های دقیق کنترل کیفی به مدیران پروژه
- تسلط بر انجام آزمایش های مرتبط با صحت و دقت جوشکاری
- آشنایی با روش های پیشگیری از عیوب و رفع عیوب
- اطلاعات و دانش کافی و تخصصی در مورد روندهای جو شکاری
- بررسی و بازبینی دوره ای پروژه ها
- بازبینی دوره ها و بررسی تناسب و صحت و اهمیت آنها
- آشنایی با انواع تست های استاندارد
- به روز کردن اطلاعات موجود در این حیطه
علاوه بر مهارت هایی که بیان شد، بازرس های فنی باید بتوانند عیوب موجود در انواع دستگاه ها را با مشورت و نظر خواهی از کارشناس های این حوزه و به سرعت شناسایی کرده و آنها را برطرف کنند. از این جهت، داشتن دانش و مهارت تخصصی در مورد انواع جوش و کیفیت آنها الزامی است. قابل ذکر است که شرکت در کلاس های موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان میتواند به این افراد کمک کند تا اطلاعات مورد نظر خود را کسب کرده و از آنها به صورت بهینه استفاده کنند.
وظایف بازرس فنی چیست؟
شغل بازرس های فنی از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است و از این نظر، آنها باید بدانند که هنگام مواجه و وارد شدن به سایت ها و مکان های صنعتی ، باید چه وظایفی را انجام داده و صحت و درستی چه کارهایی را بررسی و تایید کنند. علاوه بر این، وظایفی که هر کدام از بازرس های فنی بر عهده دارند با توجه به تخصص و دانش آنها متغیر بوده و امکان دارد که یکی فقط کیفیت کار را بررسی کرده و یکی مسئول انجام برخی از آزمایش های و یا نظارت چشمی و کیفی باشد. طیف وظایفی که بازرس های فنی میتوانند انجام دهند شامل :
- بررسی تجهیزات آماده شده و انتخاب از بین آنها
- بررسی و نظارت بر جفت بودن همه انواع اتصالات
- ثبت و نوشتن گزارش های مراحل کنترل کیفیت
- بررسی ویژگی های مکانیک و شیمیایی مواد
- دارا بودن تجربه تخصصی و کافی برای به کارگیری تست های استاندارد
- داشتن اطلاعات کافی در زمینه متالوژی
- تجزیه و تحلیل و ارزیابی نتایج آزمایشات انجام شده
- آشنایی با انواع نقشه های فنی و مهندسی و توانایی تغییر و اصلاح شان
- تصمیم در مورد نحوه انبار انواع مواد پر کننده(آلیاژ های خاصی که برای جوشکاری و لحیم کاری مورد استفاده قرار میگیرند)
- به کار گرفتن و استفاده از شیوه های جو شکاری تایید شده
- آشنایی با انواع عیوب در جوشکاری و توانایی پیشگیری و یا برطرف کردن آنها
علاوه بر وظایف و مهارت هایی که برای بازرس های جوش اعلام شد، این بازرس ها باید با استثنا های این زمینه نیز آگاهی داشته و بدانند که هر کدام از آنها چه شرایط و ویژگیهایی دارند و با در نظر اهمیت و کارایی و تاثیر شان، اقدام به استفاده از آنها کنند.
بازرسی فنی به چند گروه تقسیم میشود؟
در کل، بازرسی های فنی در قالب دو نمونه آزمایش های غیر مخرب و مخرب انجام میشود که هر کدام انواع و ویژگی های خاص خود را داشته و در نهایت به کیفیت بهتر قطعات متصل شده به هم کمک میکند
آزمایش های غیر مخرب : .مزیت استفاده از این آزمایش ها این است که توانایی شناسایی همه عیوب سطحی و عمیق را داشته و در نهایت به قطعات آسیبی وارد نشده و میتوان همچنان از آنها استفاده کرد:
آزمایش نفوذ:
از این آزمایش برای شناسایی کامل بودن انواع جوش در لوله های نفت و گاز استفاده میشود. غالبا، بازرس ها نفوذ پذیری این لوله ها را نسبت به آب و گازها بررسی کرده و در صورت هر گونه اشکال، روند جوش مجددا انجام میگیرد. علاوه بر این، بازرس ها با به کار گیری این روش میتوانند میزان فشار مایعات به خارج از مخزن را ارزیابی کرده و تخمین بزنند. آزمایش صدا:
این آزمایش، برای سازه های فلزی کاربرد داشته و بازرس هایی که بتوانند تفاوت صدای زنگ دار جوش را از صدای خفه جوش ای معیوب تشخیص دهند، میتوانند از بروز حوادث پیش بینی نشده ممانعت کرده و البته در کار خود موفق تر باشند. بازرسی چشمی (Visual Inspection):
این شیوه، ساده ترین راه برای تشخیص عیوب محدب یا مقعر بودن در سطح جوش است و عیو بی مانند بریدگی های کناره جوش، ناموزون و نامتناسب بودن پشت جوش، تغییر ابعاد جوش و وجود انواع جرقه را میتوان با این روش تشخیص داد. بازرسی با ذرات مغناطیسی (Magnetic Particle Inspection):
به طور معمول، برای تشخیص عیوبی که کوچک بوده و قابل رویت نیستند ، از این روش استفاده میشود. در این روش، در روی جوش، پودر مغناطیسی پاشیده و عیوب را با توجه به خطوط مغناطیسی ایجاد شده را شناسایی میکنند. قال ذکر است که شکل هر کدام از این خطوط نمایانگر موقعیت عیب بوده و هر چه این عیوب عمیق باشند، حوزه مغناطیسی به کار گرفته شده نیز باید قویتر باشند. غالبا، بازرس ها به دلیل ارزانی و سهولت و کارایی این روش، بهره کافی را از آن برده اما امکان دارد که به دلیل نیاز به میدان مغناطیسی عمود بر عیوب، نیاز به مغناطیس زدایی ، نیاز به مهارت و تجربه و البته ضرورت تکرار آن، در برخی از موارد کارایی مورد نظر و دلخواه را نداشته باشد. بازرسی با استفاده از مایعات نافذ (PT):
این آزمایش، برای فلزات زنگ نزن و پلاستیک ها کاربرد داشته و با استفاده از آن میتوان محل معایب را مشخص کرد. در این روش، ابتدا باید سطح مورد نظر را تمیز کرده و ماده رنگی مورد نظر را روی سطح میریزند تا در داخل ترک های سطح نفوذ کند. در مرحله بعد، رنگ اضافی پاک شده و مایع نفوذ پذیر روی سطح ریخته میشود تا عیوب پدیدار شوند. البته، این ماده فرار بوده و بعد از خشک شدن، ماده قرمز رنگی بر جای میگذارد که میتوان آن را از ترک ها بیرون کشید. ازجمله دلایل استفاده از این روش این است که بسیار ساده و ارزان قیمت بوده اما گاهی به دلیل اینکه، در سطوح خشن و عمیق کاربرد ندارد، چندان مورد استقبال قرار نمیگیرد. آزمایش با امواج رادیویی (Ultrasonic Testing):
این نوع از آزمایش با انوع قبلی کمی تفاوت داشته و در آن از امواجی که فرکانس بالا دارند، برای تشخیص و برطرف کردن انواع نقص، عیوب سطحی و عمیق، ترک و شناسایی سرامیک و پلاستیک و حتی سرباره های فلزات آهنی و غیر آهنی استفاده میشود.
در این شیوه، امواجی با فرکانس بالا از جوش ها عبور داده شده و انرژی الکتریکی به مکانیکی تبدیل میشود. در مرحله بعد، بخشی از سطح منقبض و بخش دیگر منبسط شده و به این صورت در سطح، ارتعاش مکانیکی ایجاد میشود.
مزیت های این روش این است که، دقت آن بالا بوده و میتواند وسعت و موقعیت عیوب هر سازه ای را تشخیص داد. اما مساله این است که ، تجهیزات آن کمی گران قیمت بوده و به اپراتور کاملا ماهر و توانمند نیاز دارد و تمیزکاری سطح هم میتواند تاثیر چشمگیری در نتایج داشته باشد.
بسیاری از افرادی که در زمینه جو شکاری سابقه کار عملی و تجربی دارند ، میتوانند در دوره مدیریت بازرسی فنی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنند و از این طریق ،ضمن آشنایی با اصول و مراحل و ضرورت آن، در بازه زمانی کوتاه سه ماه، برای بازار کسب و کار تجربه کافی به دست آوردند.
علاوه بر این، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران علاقمند، مدرک مدیریت بازرسی فنی اعطا میکند که مورد تایید سازمان ارزشیابی "وس" و البته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و میتوان از آن برای، آموزش به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر استفاده کرد.
آزمایش های مخرب: مجموعه این آزمایش ها به بازرس ها کمک میکنند تا کیفیت جوش را بررسی نمایند و البته امکان دارد که بعد از این آزمایش ها دیگر نتوان از آن قطعه جوشکاری شده استفاده کرد.
- ضربه: این آزمایش نشان دهنده مقاومت قطعات در برابر شکست است .
- خمش: گاهی از دستگاه های خاص برای خم کردن برخی قطعات استفاده میشود و هدف از انجام اینکار هم، بررسی و تجزیه و تحلیل انعطاف پذیری، مقاومت، ساختار و نفوذ جوش است.
- کشش: گاهی برای مشخص کردن خواص مکانیکی قطعات و اجسام ، استحکام کششی، مقاومت تسلیم و انعطاف پذیری از آزمایش های کششی استفاده میشود. علاوه بر این، امکان دارد که برای این آزمایش، انواع آزمایش های کششی طولی و عرضی نیز به کار گرفته شوند.
- خوردگی: غالبا، نتایج این آزمایش گویای این موضوع هستند که ، ترکیبات شیمیایی فلزات پر کننده چندان مناسب نبوده و یا نا خالصی ها رسوب میکنند.
- سختی :این آزمایش برای ارزیابی میزان سختی و ساییده شدن فلز جوش و فرو رفتن جسم سخت در سطح آن انجام شده و امکان دارد که به جای آزمایش کشش انجام شود.
به هر حال، یک بازرس جوش حرفه ای باید با انواع این آزمایش ها آشنایی داشته و با توجه به حساسیت و اهمیت کار، آنها را به کار گرفته و از صحت و استحکام همه جوش ها اطمینان حاصل کند.
همین حالا در دوره مدیریت بازرسی فنی شرکت کنید
بازرسی فنی انواع دستگاه های صنعتی چه اهمیتی دارد؟
بازرسی فنی، یکی از مراحلی است که برای همه سازمان ها سیار حایز اهمیت بوده و با توجه به اینکه از نقص های احتمالی و جدی ممانعت میکند، در نهایت برای سازمان به صرفه خواهد بود. بنابراین، افرادی که مسئولیت اینکار را عهده دار میشوند باید ضمن داشتن تحصیلات مرتبط، بتوانند نقص های دستگاه ها را به موقع شناسایی کرده و جمع کل هزینه های سازمان ها را به طور قابل توجهی کاهش دهند.
علی رغم اینکه، بازرس های جوش باید اطلاعات کافی در مورد تکنولوژی های به روز داشته باشند اما موظف هستند تا در صورت ایجاد مشکل برای هر دستگاه، دستورالعمل آن را خوانده و از این طریق، پیش از فرسودگی یا از بین رفتن دستگاه عیوب آن را برطرف کنند. علاوه بر این، این بازرس ها باید نسبت به این مساله آگاهی داشته باشند که این بازرسی ها باید به طور پیوسته و در سه مرحله قبل، حین و بعد از جوشکاری انجام شود تا محصول نهایی قابل اطمینان و استفاده باشد.
قابل ذکر است که فاکتورهایی مانند زمان انجام بازرسی، محل انجام بازرسی، بازرسی که بازرسی را انجام میدهد، نحوه و کیفیت انجام بازرسی و نوع روش کار میتواند بر کیفیت و کمیت محصولات تاثیر گذاشته و انجام شدن مراحلی مانند برطرف کردن نقص را به تعویق انداخته و یا حذف کند.
همه دستگاه ها و قطعاتی که به نوعی جو شکاری روی آنها انجام شده، به بازرسی و کنترل نیاز داشته و قطعا فردی که اینکار را انجام میدهد باید در این امر تخصص داشته و به هم زوایای کار آشنایی داشته باشد تا ایمنی آنها تضمین شده و برای استفاده عملی آماده شوند. علاوه براین، این بازرس ها باید با بتوانند با توجه به نوع جوش، از انواع دستگاه ها و ابزارها استفاده کنند. ابزارها و دستگاه هایی که بازرس ها میتوانند برای بازرسی فنی استفاده کنند میتواند شامل:
یوک و کویل مغناطیسی: این ابزار برای تشخیص عیوب سطحی کاربرد داشته و برا انجام تست های غیر مخرب کارایی دارد. این ابزارهای دارای دو نوع DC و AC هستند که مورد اول ، از قدرت و تاثیر بیشتری برخوردار بوده و قطعه را آهنربا میکند در حالی که نوع دوم، قطعه مورد نظر را آهنربا نکرده و دارای قدرت کمتری است.
پراب اولتراسونیک:این ابزار برای عیب یابی و تعیین ضخامت جوش به کار رفته و دارای انواع زاویه دار، نرمال و فیزاری ( phased array) است. قابل ذکر است که نوع و کاربرد هر یک از این پراب ها با هم تفاوت داشته و تاثیر آنها برای انواع قطعات متفاوت به نظر میرسد.
سخت سنج پرتابل :این ابزار برای ارزیابی و اندازه گیری سختی فلزات در آزمایش های غیر مخرب کارایی داشته و از شیوه های اپتیکی برای اندازه گیری ابعاد استفاده میکند. قابل ذکر است که اطلاعات این ابزار را میتوان روی کامپیوتر ذخیره کرد و تست در حالت عمودی و افقی انجام میشوند.
چراغ ماورا بنفش UV: هنگامی از این ابزار استفاده میشود که عیبی در جو شکاری با چشم غیر مسلح قابل شناسایی نباشد. مزیت این ابزارها این است که، خنک کننده داشته ، وزن کمی دارند و میتوانند اشعه ماورا بنفشی با طول موج خاص ایجاد کنند. میتوان این چراغ ها را میز گذاشته و با دادن حالت زاویه دار از آنها استفاده کرد.
ویدئو اسکوپ و بور اسکوپ : این ابزارهای صنعتی، در بازرسی های چشمی کارایی داشته و میتوان مکان هایی دور از دسترس را به راحتی با آنها بررسی کرده و عیب شان را تشخیص داد. علاوه بر این، ابزار ویدئو اسکوپ و بور اسکوپ دارای تجهیزاتی مانند صفحه نمایش LCD و یک چشمی هستند.
بازرسی جوش در چند مرحله انجام میشود؟
بازرسی جوش در دستگاه ها و محیط های صنعتی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و از این نظر باید در چند مرحله انجام شود تا بتوان از ایمنی و بیخطر بودن آنها اطمینان حاصل کرد. غالبا، بازرسی جوش در سه مرحله قبل از جو شکاری، حین جو شکاری و بعد از جو شکاری انجام شده و فعالیت های هر دوره نیز، با قبلی متفاوت بوده و نتایج متفاوتی هم به دست می آید. در زیر به صورت جداگانه به هر یک از دوره های می پردازیم:
قبل از جو شکاری:
اقداماتی که بازرس ها در این مرحله انجام میدهند میتواند شامل موارد زیر باشد :
- بررسی تجهیزات و لوازم مورد نیاز جو شکاری
- انتخاب موارد مورد نظر برای انجام جو شکاری
- بررسی و ارزیابی روش های جو شکاری
- در نظر گرفتن استاندارد های اجرایی
- مطالعه و بررسی صحت نقشه های جو شکاری
- تعیین کمیت و کیفیت قطعات مورد استفاده در جو شکاری
- تصمیم گیری در مورد نحوه انجام جو شکاری
حین جو شکاری:
این مرحله با هدف اطمینان از شیوه های انتخابی جو شکاری و ممانعت از ایجاد خطا انجام شده و شامل:
- بررسی وضعیت جوش کارها و نوع و میزان و مهارت آنها در انواع جوش
- بررسی و کنترل قطعات متصل و جوش داده شده
- بازرسی ولتاژ به کار گرفته شده برای جو شکاری
- کنترل سطح برش داده شده و آماده شده برای اتصال
- بازرسی نوع و ترتیب انجام انواع جو شکاری ها
- نظارت و بررسی مواد به کار گرفته شده در این جوش ها
- بررسی و تایید روش های جو شکاری انتخابی برای هر دستگاه
بعد از جو شکاری :
در این مرحله ، از انواع تست های مانند تست های مایع نافذ، تست چشمی ، تست اولتراسونیک، تست رادیو گرافی و ذرات مغناطیسی و........ برای بررسی صحت و کیفیت جوش استفاده میشود.
لازم به ذکر است که انجام این تست ها در این مرحله کار بسیار تخصصی بوده صرفا افرادی میتوانند آن را انجام دهند که تحصیلات مرتبط داشته و برای انجام این قبیل فعالیت های تجربه عملی کافی داشته باشند.
افراد علاقمند به دوره های فنی میتوانند در دوره مدیریت بازرسی فنی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرده و در پایان دوره به گواهینامه مدیریت بازرسی فنی دریافت کنند. این گواهینامه گویای دانش تخصصی این افراد بوده و به آنها کمک میکند تا شغل خود را ارتقا داده و بتوانند مسئولیت های سنگین تری را انجام دهند.
این دوره دارای 6 ساعت فیلم آموزشی و 278 صفحه محتوی متنی می باشد
همین حالا در دوره مدیریت بازرسی فنی شرکت کنید
۸,۰۰۰,۰۰۰
تومان
0 نفر ظرفیت خالی
۹۲۰ روز مانده