کارگردان سینما و تئاتر کیست؟
درآمد و آینده ی شغلی کارگردان سینما و تئاتر چقدر است؟
موقعیت های شغلی کارگردانی سینما و تئاتر در ایران چیست؟
مزایای شرکت در دوره ی کارگردانی سینما و تئاتر مؤسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
تفاوت ها ی کارگردانی سینما و تئاتر چیست؟
مسئولیت های کارگر...
برای اینکه به توضیح کارگردانی سینما و تئاتر برویم ابتدا باید بدانیم که کارگردان سینما و تئاتر چه کسی است. و کارگردان سینما شخصی است که ساختن فیلم را هدایت می کند. کارگردان سینما یک جنبه هنری و نمایشی فیلم را کنترل می کند و فیلمنامه (یا متن فیلم) را به تصویر می کشد و در عین حال عوامل فنی تولید فیلم و بازیگران را در تحقق این هدف یعنی به تصویر کشاندن، هدایت می کند. کارگردان نقش کلیدی در انتخاب اعضای بازیگری، طراحی تولید و جوانب خلاقانه فیلم سازی دارد. در قانون اتحادیه اروپا، کارگردان به عنوان نویسنده فیلم در نظر گرفته شده است.
کارگردان سینما
بازیگران و عوامل تهیه ی فیلم را هدایت می کند و دید کلی از فیلم را برای آنها ایجاد می کند. کارگردان ها باید بتوانند تفاوت بین دیدگاه های خلاقانه را در میان بگذارند و در محدوده بودجه فیلم کار کنند. کارگردانان فیلم تصمیمات خلاقانه ای برای تبدیل یک متن فیلم به یک محصول می گیرند. این شامل انتخاب بازیگران، نظارت بر تمرینات و هدایت اعمال بازیگران و عوامل تهیه ی فیلم است. آنها به بازیگران کمک می کنند تا شخصیت های داخل فیلم را بازی کنند و درباره ی نحوه ی بازی آنها در فیلم تصمیم گیری می کنند.
کارگردان سینما فردی است که مسئولیت گرفتن متن فیلم و دستورالعمل از تهیه کنندگان، کشف استعدادهای بازیگری و عناصر تولید یک فیلم را بر عهده دارد. بدون کارگردانی با مهارت، حتی یک فیلمنامه ای که خوب نوشته شده است با بازیگران عالی هم می تواند ناکام بماند. کارگردانان سینما مسئول تمام تصمیمات خلاقانه تولید فیلم هستند، از مراحل ابتدایی تا ویرایشهای نهایی. آنها فقط به تهیه کنندگان اجرایی پاسخ می دهند که آخرین حرف در همه عناصر تولید فیلم را می زنند. از آنجایی که تجربه کار به طور معمول برای تبدیل شدن به یک کارگردان فیلم ضروری است، ممکن است این متخصصان بتوانند از طریق نویسندگی یا انجام کار یا بازیگری یا با کمک یک کارگردانی که قبلا شناخته شده است، وارد این حرفه شوند
کارگردان تئاتر
یک مربی/استاد در حوزه تئاتر است که تولید تئاتر را نظارت و هماهنگی می کنند (یک نمایشنامه، یک اپرا موسیقی، و یا یک قطعه از کار).عملکرد وی این است که از کیفیت و تکمیل تولید تئاتر اطمینان حاصل کند و اعضای تیم را رهبری کند. بنابراین کارگردان تئاتر با یک تیم از افراد خلاق و سایر کارکنان همکاری می کند و پژوهش، صحنه سازی، طراحی صحنه و لباس، پشت صحنه، طراحی روشنایی، بازیگری، طراحی مجموعه، طراحی صدا را برای اجرای نمایش نامه را با هم هماهنگ می کند. اگر تئاتری که روی آن کار می کنند نمایش نامه یا ترجمه ی جدیدی از یک نمایش نامه باشد، ممکن است با یک نمایش نامه نویس یا یک مترجم همکاری کنند. کارگردان تئاتر از طیف گسترده ای از تکنیک ها و فلسفه ها استفاده می کنند.
کارگردان تئاتر، رهبر هستند. آنها بازیگران را هدایت می کنند، درباره ی شخصیت داستان و سرعت اجرا ، جریان و ظرافت در اجرای نمایش دستورالعمل هایی را ارائه می دهند. علاوه بر این، آنها با نورپرداز ها، صدابردارها، طراحان لباس، وسایل صحنه و طراحان صحنه، کار می کنند و به آنها در مورد نحوه ی اثرگذاری صوتی-تصویری در تئاتر، دستورالعمل هایی را ارائه می دهد. در تئاتر مصداق کار نیکو کردن از پر کردن به وضوح دیده می شود. بنابراین، کارگردان های تئاتر در اجرای نمایش، بخش های نمایش نامه، اصلاح بخش های نمایشنامه، ارائه ی دستورالعمل ها با عوامل روی صحنه قبل از اجرای نمایشنامه، تمرین می کند و اطمینان حاصل می کنند که هر چیزی برای اجرای نمایشنامه آماده است. هم چنین متن نمایشنامه را انطباق داده و بخش های خاصی از آن را ویرایش کند تا مطمئن شود که نمایش به خوبی پیش می رود و مخاطب را درگیر خود می کند. برخی کارگردان های تئاتر نویسنده، طراح و بازیگر هم هستند.
درآمد و آینده ی شغلی کارگردان سینما و تئاتر چقدر است؟
اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) در ماه مه در سال 2017 گزارش داد که تهیه کنندگان و کارگردان های سینما سالانه دستمزدی متوسط بالغ بر 71620 دلار دریافت کردند. هم چنین پیش بینی می شود که از سال 2016 تا سال 2026 به میزان رشد این حرفه به 12 درصد افزایش یابد، که سریعتر از میانگین کلیه ی مشاغل است. این نرخ رشد 12 درصدی، جالب توجه است. نرخ واقعی رشد، بستگی به تقاضای عمومی برای فیلم های بیشتر دارد. کارگردان های سینما می توانند به سمت نویسندگی، تهیه کنندگی فیلم نامه نویسی یا تدریس هم بروند. بعضی از کارگردان های سینما نیز ممکن است تصمیم بگیرند که به عنوان کارشناس فیلم و سینما و یا منتقد باشند. بر اساس نظرسنجی پرینستون، مدیرانی که تصمیم به ورود به دنیای کسب و کار می کنند، ممکن است در قسمت های مختلف از جمله کانون های بازیگری و یا کارهای نورپردازی و آکادمی های بازیگری مشغول به کار شوند. برخی از کارگردان های سینما ممکن است حتی فیلمنامه بنویسند و متن آن را ویرایش کنند و از ایده های خلاق و مهارت های تصمیم گیری خود برای تولید مؤثر فیلم سینمایی استفاده کنند.
کارگردان های تئاتر نوعا به صورت پروژه ای کار می کنند. در نتیجه، میزان حقوق کارگردان تئاتر به طور کلی به طول و نوع قراردادی دارد که با آن توافق کرده اند. بر اساس شورای مستقل تئاتر، حداقل میزان پرداخت برای یک کارگردان تئاتر به شرح ذیل است: 1305 پوند در هر هفته برای یک بازی تمام وقت، 903 پوند در هفته برای یک اجرای کوتاه. با این حال، بسیاری از کارگردان های تئاتر برای پرداخت های حقوق در این صنعت مذاکره می کنند. تفاوت های در میزان حقوق کارگردان های تئاتر قابل توجه است. برخی از کارگردان های تئاتر ممکن است کسب وکار خود را به راه اندازند.
موقعیت های شغلی کارگردانی سینما و تئاتر در ایران چیست؟
کارگردانی سینما و تئاتر نیازمند علاقه و استعداد بسیار بالایی است. با داشتن مهارت هایی که در قسمت های ذیل بدان بعدا اشاره می شود می توانید عناوین شغلی ذیل را دنبال کنید:
بازیگری:
بازیگران ایده ها و شخصیت ها را در تئاتر، فیلم، تلویزیون و سایر رسانه های هنری به نمایش در می آورند. آنها متن نمایشنامه یا فیلمنامه را برای تفریح یا اطلاع رسانی به یک مخاطب تفسیر می کنند. کارگردان سینما هم توانایی و قابلیت هایی دارد که می تواند به عنوان بازیگر هم ایفای نقش کند.
کارگردان هنری:
کارگردان های هنرمند مسئولیت سبک دیداری و تصاویر در مجلات، روزنامه ها، تلویزیون و سینما را بر عهده دارند. آنها طرح کلی یک پروژه را ایجاد می کنند و دیگران را هدایت می کنند که کارهای هنری و ترتیب صحنه را انجام دهند. مسئولیت های وی شامل انتخاب نمایشنامه است. کارگردان های هنری به مدیران تئاتر هماهنگی نزدیکی دارند. با ویژگی های بارز و عالی که یک کارگردان سینما دارد می تواند در نقش کارگردان هنری هم ایفاء نقش کند.
تدوین گر:
تدوین گر کسی است که با فیلم خام کار می کند و نما (شات) های یک فیلم را انتخاب می کند و آنها را به صورت سکانس هایی در می آورد که فیلم نهایی را ایجاد می کند. تدوین گری فیلم به عنوان هنر یا مهارت توصیف می شود، تنها بخشی که فقط مختص به حوزه ی سینما است.
مدیر عامل ارشد:
مدیر عاملان ارشد سطوح استراتژی و سیاست را طراحی می کنند تا از اینکه سازمان اهداف خود را دنبال می کند، اطمینان حاصل کنند. آنها فعالیت های عملیاتی شرکت ها و سازمان ها را برنامه ریزی، هدایت و هماهنگ می کنند. در بخش سینما، کارگردان ها ممکن است مدیر عامل ارشد یک شرکت فیلمسازی باشند.
نویسندگی و تألیف:
کارگردان سینما و تئاتر با ذوق، هنر و خلاقیتی که دارند می توانند نویسنده هم باشند. کارگردان های سینما به دلیل اینکه با ادبیات جهان، کودکان و ادبیات عامه ی مردم آشنایی دارند، می توانند به کار نویسندگی هم مشغول شوند. نویسندگان محتواهای مختلفی برای انواع رسانه ها از قبیل حوزه ی تبلیغات، کتاب، مجلات، نمایش نامه، متن فیلم و نمایش نامه فراهم می کنند.
مدرس سینما و تئاتر:
کارگردان سینما و تئاتر می تواند دانش و آموخته های خود را به صورت نظری و عملی در اختیار افراد علاقه مند به صورت تدریس قرار دهد.
دستیار کارگردان:
نقش دستیار کارگردان در فیلم شامل پیگیری روزانه ی پروژه ی فیلم و هماهنگی آن با جدول زمانبندی تولید فیلم، چک کردن بازیگران و عوامل تولید فیلم و نظارت دقیق بر ساخت صحنه است. هم چنین دستیاران کارگردان مراقب از سلامتی و ایمنی بازیگران و عوامل تولید فیلم است. نقش های دستیار کارگردان به سه بخش تقسیم می شود که عبارتند از:
دستیار اول کارگردان: دستیار اول کارگردان مسئولیت های کلی بر عهده دارد و کارهای دستیار دوم کارگردان را نظارت می کند. مسئولیت اصلی دستیار اول کارگردان نگه داشتن به روز فرآیند تولید فیلم با جدول زمان بندی شده، ارتباط با کلیه ی عوامل تولید فیلم و حفظ امنیت و ایمنی کارکنان و صحنه ی فیلمبرداری است. یک دستیار اول کارگردان باید در تخمین زدن مدت زمان یک صحنه ی فیلم بسیار خوب باشد. گاهی اوقات یک صحنه از فیلم که در چندین صفحه ی فیلمنامه نوشته می شود را می توان به سرعت فیلمبرداری کرد درحالی که یک نیم صفحه از فیلمنامه که حالات عاطفی و دیداری خاصی هنگام اجرای نمایش یا فیلم دارد ممکن است کل روز طول بکشد.
دستیار دوم کارگردان: دستیار دوم کارگردان برگ های گزارش روزانه از جدول زمانبندی تولید فیلم یا نمایشنامه تهیه می کند. هم چنین کار دیگر دستیار دوم کارگردان، انجام کارهای پشت صحنه، همکاری با بازیگران، هدایت و کنترل بازیگران برای گریم و نظارت روی کارهای دستیار سوم کارگردان و هماهنگی آنها با بقیه ی افراد تیم است.
دستیار سوم کارگردان: دستیار سوم کارگردان با دستیار دوم کارگردان همکاری می کند تا بازیگران را از محل اجرای صحنه ی بازی به مکان های دیگر ببرند، صحنه های شلوغ را سازماندهی می کند و یک یا دو دستیار تولید را نظارت می کند. هم چنین وی وظیفه ای خاصی دارد و آن پخش اطلاعات است که عموما بوسیله ی رادیو بین عوامل تولید فیلم و بازیگران انجام می پذیرد. یک نکته ی جالب درباره ی این شغل اینست که موقعیت های شغلی این حرفه در ایالات متحده آمریکا به طور نسبی نسبت به موقعیت های شغلی کارگردانی در حال رشد است. تقاضا برای تولید فیلم ها می بایستی در 10 سال بعدی در بازارهای داخلی و خارجی صنعت فیلمسازی به قوه ی خود باقی بماند و باعث افزایش موقعیت های شغلی برای کارگردان های سینما و تئاتر شود.
مزایای شرکت در دوره ی کارگردانی سینما و تئاتر مؤسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
شرکت در دوره ی کارگردانی و تئاتر این مؤسسه مزایایی را به همراه دارد که عبارتند از:
اعطای مدرک معتبر در پایان این دوره که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور است.
ارائه ی منابع دیداری و شنیداری اعم از فیلم های آموزشی دوبله شده به زبان فارسی
بکارگیری منابع به روز
تأیید مدارک توسط سازمان ارزیابی WES
امکان ترجمه رسمی مدارک برای ارائه به شرکت ها و سازمان های خارج از کشور
امکان ترجمه رسمی مدارک با مهر وزارت امور خارجه برای ارائه به شرکت ها و سازمان های خارج از کشور
ارسال بسته های آموزشی به سراسر کشور
رفع مشکلات دانش پذیران در طول دوره
محتوا و سر فصل های جامع
تفاوت ها ی کارگردانی سینما و تئاتر چیست؟
کار کارگردانی سینما یک فرآیندی بسیار طولانی تر است. به عنوان یک کارگردان تئاتر، فرد باید زمان بسیاری برای توضیح متن نمایشنامه بگذارد تا آن را برای بازیگران توضیح دهد در حالیکه در فرآیند تولید فیلم هر چیز روند سریع تری دارد، همه کارها باید با سرعت انجام شود و همه چیز باید روی برنامه ی تعیین شده پیش برود. ممکن است عوامل مختلفی بر سر راه زمان تعیین شده از قبیل بودجه بندی پیش آید که سرعت پروژه را پایین آورد. برخی از مهارت های این دو هم متفاوت می باشند.
علاوه بر کنترل تقریبا همه ی جوانب فیلم، کارگردان های سینما نیز نقش مهمی در جنبه های فنی ایفاء می کنند. آنها متن فیلم را یک بار دوره می کنند تا اطمینان حاصل کنند که معنا دار است و آنها تصمیم می گیرند که بازیگران کجا بایستند و چگونه حرکت کنند. مدیران همچنین به بازیگران کمک می کنند تا شخصیت داخل داستان را واقعاً درک کنند. کارگردان سینما انگیزه ی شخصیت داستان برای یک کار خاص یا داستان پشت آن را توضیح می دهند. یکی از اهداف یک کارگردان سینما این است که بازیگران را به سمتی بکشاند تا کار خود را به نحو احسن انجام دهند. هم چنین آنها مسئول تصمیمات خلاقانه تولید هستند. آنها بازیگران را انتخاب می کنند، با آنها تمرین می کنند و عوامل تولید فیلم را هدایت می کنند. در طول تمرینات، آنها با بازیگران کار می کنند تا به آنها کمک کند تا شخصیت های فیلم را دقیق تر به تصویر بکشند. کارگردان های سینما موضوع را بررسی می کنند و می توانند از شرکت کنندگان یا کارشناسان مربوطه روبروی دوربین با افراد مصاحبه کنند. کارگردان های سینما همچنین با فیلمبرداران و عوامل تولید فیلم کار می کنند تا مطمئن شوند که محصول نهایی با چشم انداز کلی مطابقت داشته باشد. کارگردان ها با طراحان صحنه، طراحان لباس، کارگردان های هنری کار می کنند تا پروژه را فیلم را پیش ببرند. طی فاز پیش تولید فیلم، کارگردان ها به طور نزدیک با فیلمسازان و تنظیم کنندگان موسیقی کار می کنند تا اطمینان حاصل کنند که محصول نهایی که تولید می شود مطابق با آنچه آنها در نظر دارند، باشند.
کارگردان سینما همچنین مسئولیت رسیدگی به اکثر امور مربوط به بودجه فیلم است. کارگردان سینما باید فیلم را در بودجه ی تعیین شده پیش ببرد. این ممکن است شامل استخدام بازیگرانی که برای پرداخت حقوق پایین کار می کنند، درخواست از اعضای خانواده یا دوستان برای کمک به برخی از کارهای پشت صحنه و یا ارائه ی راهکارهای ارزان قیمت برای اجرای ایده، می شود.
دیگر مسئولیت های کارگردان سینما عبارتست از:
انگیزه دادن به بازیگران برای اجرای بهتر بازی
خواندن متن فیلم و کار کردن روی
حضور در جلسات تعیین نقش و انتخاب بازیگر
تفسیر و نوشتن و درک داستان و سبک روایت آن
نظارت بر تمرین بازیگران
هماهنگ کردن عوامل تولید فیلم از قبیل فیلمبرداری، طراحان لباس، آهنگسازان جهت اطمینان حاصل از اجرای درست
همکاری با ویراستار برای تولید فیلم
کمک به بازاریابی و تبلیغات فیلم
تعیین نقش بازیگر و ترتیب نورپردازی
کارگردان های تئاتر مسئول تفسیر عملی و خلاقانه یک متن نمایش نامه دراماتیک یا موسیقی تئاتر هستند. کارگردان تئاتر با تیم های خلاق و تولید، هنرمندان و تهیه کننده به طور نزدیک کار می کنند تا نمایش و بازی را ارائه دهند که مخاطب را درگیر کند. بنابراین به عنوان یک کارگردان تئاتر، باید بتوانید به طور موثر با رشته های مختلف و با دیدگاه هنری هماهنگ باشید. کارگردانان تئاتر، برای انتخاب بازیگران، تست بازیگری برگزار می کنند. آنها با عوامل فنی تیم همکاری می کنند که ممکن است شامل طراحان نور، صدا، صحنه و لباس باشند. هم چنین کارگردان های تئاتر با طراحان صحنه جلسه می گذارند تا درباره ی نحوه ی تنظیم ظاهر صحنه صحبت کنند.
هم چنین آنها برای تعیین مناسب ترین لباس برای بازیگران با طراحان لباس جلسه می گذارند. اگر نمایشنامه تاریخی باشد، لباس های مربوط به آن دوره ی تاریخی خاص طراحی می شود. این کار، اعتبار یک تئاتر را بالا می برد. ممکن است برخی از نمایشنامه ها مانند نمایشنامه های شکسپیر چندین بار تکرار شده باشند. کارگردان تئاتر راهی برای بهتر کردن و ارائه ی تفسیر خلاقانه از نمایشنامه پیدا می کنند تا حالتی تکراری به خود پیدا نکند. کارگردان های تئاتر تنها اجرای نمایشنامه را هدایت نمی کنند و با تمامی پرسنل دخیل در اجرا همکاری می کنند. اگر مشکلی حین اجرای نقش برای بازیگران تئاتر پیش آید، کارگردان تئاتر آن را به خوبی مدیریت می کند تا در روند اجرا خللی وارد نشود. هم چنین کارگردان های تئاتر، بازیگران را تشویق می کنند، به ویژه بازیگرانی که اولین حضور آنها در صحنه است تا خونسردی خود را حفظ کنند و بهترین اجرای خود را به نمایش بگذارند.
به عنوان یک کارگردان تئاتر، شما مسئول جنبه های خلاق تولید تئاتر خواهد بود. کارگردان تئاتر با بازیگران تمرین می کند و اطمینان حاصل می کند که احساس درست در اجرا ی خود قرار می دهند و محل قرارگیری آنها و ژست گیری آنها را کنترل می کند. برخی از کارگردان های تئاتر به عنوان مدیر یا تهیه کننده بسته به نوع ساختار و اندازه تئاتر، عمل می کنند. شما همچنین می توانید در کنار یک مدیر اجرایی یا مدیر کل که تئاتر را رهبری می کند یا یک مدیر هنری که نمایشنامه ها را انتخاب می کند و برنامه ریزی را تعیین می کند، کار کنید. کارگردان تئاتر مسئول دیدگاه خلاقانه تولید تئاتر است. هدف آنها این است که بهترین بازی را از بازیگران به ارمغان بیاورند و داستان را با روشی جذاب بیان یا روایت کنند. تئاتر یک فرآیند مشارکتی است و یک کارگردان تئاتر تیم را در کنار هم قرار می دهد. مسؤولیت های اصلی یک کارگردان تئاتر به شرح ذیل می باشد:
تعیین نقش بازیگر:
کارگردان تئاتر ابتدا باید نقش بازی را تعیین کند. تعیین نقش بازیگر بسیاری از مشکلات را هنگام هدایت بازی حل می کند. اگر بازیگران برای نقش خود راحت باشند ، کارگردانی بیشتر حالت همکاری پیدا می کند و کمتر حالت آموزشی پیدا می کند. بازیگران خوب، یا بازیگران که نقش آنها به خوبی تعیین شده است، خود به طور خودکار کار انجام می دهند. اکثر کارگردانان تئاتر وقت خود را برای اطمینان از این که بازیگران برای این نقش مناسب هستند، صرف می کنند.
دیدگاه خلاق:
یکی از مسئولیت کارگردان تئاتر این است که دیدگاه خلاقی برای بازی کند. داشتن چشم انداز روشن، کمک می کند تا بقیه ی افراد تیم، داستان را بهتر روایت کنند زیرا تئاتر خود یک نوع داستان سرایی است. کارگردان تئاتر همچنین جوّ اتاق تمرین را کنترل می کند و به آنها انگیزه می دهد. اگر بازیگران ببینند که کارگردان بی علاقه است، انگیزه آنها برای بازی کاهش می یابد.
تمرین خواندن نمایش نامه:
عموما بیشتر تمرین ها با تمرین روی خواندن نمایشنامه شروع می شود. کارگردان تئاتر این تمرین را هدایت می کند و ممکن است از بازیگران بخواهد در آن لحظه انرژی خاصی در گفتن دیالوگ یا اجرا بگذارند. بعضی از مدیران زمان زیادی را صرف هدایت نحوه ی بازی بازیگران می کند و متن نمایشنامه را با آنها کار می کند.
صحنه آرایی (چیدمان صحنه):
کارگردان های تئاتر با بازیگران صحنه آرایی نمایش کار می کنند یعنی اینکه کجا بایستند و چه حرکتی روی صحنه انجام دهند. صحنه آرایی بخش مهمی از روند هدایت است. هدف، طبیعی نشان دادن صحنه های داستان تا حد امکان است که به صورت غیر طبیعی و بی روح نباشد.
ترتیب نمایش:
زمانیکه نمایشنامه صحنه آرایی شد و صحنه ها شروع به شکل گرفتن کردند، حالا زمان شروع ترتیب نمایش است. ترتیب های نمایش به بازیگران کمک می کند تا در جریان بازی قرار گیرند و به کارگردان بازی کمک می کند تا مشکلات را پیدا کند.
مسائل فنی و تولید:
کارگردان تئاتر شدیدا در جنبه ی فنی نمایش از قبیل انتخاب نور، تنظیم صدا، حرکت، غیره دخیل است. در کل، کارگردان تئاتر مسئولیت های بسیاری بر عهده دارد، ولی زمانی که این موارد کنار هم می آیند، می تواند در روند کار بسیار مؤثر واقع شوند.
هم چنین کارگردان تئاتر مسئولیت نهایی هر جنبه ای از نمایش را بر عهده دارد، از جمله نگاه کلی، مشخصه های بازیگری و صحنه، موسیقی، طراحی صحنه، تدارکات صحنه، طراحی لباس، نور و صدا. تمام برنامه های طراحی تحت نظارت او ایجاد می شود، تمام بازیگران تحت هدایت او هستند. هم چنین وی مسئولیت هایی دیگری دارد که عبارتست از:
زمان کار بر روی یک نمایش نامه جدید از دانش تئاتر خود استفاده می کند تا با نمایشنامه نویس و شاید با آهنگساز همکاری کند تا نمایش نامه را شکل دهد.
تحلیل و تحقیق درباره ی نمایش نامه
تفسیر متن نمایش نامه از طریق بکارگیری بازیگران و طراحان، تعیین سبک، حالت خلقی، سرعت عمل اجرای بازیگران
برگزاری تست بازیگری و بازی گردانی نمایش نامه
هماهنگی و نظارت کار مدیر موسیقی
برنامه ریزی زمان بندی تمرین نمایش با کمک مدیر صحنه
تأیید وسایل صحنه، نور، صدا، لباس و سبک های مو و گریم.
مهارت های مورد نیاز کارگردان سینما و تئاتر چیست؟
کارگردان سینما با تهیه کنندگان و نویسندگان همکاری نزدیکی دارند، ایده های ناب را به برنامه ها یا فیلم ها تبدیل می کنند. آنها مقدمات یک روز فیلمبرداری موفقیت آمیز را فراهم می سازند. مدیران باید چشم انداز واضح و روشنی از پروژه و لازمه ی دستیابی به آنها داشته باشند. تهیه برنامه منظم برای فیلمبرداری و هماهنگی آن با بقیه ی اعضای تیم به طور کارآمد یکی از مهارت های مهم کارگردان سینما است. مهارت های دیگر مورد نیاز یک کارگردان سینما عبارتند از:
توانایی مفهوم سازی ایده ها
توانایی ارائه ی مفهوم شفافی برای تولید فیلم
توجه دقیق به جزئیات
رویکرد روش شناختی به کل فرآیند تولید فیلم
مهارت های ارتباطی عالی نوشتاری و کلامی عالی
توانایی رهبری و انگیزه دهی به عوامل تولید فیلم و بازیگران
داشتن سیاست هنگام کار با نویسندگان، بازیگران و عوامل تولید فیلم مانند فیلمبرداران، صدا برداران، تدارکات، غیره.
هم چنین کارگردان سینما باید دارای مهارت های ذیل باشند:
سازمان دهی:
ممکن است فکر کنید که کارگردانی فقط در مورد تفسیر متن فیلم نامه و گفتن یک داستان است، اما این تنها بخشی از آن است. کارگردانی سینما نیز درباره ی مدیریت مؤثر تیم شما برای تولید بهترین محصول نهایی یعنی فیلم سینمایی است. در کنار مهارتهایی که قبلا مورد بحث قرار دادیم ، هم چنین باید مدیر خوبی برای سازماندهی امور باشید. به عنوان یک کارگردان سینما، شما باید کدام یک از اعضای تیم کارگردانی یا بازیگری وظیفه ی خود را به خوبی انجام می دهد و آنها را سازماندهی کند و برای هر صحنه ای که فیلمبرداری می کنید، برنامه ای خاص داشته باشید.
ارتباط:
مهارت ارتباط در یک فیلم سینمایی کارها را به صورت هماهنگ نگه می دارد. برای مثال، کارگردان باید بتواند دستورالعمل های قابل فهم به بازیگران ارائه کند و عملکرد های قدرتمندی را ارائه دهد. عوامل فنی تولید فیلم یعنی کسانی که در نورپردازی، فیلمبرداری یا وسایل صحنه می کنند باید با کارگردان هماهنگ باشند. فیلم خود می تواند به عنوان یک ارتباط طولانی بین کارگردان سینما و مخاطبان در نظر گرفته شود که در رسانه های سینمایی انجام می شود. یک جنبه اساسی ارتباط، داشتن چیزی برای گفتن و انتخاب بهترین راه برای بیان آن است. سلیس بودن کلامی و دیداری به کارگردان های فیلم سینمای اجازه می دهد تا به طور قاطعانه و متقاعد کننده ارتباط برقرار کنند. ارتباط عالی و مهارت های بین فردی برای کسب بهترین نتیجه از ضروریات کارگردانی سینما است.
اطلاعات فنی:
بدون اطلاعات فنی، دادن دستورالعمل و یا حتی انجام کارهای خلاقانه یک فیلم سینمایی برای کارگردان دشوار است. درک فنی از نقشی که نور پردازی ایفاء می کند، دانستن اینکه کجای فیلم باید ویرایش شود، تصمیم گیری درباره ی صحنه های فیلم برداری و مواردی از این قبیل نیازمند دانش فنی است که باید کارگردان سینما داشته باشد. فناوری در صنعت سینما روز به روز در حال پیشرفت است و کارگردان ها باید در جریان جدید ترین فناوری های صنعت سینما قرار گیرند.
خلاقیت:
خلاقیت برای کارگردان سینما ضروری است، زیرا آنها داستانها را از طریق فیلم روایت می کنند. چگونه داستان گفته می شود ، زمان بندی و سرعت پروژه، سبک دیداری- به دیدگاه و تصور خلاق نیازمند است. علاوه بر این، خلاق بودن به کارگردان سینما اجازه می دهد تا با افراد خلاق دیگر از قبیل نویسندگان، موسیقی دان ها و بازیگران نیز همکاری مفید داشته باشند.
بلوغ عاطفی:
کارگردان های کارآمد باید همیشه احساسات خود کنترل کنند. بلوغ عاطفی آنها باعث اعتماد به نفس و توانایی همکاری با دیگر عوامل تولید فیلم می شود. کارگردان های سینما تحت شرایط سخت تصمیمات معقولانه می گیرند. آنها خودشان را درک می کنند و درباره ی راه هایی برای بهبود عملکرد خود و همچنین عملکرد دیگران اندیشه می کنند.
قضاوت خوب:
داشتن قضاوت خوب لازمه ی یک رهبری خوب است. کارگردان های سینما به طور غیرمستقیم می دانند چه زمانی در امور دخالت کنند و چه زمانی درباره ی امور قضاوت خوب داشته باشند. هم چنین آنها می دانند چگونه به نحو احسن افراد را مدیریت کنند و زمان را برای امور خارج از کار تلف نکنند.
رهبری و مدیریت:
با توجه به جوانب مختلف یک فیلم سینمایی تحت کنترل کارگردان سینما، مهارت های مدیریتی حیاتی است. در نظر گرفتن جزئیات، استقرار پرسنل مناسب، سازماندهی، برنامه ریزی، نمایندگی، تصمیم گیری - از جمله مهارت های مدیریتی کارگردان سینما است. علاوه بر این، یک کارگردان باید رهبری، اعتماد و احترام را الهام بخشی کند تا در این صورت دیگران از دیدگاه کارگردان سینما پشتیبانی می کنند.
قاطعیت:
اگر شما فردی هستید که به عنوان مثال برای خرید چیزی بسیار وقت می گذارید و وسواس به خرج می دهید، این مهارت به عنوان کارگردانی سینما برای شما سخت خواهد بود. هنگامی که به عنوان کارگردان سینما کار می کنید، انواع پیشنهادات، ایده ها و بینش ها به شما ارائه داده می شود و مغایر بودن نظرات آنها با نظرات شما امری طبیعی است. در این لحظه، وظیفه شماست که یک مسیر را انتخاب کرده و قاطعانه تصمیم گیری کنید.
روشن فکر بودن:
در حالی که این مسئولیت شما است که تصمیم گیری نهایی کنید، هنگام شنیدن به پیشنهادات بقیه ی افراد وظیفه ی شماست که با ذهنی باز و روشنفکرانه به آنها پاسخ دهید نه از روی قضاوت یک طرفه. کار شما این است که با دیدگاه خود مانع خلاقیت افراد نشوید، بلکه باید از مهارت های خود استفاده کنید تا به نحو احسن داستان فیلم و مضمون آن را به بازیگران و بقیه ی افراد انتقال دهید.
قدرت مشاهده:
کارگردان سینما باید یک مشاهده کننده ی خوبی باشد زیرا مشاهده به عنوان پایه و اساس فیلم به حساب می آید. داستان، مضمون داستان و ساختار داستان فیلم مهم هستند و با کارگردان سینما باید با مشاهده ی نحوی بازی بازیگران و صحنه، روند فیلم را نظارت کند.
تفکر انتقادی:
برای حل مشکلاتی که حین کارگردانی رخ می دهد، نیازمند شناسایی و ارزیابی راه حل های ممکن هستید که این کار تفکر انتقادی را می طلبد.
دید هنری:
کارگردان های سینما باید دیدگاه هنری استثنایی و مهارت های خلاقانه ای برای ایجاد یک فیلم جذاب و ناب داشته باشند. هم چنین آنها باید دائما تصمیم بگیرند و ایده های هنری خود را با دیگر عوامل تولید فیلم به اشتراک بگذارند.
بیشتر افراد بر این باورند که تمام کاری که کارگردان تئاتر در صحنه ی تئاتر انجام می دهد، حرکت و هدایت بازیگران روی صحنه ی تئاتر است. ولی کارگردانی تئاتر چیزی فراتر از این است. به عنوان یک کارگردان تئاتر فرد باید دارای مهارت های زیر باشد:
خلاقیت و توانایی بیان نظرات خود به صورت شفاهی و کتبی
قدرت انتقاد پذیری
مهارت های مذاکره و بین فردی
خود انگیزشی و توانایی انگیزه دادن و الهام بخشی به دیگران
توانایی کار تیمی
مدیریت زمان
آگاهی و فهم مسائل فنی، عملکرد تئاتر و روند اجرای نمایش تئاتر و بازیگری
توانایی ارائه ی ایده های مبتکرانه و حل مشکلات به صورت خلاقانه و عملی
مهارت های سازمانی و تحقیقاتی
تعهد و اشتیاق به کار
خوب گوش دادن و خواندن
هم چنین کارگردان های تئاتر نیز باید مسائل مربوط به اخلاق را در نظر بگیرند. درک کامل از انواع تئاتر، و همچنین آگاهی از مخاطبان، منابع و سرمایه گذاران، حیاتی است. این کار ممکن است از راه های مختلفی صورت بگیرد و شما باید در این رویکرد، از خود انعطاف پذیری نشان دهید.
اسن دوره شامل 21 ساعت فیلم آموزشی و 163 صفحه محتوی متنی می باشد.