- دوره لینوکس LPIC1 چه دوره ای است؟
- لینوکس چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- آیا لینوکس در قالب یک رشته دانشگاهی ارایه شده است؟
- چه مشاغلی برای افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را گذرانده اند، وجود دارد؟
- چگونه میتوان از دوره لینوکس LPIC1 درآمد چشمگیر به دست آورد؟
- آینده شغلی افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را با موفقیت گذرانده اند، چگونه است؟
- چرا دوره لینوکس LPIC1 را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان میگذرانیم؟
- سیستم عامل لینوکس چه مزیت هایی دارد ؟
- سیستم عامل لینوکس چه تفاوتی با ویندوز دارد؟
- برای کار با سیستم عامل لینوکس باید چه مهارت هایی کسب کرد؟
- در لینوکس LPIC1 چه دوره هایی وجود دارد ؟
- آیا سیستم عامل لینوکس در برابر ویروس ایمن است ؟
دوره لینوکس LPIC1 چه دوره ای است؟
دوره لینوکس LPIC1 ، یکی از دوره های خدماتی و آموزشی است که در آن در مورد سیستم عامل لینوکس، کاربرد و کارایی منحصر به فردش توضیح داده میشود. افراد و دانش پذیران علاقمند به این مبحث میتوانند با شرکت در این دوره با این سیستم عامل و نحوه استفاده و به کارگیری آن آشنایی پیدا کرده و در این زمینه تجربیاتی کسب کرده و با توجه به آنها، شغل مرد نظر خود را انتخاب و از این طریق درآمد قابل توجهی کسب کنند.
لینوکس چیست و چه کاربردهایی دارد؟
لینوکس، از خانواده سیستم عامل نرم افزارهای متن باز و رایگان است که بر پایه لینوکس کرنل (Linux Kernel) بوده و در سال 1370 شمسی، توسط " لینوس توروالدز" و در قالب توزیع های لینوکس در برگیرنده نرم افزارهای حمایت کننده سیستم، منتشر و ارایه شده است. علاوه بر این، براحتی میتوان از سیستم لینوکس برای سرور و دسکتاپ استفاده کرد زیرا براحتی قابل توزیع بوده و میتوان با توجه به هدف، توزیع خاصی را انتخاب و ایجاد کرد.
قابل ذکر است که در ابتدا سیستم لینوکس برای رایانه های شخصی توسعه پیدا کرد اما بعد از آن، برای سیستم های دیگری نیز تعریف شد. همچنین، لینوکس، اولین سیستم عاملی بود که برای سرور و سیستم هایی مانند ابر کامپیوترها مورد استفاده قرار گرفت و تا آن زمان تمام رقبا را حذف کرد.
در حال حاضر، این سیستم عامل برای 2.3 درصد از دسکتاپ های کامپیوتر، روترها ، تلویزیون ها، کنترل های اتو ماسیون، گوشی های هوشمند، کنسول های بازی و ضبط کننده های دیجیتال ویدئویی کارایی دارد. یکی از دلایل اینکه، سیستم لینوکس اساس و پایه همه سیستم عامل های معمولی را تشکیل میدهد این است که، اندروید بر اکثر تلفن های هوشمند غالب است.
برخی از توزیع های لینوکس جنبه عمومی داشته اما امکان دارد که برخی از آنها برای سیستم های جاسازی شده، برای امنیت و ثبات و یا پشتیبانی از ساختار کامپیوتر به صورت تخصصی به کار گرفته شوند. علاوه براین، با استفاده از این سیستم میتوان:
- کل یک درایو را فرمت کرد.
- وب سایت های بیشتری را مشاهده و بررسی کرد.
- از سیستم های کنترل خانگی استفاده نمود.
- آن را در کنار کروم نصب و به اپلیکیشن های بیشتری دسترسی پیدا کرد.
- مرکز رسانه ای یا ماشین بازی ویدئویی ایجاد کرد.
- برای آزمایش سیستم های امنیتی بهره برد.
- با مشاهده کارایی آن در ماشین ها و سیستم های مختلف، به کارایی مختلف آن پی می بریم.
- از سیستم های قدیمی ، سیستمی جدید با کارایی های جدید ساخت.
افرادی که مایل هستند علاوه بر سیستم عامل ویندوز، با سیستم عامل لینوکس نیز آشنایی پیدا کنند، میتوانند در دوره لینوکس LPIC1 که از طرف موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برگزار شده شرکت کرده و اطلاعات تخصصی مورد نیاز برای کسب و کار در این زمینه را به دست آورند. مزیت شرکت در این دوره این است که این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران، گواهینامه لینوکس LPIC1 ارایه و اعطا میکند که میتوان از آن برای استخدام در جایگاه های شغلی مرتبط با لینوکس و همچنین امر آموزش و تدریس بهره برد.
همین حالا در دوره لینوکس 1 LPIC شرکت کنید
آیا لینوکس در قالب یک رشته دانشگاهی ارایه شده است؟
در واقع، در دانشگاه های سراسر کشورمان ایران، رشته جداگانه ای با عنوان لینوکس وجود ندارد اما افرادی که به این حوزه علاقمند هستند و قصد دارند با یادگیری از این طریق کسب درآمد کنند میتوانند، در رشته هایی مانند علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات یا رشته های مرتبط شرکت کرده و با گذراندن واحدهای مرتبط با لینوکس، با این سیستم عامل آشنا شوند.
علاوه بر این، این افراد میتوانند برای کسب مهارت بیشتر در این زمینه، دوره های مهندسی الکترونیک یا کامپیوتر را گذرانده یا در دوره های تخصصی لینوکس که در موسسات معتبر آموزشی ارایه شده، شرکت کرده و دانش جامع و کاملی در این زمینه کسب کرده و از آن کسب در آمد نمایند.
چه مشاغلی برای افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را گذرانده اند، وجود دارد؟
غالبا، افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را گذرانده و با سیستم عامل لینوکس آشنایی کامل و کافی دارند، میتوانند در مشاغل مختلفی که در عین حال به این حوزه مرتبط هستند، مشغول به کار و فعالیت شده و البته کسب درآمد کنند. علاوه بر این، تسلط و تبحر در یکی از بخش های لینوکس منجر میشود تا این افراد بتوانند فرصت های ناب شغلی را از آن خود کنند.
افرادی که با سیستم عامل لینوکس آشنای داشته باشند میتوانند مشاغل زیر را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب کرده و یا آن را در کنار دیگر فعالیت های مرتبط شغلی انجام دهد:
>پشتیبان فنی سیستم:
این افراد باید بتوانند مشکلات مرتبط با سیستم لینوکس را برطرف کنند. مدیر سیستم:
قطعا، یک مدیر سیستم باید بر لینوکس تسلط کافی داشته و بتواند سرورها را کنترل کند. علاوه بر این ، این فرد باید بر نحوه عملکرد صحیح کامپیوترها نظارت داشته و در صورت لزوم سیستم های جدیدی را راه اندازی کرده و لینوکس را روی آن نصب کند. نویسنده:
افرادی که قادر هستند به طور حرفه ای با سیستم عامل لینوکس کار کنند میتوانند، دانش و اطلاعات و آموخته های خود را در قالب یک کتاب به دیگران نیز آموزش داده و از این طریق برای خودشان نیز کسب درآمد کنند.
آموزش:
افرادی که سابقاً با این سیستم عامل و نحوه کار با آن آشنایی پیدا کرده اند، میتوانند از تجربیات و علم و دانش خود در جهت آموزش و البته کسب درآمد استفاده بهینه بکنند.
با توجه به اینکه تعداد افرادی که با برنامه نویسی روی لینوکس آشنایی دارند کم است بنابراین، در صورتی که فردی در این زمینه تبحر و تجربه عملی کافی داشته باشد، میتواند از این طریق درآمد چشمگیری به دست آورد.
فروشنده سیستم عامل:
علی رغم اینکه این سیستم عامل رایگان است اما برخی از شرکت های معروف آن را به همراه پشتیبانی فنی به دیگر شرکت ها میفروشند و البته، شرکت های ایرانی نیز میتوانند چنین خدماتی را ارایه دهند.
امکان دارد که با یادگیری اصول لینوکس بتوان طیف عظیمی از مشاغل را انتخاب کرده و بر عهده گرفت که این موضوع به توانمندی های فرد و میزان اطلاعات و دانش و البته توانایی استفاده از آنها برای حیطه های مختلف وابسته است. افراد علاقمند به این سیستم عامل میتوانند در کلاس های موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرده و به منظور فعالیت در مشاغل متنوع، دانش تجربی عمیق تری به دست آورند.
چگونه میتوان از دوره لینوکس LPIC1 درآمد چشمگیر به دست آورد؟
غالبا، افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را گذرانده اند، باید در حرفه ها و مشاغلی که به طور مستقیم با لینوکس در ارتباط هستند ( مانند آنچه در بالا اشاره شد) فعالیت مفید و موثر داشته و با توجه به مهارت ، توانایی و میزان دانش تخصصی در انجام کارهای تخصصی این حیطه و استقبال افراد علاقمند و دانش پذیران ، کسب درآمد کرده و یا به مشاغلی که به طور غیر مستقیم با لینوکس در ارتباط هستند، روی آورند و مهارت های خود را در زمینه های دیگری به کار گیرند. یادگیری اصول سیستم عامل لینوکس و کار کردن با آن نسبت به ویندوز، ساده و راحت بوده و افرادی که به آن مسلط باشند میتوانند با همه سیستم هایی که بر این پایه هستند کار کنند. یکی از این سیستم ها ، سیستم های مخابراتی است که مهندسین آن باید لزوما با سرورهای لینوکسی آشنایی داشته باشند تا بتوانند مشکلات سیستم را شناسایی کرده و آنها را برطرف کنند. علاوه بر این، برنامه نویس هایی که با برنامه های خاص لینوکس آشنا باشند نیز میتوانند درآمد بیشتر و چشمگیر تری به دست آورند. قابل ذکر است که مهندسین و افراد علاقمند میتوانند با کسب دانش تخصصی در زمینه لینوکس:
- انواع وب سایت ها را طراحی کنند.
- با مجلات و روزنامه هایی که به طور منظم در این زمینه مطلب چاپ میکنند، همکاری داشته باشند.
- با انجمن هایی که طرفدار این سیستم عامل هستند مشارکت و همفکری کنند.
و از این طریق نیز، درآمد قابل توجهی به دست آورند.
آینده شغلی افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را با موفقیت گذرانده اند، چگونه است؟
با توجه به مزیت های بیشماری که برای سیستم عامل لینوکس برشمرده شد، مانند امنیت و ثبات زیاد ، قابلیت نصب روی انواع سخت افزارها، سهولت استفاده ، قابلیت تغییر، رایگان بودن، پشتیبانی توسط شبکه های اینترنتی و قابلیت استفاده برای آموزش، تعداد شرکت ها و سازمان هایی که از این سیستم عامل استفاده میکنند رو به افزایش بوده بنابراین، تعداد افراد موردنیاز برای این حوزه نیز افزایش پیدا کرده و همین موضوع قطعا میتواند آینده شغلی افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را گذرانده اند، تضمین میکند.
علاوه بر این، افرادی که دوره لینوکس LPIC1 را با موفقیت گذرانده اند و به آن تسلط دارند نسبت به این موضوع آگاهی کامل دارند که، این سیستم عامل فقط برای نصب کردن روی دسکتاپ و یا سرور ارایه نشده و با توجه به متن باز بودن ، میتوانند از آن درآمد اینترنتی کسب کرد. همچنین، با توجه به امنیت و ثبات این سیستم عامل، افراد متخصص این حوزه میتوانند به عنوان مشاور امنیت، از اطلاعات موجود در کامپیوتر حفاظت نموده و به رشد و ارتقا یک سازمان و در نهایت ارتقا شغلی و درآمدی خودشان کمک کنند.
چرا دوره لینوکس LPIC1 را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان میگذرانیم؟
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، برای افرادی که در حوزه انواع نرم افزار و سخت افزار ها و سیستم های عامل تحصیل کرده و یا اطلاعات تخصصی داشته باشند، این فرصت را فراهم کرده که در دوره لینوکس LPIC1 شرکت کرده و هر گونه اطلاعات تخصصی حرفه ای لازم برای شروع کسب و کار در این حیطه را به دست آورند. علاوه بر این، نکات مهم و ارزنده ای مانند کاربرد لینوکس، برتری لینوکس نسبت به ویندوز، اهمیت و مهارت های لازم برای نصب و استفاده از آن، به دانش پذیران و علاقمندان آموزش داده شده و آنها هر چه بیشتر به کار و فعالیت در این زمینه تشویق و ترغیب میشوند.
علاوه بر این، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران مدرک لینوکس LPIC1 اعطا میکند که مورد تایید سازمان ارزشیابی "وس" و البته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. همچنین، افرادی که قصد دارند این حوزه را در قالب یک رشته در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهند، میتوانند این مدرک را ترجمه رسمی کرده و آن را به دانشگاه های مورد نظر ارایه دهند. قابل ذکر است که میتوان از این مدرک برای، آموزش به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر نیز بهره کافی برد.
با توجه به اهمیت و کاربرد لینوکس LPIC1، افراد علاقمند به این حوزه میتوانند در صورت نیاز برای دریافت و خرید دوره لینوکس LPIC2نیز اقدام کرده و ضمن تکمیل اطلاعات و دانش خود ، احتمال موفقیت و استخدام خود را در مشاغل و سمت های مرتبط افزایش دهند.
همین حالا در دوره لینوکس 1 LPIC شرکت کنید
سیستم عامل لینوکس چه مزیت هایی دارد ؟
پیش از این، سیستم عامل لینوکس صرفا برای سرور کاربرد داشته و به نظر میرسید که برای دسکتاپ مناسب و کارآمد نباشد. با این حال، سهولت استفاده و رابط های کاربری آن موجب شد تا براحتی جایگزین ویندوز شده و برای دسکتاپ مورد استفاده قرار بگیرد . در زیر، به چند مورد از مزیت های استفاده از این سیستم عامل ، که باید برای مصارف خانگی، کسب و کار و موسسات آموزشی تطابق داده شوند، اشاره میکنیم:
- امنیت بالایی داشته و مانع از ورود ویروس ها و آسیب به سیستم ها میشود. علاوه بر این، برنامه های آن نمیتوانند تغییر خاص و قابل توجهی در تنظیمات کامپیوتر ایجاد کنند . همچنین، دلیل این امنیت این است که، اکثر توسعه دهندگان به کد منبع آن دسترسی داشته و دلیل بخش عمده مشکلات این سیستم از قبل مشخص و کشف شده است (این سیستم نسبت به ویندوز ایمن تر است).
- این سیستم دارای مخزن نرم افزاری است و در صورت بروز مشکل به سادگی میتوان آن را تعمیر و به روز رسانی کرد ( در مقایسه با ویندوز ساده تر انجام میشود ) .
- تعداد سرورهای این سیستم عامل، بسیار زیاد بوده و در عین حال، مقاوم و پایدار نیز هست و براحتی از بین نمیرود.
- شبکه های اینترنتی از این سیستم عامل پشتیبانی میکنند.
- این سیستم، تمام قابلیت های ویندوز را داشته و به راحتی میتوان از آن استفاده کرد.
- کاربر ها میتوانند با توجه به نیاز خود در تصاویر پس زمینه و آیکون های آن تغییراتی ایجاد کنند.
- لینوکس و تمام نرم افزار های آن که برای ویرایش ویدئو، عکس و چاپ کارایی دارند، رایگان هستند.
- میتوان آن را بر روی انواع سخت افزارها از ساعت تا سوپر کامپیوترها نصب کرده و از این طریق، از سیستم به صورت موثر و کارآمد تری استفاده نمود.
- میتوان از این سیستم عامل برای آموزش علوم مختلف به دانش آموزان و دانشجویان استفاده کرد.
- کار کردن با لینوکس ساده تر از ویندوز است و کاربر ها باید قبل از اجرای نرم افزار، فایل های پیوست را ذخیره کنند.
- در مقایسه با ویندوز، سهم لینوکس از بازار خرید کمتر از 3 درصد بوده و این میزان استفاده کم، موجب ایمنی آن و عدم هدف قراردادن آن توسط هکرها شده است.
علاوه بر مزیت هایی که بر شمردیم، مزیت های دیگری نیز هستند که موجب میشود این سیستم عامل نسبت به سیستم های دیگر و حتی ویندوز برتری پیدا کرده و بیشتر و بهتر مورد استفاده طیف وسیعی از افراد قرار بگیرد. از طرف دیگر، این سیستم عامل دارای معایبی است که احتمال دارد توجه نسبت به این سیستم عامل را کم کرده و یا آن را به طرف سیستم عامل دیگری منتقل کند . این معایب میتواند شامل :
- علی رغم اینکه میتوان این سیستم عامل را بر روی انواع سخت افزار نصب کرد اما، امکان دارد که این سیستم با آن سخت افزار تطابق نداشته و در نهایت نتوان از آن استفاده کرد.
- با توجه به اینکه این سیستم عامل، مانند ویندوز در بازار غالب نیست بنابراین، باید اپلیکیشن هایی ساخت که با استفاده از آن بتوان از لینوکس پشتیبانی کرد.
- این سیستم از طریق کانال های حمایتی کسب درآمد کرده و در صورتی که شرکت ها برای پشتیبانی هزینه نکنند، این امر محقق نخواهد شد.
در صورتی که افراد مایل به دریافت اطلاعات تخصصی تر و جامع تر در این زمینه باشند، میتوانند در کلاس های موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرده و ابهام های احتمالی را نیز برطرف کنند.
سیستم عامل لینوکس چه تفاوتی با ویندوز دارد؟
هر کدام از سیستم عامل های لینوکس و ویندوز، دارای مزیت ها و معایب مخصوص به خود بوده و همین نکته موجب شده تا در بازارهای جهانی رقابت شدیدی داشته و یکی بر دیگری ارجحیت پیدا کند. علاوه بر این، این دو سیستم عامل از نظر هزینه های ایجاد شده امنیت، هدف، تنوع و سهم اختصاص یافته به بازار با هم تفاوت دارند.
متاسفانه، علی رغم همه مزیت ها و برتری های سیستم عامل لینوکس، این سیستم عامل برای بسیاری از افراد و کاربران حرفه ای کامپیوتر ناشناخته بوده و همین موضوع، تا حدودی از ارزش آن کاسته است؛ در صورتی که اگر، مهندسین و افراد معمولی، زمینه آشنایی با این سیستم عامل و کاربردهایش را فراهم کنند، به تعداد کاربران آن اضافه شده و در میان قشر های مختلف کاربران محبوبیت بیشتری پیدا میکند.
از جمله دیگر مزیت های لینوکس این است که، این سیستم عامل کاملا در اختیار کاربران بوده و به نوعی قابل اطمینان است و به سهولت میتوان آن را نصب کرده و نحوه کار با آن را آموخت و این مورد، یکی از فاکتورهایی است که موجب رجحان و اولویت سیستم عامل لینوکس شده است.
از طرف دیگر، تنها دلیلی که موجب شده تا این سیستم عامل گاهی در مقایسه با ویندوز در جایگاه دوم قرار بگیرد این است که، سهم آن در بازارهای جهانی کمتر بوده و در نتیجه، تعداد کاربران آن و بازخورد های مثبت آن نسبت به ویندوز کمتر است و حتی امکان دارد که ارزش آن هم کاهش پیدا کند.
البته در این میان، نباید از تاثیر شرکت ها و سازمان هایی که از این دو نرم افزار پشتیبانی و حمایت مالی میکنند غافل شد زیرا در صورتی که شرکت های معتبر به استفاده مداوم از این نرم افزارهای مفید و کاربردی تشویق و ترغیب شوند، میزان استقبال از آنها در یک بازه زمانی افزایش یافته و در نتیجه جایگاه آنها ارتقا پیدا میکند. دانش پذیران و افراد علاقمند به حوزه سیستم های عامل میتوانند در دوره لینوکس LPIC1 موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرده و از این طریق، به اطلاعات تخصصی و حرفه ای لازم برای شروع کسب و کار در این حیطه دست پیدا کنند. قابل ذکر است که ، در این دوره در مورد کاربرد لینوکس، برتری لینوکس نسبت به ویندوز، اهمیت و مهارت های لازم برای نصب و استفاده از آن و شرکت های حامی این سیستم عامل ها به دانش پذیران و علاقمندان آموزش داده شده و آنها هر چه بیشتر به کار و فعالیت در این زمینه تشویق و ترغیب میشوند.
علاوه بر این، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران گواهینامه لینوکس LPIC1 اعطا میکند که میتوان از آن برای، آموزش به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر نیز بهره کافی برد. علاوه بر این، مدارکی که توسط این موسسه ارایه میشوند، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان ارزشیابی "وس" هستند. همچنین، افرادی که قصد دارند این حوزه را در قالب یک رشته در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهند، میتوانند این مدرک را ترجمه رسمی کرده و آن را به دانشگاه های مورد نظر ارایه دهند.
همین حالا در دوره لینوکس 1 LPIC شرکت کنید
برای کار با سیستم عامل لینوکس باید چه مهارت هایی کسب کرد؟
سیستم عامل لینوکس، به واسطه متن باز بودن و دیگر ویژگی های متمایزی که دارد، مورد توجه برخی از شرکت ها و سازمان های تخصصی قرار گرفته و همین امر موجب شده تا، آنها در جستجوی آدمین های لینوکسی باشند که نه تنها با سیستم عامل لینوکس آشنایی داشته بلکه مهارت های تخصصی مانند موارد زیر کسب کرده باشند:
- توانایی یادگیری سریع : در لینوکس از سیستم های مختلفی استفاده میشود و طبعا، فردی که مسئولیت این سیستم عامل را بر عهده میگیرد باید بتواند همه را به سرعت آموخته و عملا از آنها استفاده کند.
- مهارت های ارزیابی : با توجه به متن باز بودن این سیستم ، آدمین ها باید بتوانند ارزیابی کنند که آیا برنامه ها موجود از کیفیت و کمیت کافی برخوردار هستند یا نه. این مهارت های موجب میشود تا این آدمین ها نرم افزارهایی با کد های ضعیف را انتخاب نکرده و اطلاعات و داده های خود را از سو استفاده حفظ کنند.
- آموزش مهارت ها : به طور معمول، افرادی که تحت نظارت آدمین ها فعالیت دارند نیز باید آموزش داده شوند تا بتوان از آنها جهت تسهیل کسب و کار سازمان ها استفاده کرد.
- دانش امنیت سایبری : آدمین ها باید آنچنان به سیستم عامل لینوکس احاطه داشته باشند که بتوانند زمان در خطر بودن سیستم را تشخیص داده و از آن حفاظت کنند. علاوه بر این، آنها باید بتوانند دانش واطلاعات خود را با افراد حرفه ای در زمینه امنیت سایبری به اشتراک گذاشته و با هم همکاری کنند. قابل ذکر است که در صورتی که این افراد از آسیب پذیری های لینوکس و حملات سایبری به آن اطلاع داشته باشند، میتوانند به سرعت به بهبود و رفع مشکلات این سیستم کمک کنند.
- مهارت های بین فردی : آدمین ها باید بتوانند با دیگر اعضای گروه ارتباط موثر برقرار کرده و گزارش های خود در مورد وضعیت پروژه و تطابق با قوانین را به صورت کتبی بنویسند.
کار کردن با هر سیستمی مستلزم داشتن مهارت و توانمندی های مرتبط با همان سیستم است. نکته جالب اینکه، کنترل لینوکس در مقایسه با ویندوز دشوارتر بوده اما لینوکس به دلیل انعطاف پذیری و گزینه های تنظیم خاص خود، طرفداران بیشتری دارد.
در لینوکس LPIC1 چه دوره هایی وجود دارد ؟
در کل، لینوکس دارای دور دوره مجزای LPIC1 و LPIC2 است که هر کدام بخش ها ، واحدها و سر فصل های جداگانه ای دارد. در لینوکس LPIC1 ، وظایف مدیریت سیستم لینوکس آموزش داده شده و بر اساس آن آزمونی گرفته شده و پذیرفته شد گان موفق به دریافت گواهینامه لینوکس LPIC1 میشوند. قابل ذکر است که برای دانش پذیران باید برای دریافت این مدرک ، دو آزمون 101 و 102 را پشت سر بگذارند که محتوا و عنوان درسی آنها کمی تفاوت دارد که مختصرا آنها را توضیح میدهیم:
آزمون 101 : این آزمون دارای 4 عنوان است که هر عنوان هم دارای چند زیر گروه است و شامل :
عنوان 101: ساختار سیستم ( تعیین تنظیمات سخت افزاری، بوت کردن سیستم، تغییر سطوح اجرایی/ بوت کردن اهداف و خاموش و روشن کردن سیستم).
عنوان 102: نصب لینوکس (طراحی هارد دیسک، نصب دست دستگاهی برای مدیریت بوت کردن، مدیریت فایل های اشتراکی، استفاده از مدیریت بسته های "دبیان"، استفاده از مدیریت بسته های "RPM" و "YUM").
عنوان 103: اجرای دستورات GNU و UNIX( کار روی خطوط فرمان ، پردازش متن با استفاده از فیلترها، در نظر گرفتن فایل های اصلی و مدیریت دایرکتوری، نظارت بر فرآیندها، تعدیل اولویت های اجرای روند، جستجوی فایل متنی با استفاده از عبارات منظم و انجام ویرایش فایلی اصلی )
عنوان 104: دستگاه ها، سیستم فایلی لینوکس، استاندارد سلسله مراتبی سیستم فایلی ( ایجاد سیستم های فایلی ، حفظ یکپارچگی سیستم های فایلی، کنترل و نصب سیستم فایلی، مدیریت دیسک ها، مدیریت فایل ها، ایجاد و تغییر لینک های نمادین و دشوار، یافتن فایل های سیستمی و قراردادن آنها در جایگاه صحیح)
آزمون 102: این آزمون نیز دارای محتوا های مشخص به شرح زیر است :
عنوان 105 : مدیریت داده ها و اسکریپت ( سفارشی کردن و استفاده از محیط محافظ ، سفارشی کردن و یا نوشتن اسکریپت های نمونه و مدیریت داده های SQL)
عنوان 106: رابط کاربر و دسکتاپ ( نصب و تنظیم X11 ، تنظیم مدیریت نمایش و دسترسی)
عنوان 107: وظایف اجرایی ( مدیریت کاربر ، حساب های گروهی و فایل های سیستمی مرتبط، خودکار سازی وظایف با برنامه ریزی و محلی و بین المللی سازی).
عنوان 108 : خدمات ضروری سیستمی ( کنترل زمان سیستم ، ورود به سیستم، مبانی انتقال ایمیل و مدیریت چاپ و چاپگرها)
عنوان 109 : اصول شبکه ( اصول پروتو کل اینترنت، تنظیم شبکه اصلی ، برطرف کردن مشکلی شبکه اصلی و تنظیم DNS سرویس گیرنده)
عنوان 110 : امنیت ( انجام وظایف اجرای امنیت، ایجاد امنیت برای میزبان و حفاظت از اطلاعات با رمز گذاری).
دانش پذیران و افراد علاقمند به حوزه سیستم های عامل میتوانند در دوره لینوکس LPIC1 که توسط موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان معرفی شده ، شرکت کرده و از این طریق، به حجم اطلاعات تخصصی و حرفه ای که برای شروع کسب و کار در این حیطه لازم دارند، بیفزایند. قابل ذکر است که ، در این دوره در مورد کاربرد لینوکس، ویژگی های لینوکس، برتری لینوکس نسبت به ویندوز، اهمیت و مهارت های لازم برای نصب و استفاده از آن و شرکت های حامی این سیستم عامل ها به دانش پذیران و علاقمندان آموزش داده شده و آنها هر چه بیشتر به کار و فعالیت در این زمینه تشویق و ترغیب میشوند.
علاوه بر این، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران مدرک لینوکس LPIC1 اعطا میکند که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان ارزشیابی "وس" هستند. همچنین، افرادی که قصد دارند این حوزه را در قالب یک رشته در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهند، میتوانند این مدرک را ترجمه رسمی کرده و آن را به دانشگاه های مورد نظر ارایه دهند. علاوه بر این، میتوان از این مدرک برای آموزش به دیگر افراد و اثبات و تایید دانش و اطلاعات در این زمینه و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر نیز بهره کافی برد.
آیا سیستم عامل لینوکس در برابر ویروس ایمن است؟
هر کامپیوتری که به شبکه متصل میشود ، در برابر ویروس ها ایمنی نداشته اما امکان دارد که آسیب پذیری آن به نوع سیستم عامل وابسته باشد. با توجه به تعریفی که برای ویروس ارایه شده ، ویروس هم یک برنامه کامپیوتری است که میتواند خود را به دفعات زیاد کپی و تکثیر کرده و یک کامپیوتر را تحت تاثیر قرار دهد یا، هر گونه نرم افزار یا کد مخرب است که میتواند کارکرد کامپیوتر را تحت تاثیر قرار داده و یا از طریق ابزارهای الکتریکی توزیع شود. البته، امکان دارد که برخی با توجه به نوع ویروس و آسیب به جای مانده ، تعریف تخصصی تری ارایه دهند.
با توجه به تجربیاتی که کاربر ها به اشتراک گذاشته اند، لینوکس در مقایسه با ویندوز در برابر ویروس ایمن است اما نمیتوان گفت که این ایمنی برای همیشه و مادام العمر است. از میان شرکت های معروفی که از این سیستم عامل استفاده میکنند میتوان به شرکت های oracle, RedHat, IBM, Facebook, Amazon, Dell, Microsoft اشاره کرد.
اسن دوره شامل 24 ساعت فیلم آموزشی و 437 صفحه محتوی متنی می باشد.