- دوره لینوکس 2 LPIC چیست؟
- گواهینامه حرفه ای لینوکس شبکه (LPIC-2) چیست؟
- امتحان لینوکس 2 LPICدارای چه موضوعاتی است؟
- موقعیت های شغلی لینوکس 2 LPIC چیست؟
- مزایای شرکت در دوره لینوکس 2 LPIC مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
- تفاوت لینوکس با سیستم عامل های دیگر چیست؟
دوره لینوکس 2 LPIC چه دوره ای است؟
دوره لینوکس 2 LPIC دوره ای است که به بررسی موضوعاتی از قبیل مدیریت راه اندازی سیستم، - بازیابی سیستم عامل، امنیت سیستم، مدیریت پیشرفته سسیستم ذخیره سازی اطلاعات، ایمن سازی سرویس DNS، ایجاد و نگهداری Zone های DNS و مسائلی از این قبیل می پردازد. لینوکس سیستم عاملی شبیه یونیکس از سری نرم افزارهای متن باز می باشد.لینوکس از سخت افزارهای مختلفی از جمله تلفن همراه ها، تبلت ها، کنسول های بازی، رایانه های رومیزی و رایانه های بزرگ پشتیبانی می کند.این سیستم عامل دارای دو محیط گرافیکی و خط فرمان (Command-line) می باشد که محیط گرافیکی آن بیشتر بر روی کامپیوترهای شخصی و محیط خط فرمانی آن بیشتر بر روی سرورها استفاده می شود. LPIC-2 دومین گواهینامه در برنامه صدور گواهینامه حرفه ای چند منظوره LPI است. LPIC-2 توانایی افراد واجد شرایط را برای مدیریت شبکه های کوچک تا متوسط تأیید می کند. فرد واجد شرایط باید یک گواهینامه فعال LPIC-1 را داشته باشد تا گواهینامه LPIC-2 را دریافت کند. این گواهینامه برای اولین بار در تاریخ 29 نوامبر 2001 تحت نام Linux Network Professional (LPIC-2) منتشر شد. گواهینامه LPIC-2 در سال 2013 و فوریه 2017 اصلاح شد. افراد دارای گواهینامه LPIC-2 توانایی مدیریت شبکه های کوچک تا شبکه های مختلط متوسط مختلط را دارند و دستیار ها را نظارت می کنند. برای فهم بهتر 2 LPIC به بررسی سیستم عامل Linux کی پردازیم و سپس به بررسی LPIC2 می پردازیم. لینوکس یکی از مشهورترین و محبوب ترین سیستم عامل های منبع باز است. به عنوان یک سیستم عامل، لینوکس نرم افزاری است که زیر تمامی نرم افزارهای دیگر در رایانه قرار دارد، درخواست ها را از آن برنامه ها دریافت می کند و این درخواست ها را به سخت افزار کامپیوتر انتقال می دهد.
همین حالا در دوره لینوکس LPIC2 شرکت کنید
اصطلاح "لینوکس" نه تنها به هسته لینوکس اشاره می شود بلکه مجموعه ای از برنامه ها، ابزار ها و خدمات است که معمولا با هسته لینوکس همراه است تا تمام اجزای ضروری یک سیستم عامل کاملا کاربردی را ارائه کند. بعضی از افراد، به ویژه اعضای بنیاد نرم افزار رایگان (Free Software Foundation )، به این مجموعه به عنوان GNU / Linux اشاره میکنند، زیرا بسیاری از ابزارها شامل اجزای GNU میباشند. با این حال، تمام مراحل نصب لینوکس از اجزای GNU به عنوان بخشی از سیستم عامل خود استفاده نمی کنند. برای مثال آندروید از یک هسته لینوکس استفاده می کند اما در ابزارهای GNU بسیار کم است. لینوکس از اواسط دهه 90 تا کنون به یکی از سیستم های عامل محبوبی تبدیل شده است به طوریکه این سیستم عامل در گوشی های خود، اتومبیل های خود، در یخچال و فریزر خود می بینید. لینوکس اینترنت وسوپر کامپیوترهایی که پیشرفت های علمی و بورس اوراق بهادار جهانی را انجام می دهند را اجرا می کند. همانند ویندوز ایکس پی، ویندوز 7، ویندوز 8 و مک OS X، لینوکس یک سیستم عامل است. یک سیستم عامل نرم افزاری است که تمام منابع سخت افزاری مرتبط با دسک تاپ یا لپ تاپ شما را مدیریت می کند. اگر بخواهیم به طور ساده تر بگوییم- این سیستم عامل ارتباطات بین نرم افزار و سخت افزار شما را مدیریت می کند. لینوکس نیز بر روی سامانه نهفته ، یعنی دستگاه هایی که سیستم عامل آن به طور معمول در سیستم عامل ساخته شده است، اجرا می شود و بسیار برای سیستم مناسب است. این شامل مسیریاب ها، کنترل های دستگاه های تنظیم خودکار، تلویزیون ها، ضبط های ویدئویی دیجیتال، کنسول های بازی های ویدئویی و ساعت های هوشمند هستند. بسیاری از گوشی های هوشمند و رایانه های تبلتی با اندروید یا مشتقات لینوکس اجرا می شوند. لینوکس یک سیستم عامل آزاد و آزاد مبتنی بر استانداردهای یونیکس است. لینوکس رابط برنامه نویسی و همچنین رابط کاربری سازگار با سیستم های مبتنی بر یونیکس فراهم می کند و برنامه های کاربردی متنوعی را ارائه می دهد. سیستم لینوکس همچنین شامل بسیاری از عناصر به طور جداگانه توسعه یافته است، و منجر به سیستم یونیکسی می شود که به طور کامل سازگار بوده و کد اختصاصی ندارد. یک لایه انتزاعی در لینوکس به منظور مدیریت سیستم های مختلف فایل استفاده می شود، اما برای کاربران، سیستم فایل به نظر مانند یک درخت دایرکتوری سلسله مراتبی است. همچنین، لینوکس از سیستم فایل های شبکه، دستگاه محور و مجازی پشتیبانی می کند. ذخیره سازی دیسک از طریق یک حافظه پنهان صفحه که با سیستم های حافظه مجازی سازگار است، قابل دسترسی است. برای به حداقل رساندن تکرار داده های مشترک از بین فرایندهای مختلف، سیستم مدیریت حافظه از به اشتراک گذاری صفحه استفاده می کند. اوبونتو (Ubuntu ) 17.10 آخرین نسخه خانواده لینوکس است. رابط کاربر پیش فرض این نسخه، GNOME و Ubuntu Unity (در نسخه های قدیمی تر) است. هر نسخه از سیستم عامل لینوکس، منابع سخت افزاری را مدیریت می کند، برنامه های کاربردی را راه اندازی می کند و برخی از انواع رابط کاربری را فراهم می کند. به عنوان مثال، لینوکس به عنوان یک سیستم عامل محبوب برای سرورهای وب مانند آپاچی و همچنین برای عملیات شبکه، وظایف محاسباتی علمی که نیاز به خوشه های محاسباتی زیادی دارند را اجرا می کند.
گواهینامه حرفه ای لینوکس شبکه (LPIC-2) چیست؟
گواهینامه حرفه ای لینوکس شبکه (LPIC-2) یک گواهینامه پیشرفته لینوکس است که تضمین می کند که فراگیران قادر باشند تا:
-
یک شبکه کوچک یا متوسط را مدیریت کنند.
-
یک شبکه کوچک مختلط را پیاده سازی، حفظ، ایمن کند و مشکلات مربوط به ان را حل کند.
- روی اعضای شبکه نظارت می کند.
- راهکارهای مدیریتی درباره اتوماسیون و خرید ارائه دهد.
موسسه حرفه ای لینوکس (LPI) انواع مختلفی از گزینه های صدور گواهینامه را برای فراگیران علاقه مند به فناوری های منبع باز ارائه می دهد. LPI یک سازمان استاندارد صدور گواهینامه جهانی وپشتیبانی حرفه ای برای متخصصین منبع باز است. با بیش از 600،000 امتحان تحویل داده شده به آزمون دهندگان، این سازمان اولین و بزرگترین صادر کننده گواهینامه لینوکس و منبع باز است. LPI گواهینامه حرفه ای در بیش از 180 کشور دارد، امتحانات را به 9 زبان ارائه می دهد و صد شریک آموزشی دارد. گواهینامه LPIC-2: این گواهینامه برای ارائه ی مهارت های پیشرفته برای افراد حرفه ای در لینوکس طراحی شده است ، مهارت هایی که معمولا برای توزیع های لینوکس گواهینامه LPIC-2 ، فراگیران را برای نقش هایی از جمله مدیر سیستم، مهندس شبکه، مهندس مجتمع ارشد سیستم و غیره واجد شرایط می کند. در بیشتر موارد، فراگیران LPIC-2 با تنظیم یک ID LPI و خرید کوپن قبل از ثبت نام برای امتحان ، کار خود را شروع می کنند. دو امتحان مورد نیاز برای صدور گواهینامه LPIC-2 دارای جزئیات زیادی است که در سؤال بعدی به بررسی آن می پردازیم.
امتحان لینوکس 2 LPIC دارای چه موضوعاتی است؟
به روز ماندن با اهداف و موضوعات امتحان LPIC2 مهم است. این موضوعات اغلب تغییر نمی کنند، اما از طرفی هم نمی خواهید هنگام آزمون متعجب شوید. در زمان نوشتن آزمون، دو آزمون LPIC-2 با نسخه 4.0.0 بودند که منتشر در 1 نوامبر 2013 انتشار شدند. به طور معمول، اهداف و موضوعات آزمون 5 سال یکبار تغییر می کنند.
امتحان اول (201) بر مبنای موضوعاتی است که عمدتا مربوط به خدمات و ویژگی های محلی هستند. اگر چه این مباحث به هر دو سیستم سرور و ایستگاه کاری مرتبط هستند، اما آنها "محلی" به حساب می آیند زیرا آنها مربوط به ارائه خدمات مبتنی بر شبکه به سایر سیستم ها نیستند. در این قیمت منتظر سوالاتی باشید که که دانش پیشرفته شما را در زمینه ی هسته (Kernel)، راه اندازی سیستم، دستگاه ها و نصب نرم افزار از منبع محک می زند .
امتحان دوم (202) به طور انحصاری روی ارائه خدمات مبتنی بر شبکه، با سوالاتی در مورد پیکربندی و نگهداری انواع نرم افزار سرور متمرکز است. این شامل انواع مختلفی از موضوعات وب سرور و همچنین خدمات به اشتراک گذاری فایل مانند Samba، NFS، و FTP می باشد. امنیت سیستم و شبکه نیز موضوعات مهمی هستند که شامل تکنیک های تأیید هویت، دیوارهای آتش و پیکربندی مسیریاب است.
امتحان سوم (203) که روی موضوعات دستگاه ها و سیستم فایلبندی متمرکز است. آزمون دهندگان باید بتوانند پیکربندی و حرکت سیستم لینوکس استاندارد را به درستی انجام دهند. این هدف شامل پیکربندی و نصب انواع مختلف سیستم فایل بندی است. حوزه های اصلی دانش این آزمون عبارتند از: 1. مفهوم پیکربندی fstab، 2. ابزار و برنامه های کمکی برای مبادله ی پارتیشن ها و سیستم فایل. 3. استفاده از UUID ها برای شناسایی و سوار کردن سیستم فایل بندی. 4. فهم واحدهای سوارکننده ی systemd.
امتحان چهارم (204): این امتحان روی مدیریت پیشرفته دستگاه ذخیره سازی متمرکز است. در این امتحان، ۀزمون دهندگان باید قادر به پیکربندی و پیاده سازی نرم افزار RAID (آرایه چندگانه دیسکهای مستقل یا redundant array of independent disks ) باشند. این هدف شامل استفاده و پیکربندی RAID 0، 1 و 5 است. حوزه های دانش در این آزمون عبارتند از فایل های پیکر بندی نرم افزار RAID و برنامه های کمکی.
امتحان پنجم (205): این امتحان روی پیکربندی پایه شبکه متمرکز است. آزمون دهندگان باید قادر به پیکربندی دستگاه شبکه باشند تا به شبکه محلی گسترده ، سیمی یا بی سیم متصل شود. هدف این آزمون شامل توانایی برقراری ارتباط بین زیر شبکه های مختلف در یک شبکه واحد از جمله شبکه های IPv4 و IPv6 می باشد. حوزه های اصلی دانش در این آزمون شامل برنامه های کمکی جهت پیکربندی و دستکاری رابط های شبکه اترنت و پیکربندی دسترسی اصلی به شبکه های بی سیم است.
امتحان ششم (206): این امتحان درباره ی تعمیر و نگهداری سیستم است. آزمون دهندگان باید قادر به ساخت و نصب یک برنامه اجرایی از منبع باشد. این هدف شامل توانایی خارج کردن یک فایل از منابع از حالت فشرده است. حوزه های اصلی دانش این آزمون شامل موارد ذیل است: خارج کردن کد منبع از حالت فشرده با استفاده از برنامه های کمکی آرشیو و فشرده سازی رایج، فهم مفاهیم "Invoking make" جهت کامپایل کردن برنامه ها، اعمال پارامترها برای پیکربندی اسکریپت، و دانستن اینکه منابع در کجا به طور پیش فرض ذخیره می شوند.
همین حالا در دوره لینوکس LPIC2 شرکت کنید
موقعیت های شغلی لینوکس 2 LPIC چیست؟
لینوکس 2 LPIC دارای موقعیت های شغلی بسیار متنوعی است که در ذیل به بررسی تک تک آنها خواهیم پرداخت.
مدیر سیستم لینوکس:
مدیر سیستم لینوکس مسئول مدیریت روز به روز سرورهای لینوکس است. این شامل، استقرار LAMP استاندارد (لینوکس، آپاچی، خروجی و PHP) پیکربندی وب سرور، از جمله نصب تمام افزونه های استاندارد، SSL و پیکربندی. مدیر سیستم لینوکس نیز باید حداقل دو توزیع مختلف لینوکس داشته باشد. در حالت مطلوب، یکی از توزیعهای لینوکس باید Redhat Enterprise Linux باشد، که رایج ترین توزیع مورد استفاده در دنیای امروزی است. توزیع دوم باید یکی از توزیعهای مبتنی بر Debian باشد (مانند Debian و Ubuntu)، زیرا که اکثر ارائه دهندگان خدمات ابری از نوع Debian برای سرورهای خود استفاده می کنند. یک متخصص معمول باید حداقل سه سال تجربه در مدیریت روز به روز سرورهای لینوکس داشته باشد. علاوه بر راه اندازی استاندارد سرورهای لینوکس، مدیر سیستم لینوکس باید در نگهداری سرورها پس از راه اندازی اولیه دارای دانش کافی باشند. این شامل پچ کردن (از طریق Yum، Yast یا Apt، به طور مناسب)، اصلاح امنیتی بر اساس اسکن و گزارش های مربوط، و حفظ استاندارد مانند پیکربندی دیوار آتش، چرخش گزارش و تنظیم عملکرد، می شود. به طور مطلوب، یک مدیر سیستم لینوکس نیز دارای دانش خاصی از پشتیبانی فنی برای سرورهای خود است. این شامل دانش پایه شبکه (ترجیحا سیسکو یا Juniper در مورد سخت افزار)، مجازی سازی VMware و یا Hyper-V و حداقل یک پلت فرم ابری (AWS، Openstack یا Azure) می شود. مدیر سیستم لینوکس نیازی به تخصص در هر یک از این زمینه ها ندارد، اما برخی از دانش های اولیه درباره اینکه چگونه سرور لینوکس با این فن آوری های در تعامل است، برای مدیریت سیستم لینوکس بسیار حائز اهمیت است.
توسعه دهنده SQL:
توسعه دهنده SQL که به عنوان توسعه دهنده زبان پرس و جو ساختار یافته شناخته میشود، از توسعه برنامه های کاربردی وب سفارشی، پشتیبانی میکند. آنها تغییرات را با استفاده از جداول، روش های ذخیره شده، نمایش ها و شاخص ها انجام می دهند. آنها باید با تیم ها و توسعه دهندگان پیشرو در بررسی کد و بهبود فرایند همکاری کنند. آنها همچنین می توانند کارمندان را در برنامه نویسی SQL آموزش دهند. توسعه دهندگان SQL مسئول توسعه، تغییرات و سازمان های پایگاه های داده هستند. آنها باید قادر به ارائه خدمات اطلاعاتی و یافتن راه های جدید و بهتر برای افزایش نیازهای تجاری باشند. آنها در طراحی، پیاده سازی و نگهداری سیستم های داده راهنمایی ارائه می دهند. توسعه دهندگان SQL مسؤل اجرا و کنترل روش های امنیتی برای محافظت از داده ها از آسیب، از دست دادن، یا سرقت هستند. آنها باید بتوانند مشکلات را حل کنند و راه حل ها را پیدا کنند. اکثر توسعه دهندگان SQL در ساعات کاری منظم کار می کنند؛ با این حال، اگر مشکلی بوجود آید، ممکن است لازم باشد در شب، تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات هم کار کنند.
مدیر سیستم:
مدیران سیستم – که sysadmins هم نامیده می شوند - مسئول اطمینان حاصل از حفظ و نظارت بر عملکرد سیستم هستند. وظایف تعریف شده مدیران سیستم عبارتند از: نظارت منظم روی سیستم، انجام روندهای پشتیبانی و کمک به تنظیم و نصب برنامه، نگهداری و حذف حساب های کاربری در صورت نیاز. آنها همچنین مسئول توسعه و حفظ رویه ها و استانداردهای مربوطه هستند. علاوه بر این، مدیران سیستم در صورت نیاز، پشتیبانی فنی مربوط به سیستم را در سازمان خود ارائه می دهند. آنها همچنین پچ ها (Patch) و ارتقاء ها را مدیریت می کنند تا اطمینان حاصل شود که سیستم ها حداکثر کارایی را دارند. توانایی هماهنگ کردن گردش کار در این نقش ضروری است، زیرا این مدیران باید اطمینان حاصل کنند که تمام سیستم های نظارتی آنها در حد انتظار کار می کنند. آنها همچنین می توانند در طی مراحل عیب یابی به طور موثر با همکاران خود ارتباط برقرار کنند. مدیران سیستم باید قادر به انتقال اطلاعات لازم به ناظران باشند و همچنین پیشنهادات خود را برای چگونگی بهبود عملیات در صورت لزوم ارائه دهند.
مهندس پشتیبان فنی:
مهندسان پشتیبانی فنی مسئول پاسخ دادن به تماس های تلفنی و ایمیل های الکترونیکی از مشتریان و رسیدگی به سؤالات و مشکلات آنها در رابطه با محصولات و خدمات شرکت و همچنین رفع هرگونه مشکل فنی می باشند. آنها همچنین مشکلاتی را که توسط بخش های دیگر اداره در داخل شرکت مانند عملیات و فروش بوجود آمده است را مد نظر قرار می دهند. مهندسان پشتیبانی فنی در طیف گسترده ای از صنایع مانند مخابرات و مراقبت های بهداشتی کار می کنند. آنها معمولا مسئول ارائه ی گزارش مربوط به مشکلات محصولات هستند. آنها مسائل فنی و سفارشات مشتریان را بررسی می کنند تا به مشتریان راه حل های جدید در رابطه با محصول ارائه دهند. آنها همچنین می توانند پیشنهادات خود را برای بهبود محصولات شرکت ارائه دهند و همچنین هر گونه نقصی که ممکن است بوجود آید را گزارش می دهند.
مهندس ارشد الکترونیک:
مسئولیت اصلی مهندسان ارشد الکترونیک مربوط به تحقیق، طراحی و توسعه تجهیزات و قطعات الکترونیکی است. این متخصصان ممکن است با انواع تجهیزات مانند تلفن های همراه ، رایانه های شخصی ، تجهیزات پزشکی و سیستم های نظامی کار کنند. مهندسان ارشد الکترونیک نیز مسئولیت بررسی کیفیت تجهیزات و همچنین مدیریت پروژه ها برای اطمینان از کارایی، تحویل به موقع هستند. مهندسین ارشد الکترونیک باید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشند و در یک محیط تیمی به خوبی کار کنند. مهارت های ارتباطی قوی نیز برای پروژه ها مورد نیاز است و فرد به عنوان یک مهندس ارشد الکترونیک اغلب با یک تیم از مهندسین، تکنسین ها و کارکنان فن آوری اطلاعات کار می کند.
مهندسی سیستم (شبکه/IT):
مهندسین سیستم (شبکه های کامپیوتری / IT) مسئول توسعه و اصلاح شبکه های کامپیوتری هستند. آنها در بخش فناوری اطلاعات کار می کنند. آنها شبکه های کامپیوتری را طراحی می کنند تا کارمندان بتوانند در هر بخش از اداره از آنها استفاده کنند و هرگونه خطایی را که ممکن است رخ دهد را شناسایی کرده و آن را رفع کنند. مهندس سیستم نقش مهمی در ایجاد ابزار ارتباطی اولیه و ذخیره سازی برای داده های موجود در سازمان دارد. مهندسان سیستم همچنین تضمین می کنند تا اطلاعات سیستم سرقت نشود.
مزایای شرکت در دوره لینوکس 2 LPIC موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، برای افرادی علاقه مند به حوزه ی IT فرصتی را فراهم کرده است تا در این دوره شرکت کنند. مزایای شرکت در دوره لینوکس 2 LPIC این مؤسسه عبارتند از:
-
امکان ترجمه رسمی مدارک با مهر وزارت امور خارجه برای ارائه به شرکت ها و سازمان های خارج از کشور
-
امکان تأیید مدارک توسط سازمان ارزیابی WES کانادا
-
استفاده از اساتید برتر و مجرب
-
ارائه منابع دیداری-شنیداری همراه با بسته های آموزشی
-
ارسال بسته های آموزشی و گواهینامه ها به سرتاسر کشور
-
امکان رفع مشکلات دانش پذیران طی دوره
تفاوت لینوکس با سیستم عامل های دیگر چیست؟
لینوکس مشابه سایر سیستم عاملهایی است که شما ممکن است قبلا استفاده کرده باشید، مانند ویندوز، OS X یا iOS. لینوکس مانند سایر سیستم عاملها، یک رابط گرافیکی دارد و انواع نرم افزاری که شما با استفاده از آن در سایر سیستم عاملها مانند برنامه های پردازش متن عادت کرده اید، لینوکس معادل آن را دارد. اگر می توانید از کامپیوتر یا سایر دستگاه های الکترونیکی استفاده کنید، می توانید از لینوکس هم استفاده کنید. اما لینوکس با بسیاری از سیستم های عامل دیگر تفاوت دارد. اول و شاید مهمتر از همه اینکه لینوکس نرم افزار منبع باز است. کد مورد استفاده برای ایجاد لینوکس رایگان است و عموم افراد می توانند آن را ویرایش کنند و آن را ببینند و می تواند به کاربران حرفه ای بسیار کمک کند. تفاوت دیگر لینوکس اینست که اگرچه قطعات اصلی سیستم عامل لینوکس عموما رایج هستند، توزیعهای زیادی از لینوکس وجود دارد که شامل گزینه های مختلف نرم افزاری هستند. این بدان معنی است که لینوکس فوق العاده حالت سفارشی دارد زیرا برنامه های کاربردی مانند واژه پردازها و مرورگرهای وب را نمی توان تغییر داد. کاربران لینوکس همچنین می توانند اجزای اصلی سیستم را انتخاب کنند، از جمله سیستم نمایش گرافیکی و دیگر اجزای رابط کاربری. همچنین سیستم عامل ویندوز دارای تفاوت هایی با سیستم عامل ویندوز است که عبارتند از:
پشتیبانی همکار آنلاین:
این یکی از مسائلی است که بیشتر شرکت ها به لینوکس متکی هستند. با لینوکس، شما از طریق انجمن ها، جستجوی آنلاین و بسیاری از وب سایت های اختصاصی پشتیبانی می کنید. البته، اگر احساس نیاز دارید، می توانید قراردادهای پشتیبانی را از برخی از شرکت های بزرگ لینوکس خریداری کنید (به عنوان مثال شرکت Novell و Red Hat). با این حال، زمانی که شما از پشتیبانی همکار آنلاین در لینوکس استفاده می کنید، تحت تأثیر زمان قرار می گیرد. شما می توانید مشکل خود را به پست الکترونیک یا یک انجمن ارسال کنید و ظرف مدت 10 دقیقه با حجم عظیمی از پیشنهادات روبرو خواهید شد. یا این پیشنهادها ممکن است چندین ساعت طول بکشد. به نظر می رسد که گاهی اوقات این امر شانسی باشد. با این حال اگر بخواهیم به طور کلی صحبت کنیم، بسیاری از مشکلات با لینوکس حل و مستند شده اند. بنابراین می توانید راه حل خود را نسبتا سریع پیدا کنید و مشکل خود را در لینوکس حل کنید. در طرف دیگر سکه پشتیبانی از ویندوز است. بله، شما می توانید همان مسیر را با مایکروسافت بروید. همانطور که سایت های کمکی بسیاری برای برای لینوکس وجود دارد، تعدادی از سایت ها / لیست ها / انجمن هایی هم برای ویندوز نیز وجود دارند که به حل مشکل شما کمک می کنند و شما می توانید خودتان پشتیبانی را از مایکروسافت خود خریداری کنید. اکثر شرکتهای بزرگتر به راحتی قربانی ایمنی شبکه می شوند که دارای یک قرارداد پشتیبانی بودند. البته شرکت ها یا افرادی هستند که از قرارداد غیر رایگان لینوکس یا مایکروسافت استفاده می کنند. البته این سوال مطرح می شود که چرا بسیاری از افراد می گویند که پشتیبانی مایکروسافت از پشتیبانی لینوکس برتر است؟
پشتیبانی سخت افزار کلی در برابر جزئی:
یکی از مسائلی است که به آرامی در حال نابود شدن است پشتیبانی سخت افزاری است. سال ها پیش، اگر می خواستید لینوکس را بر روی یک ماشین نصب کنید، مجبور بودید اطمینان حاصل کنید که هر قطعه سخت افزاری را انتخاب کرده اید یا در غیر آن صورت نصب شما 100 درصد کار نمی کرد. اما اکنون، شما می توانید یک کامپیوتر (یا لپ تاپ) را انتخاب کنید و احتمالا یک یا چند توزیع لینوکسی نصب کنید و این کار تقریبا 100 درصد انجام می شود. اما هنوز استثناهایی هم وجود دارد. به عنوان مثال، خواب زمستانی / تعلیق سیستم مشکلی است که بسیاری از لپ تاپ ها هنوز دارند. در ویندوز می دانید که بیشتر قطعات سخت افزاری با سیستم عامل کار می کنند. مطمئنا زمانهایی وجود دارد که بسیاری از روز را صرف جستجو برای درایوهای صحیح برای قطعه سخت افزاری که دیگر دیسک نصب برای آن وجود ندارد، می کنید. اما شما می توانید آن را خریداری کنید و کارت Ethernet را بفروشید و می دانید که بر روی دستگاه شما کار می کند (تا زمانی که درایور دارید یا آن را پیدا کنید). شما همچنین می توانید اطمینان حاصل کنید که هنگام خرید این کارت گرافیکی قدرتمند، احتمالا قادر خواهید بود تا کاملا از قدرت آن بهره مند شوید.
نصب متمرکز برنامه در برابر نصب غیر متمرکز برنامه:
عنوان این نکته ممکن است شما متعجب کند. اما بگذارید در در این باره برای یک لحظه فکر کنیم. با استفاده از لینوکس شما (تقریبا هر توزیع) یک مکان متمرکز خواهید داشت که در آن می توانید نرم افزار را جستجو، اضافه یا حذف کنید. منظور ما در مورد سیستم های مدیریت بسته مانند Synaptic است. با استفاده از Synaptic، می توانید یک ابزار را باز کنید، یک برنامه (یا گروهی از برنامه ها) را جستجو کنید و آن برنامه را نصب کنید بدون نیاز به جستجو در هر وب (یا خرید). برخلاف آن ویندوز چیزی شبیه به این ندارد. در ویندوز، شما باید بدانید کجا نرم افزار مورد نظرتان را نصب کنید، نرم افزار را دانلود کنید (یا CD را در دستگاه خود بگذارید)، و با دوبار کلیک ساده دوبار روی setup.exe یا install.exe برنامه را نصب کنید. سالهاست که تصور می شد نصب برنامه ها در ویندوز بسیار ساده تر از لینوکس است و برای سالهای زیادی، این اندیشه درست بود. نصب برنامه در لینوکس ساده، بی دردسر و متمرکز است.
دسترسی کامل:
دسترسی به کد منبع احتمالا یکی از مهمترین تفاوت های بین لینوکس و ویندوز است. این واقعیت که لینوکس متعلق به مجوز عمومی GNU است، تضمین می کند که کاربران (هر نوع کاربری) می توانند به کد دستیابی پیدا کند و آن را تغییر دهد. اگر می خواهید در کدهای ویندوز تغییراتی اعمال کنید، کاری سخت است، مگر اینکه اینکه شما عضو یک گروه خاصی (و نخبه، به بسیاری) باشید، هرگز بر روی کدنویسی سیستم عامل ویندوز تمرکز نکنید. بعضی ها بر این باورند که دسترسی عمومی به کد سیستم عامل راه را برای توسعه دهندگان مخرب باز می کند که از هر ضعفی استفاده می کنند و از آن بهره می برند.
خط فرمان (Command Line):
مهم نیست که سیستم عامل لینوکس از چه زمانی به بازار آمده است و محیط دسکتاپ آن شگفت انگیز باشد، خط فرمان همواره یک ابزار ارزشمند برای اهداف مدیریتی است. نمی توان اداره یک دستگاه لینوکس را بدون خط فرمان تصور کرد. شما می توانید چندین سال از لینوکس استفاده کرده و از خط فرمان هرگز استفاده نکنید. این مسأله در مورد ویندوز هم صدق می کند. شما هنوز هم می توانید خط فرمان را با ویندوز استفاده کنید، اما تقریبا به اندازه لینوکس نیست. و مایکروسافت تمایل دارد خط فرمان را از دسترس کاربران خارج کند. بدون رفتن به Run و وارد کردن فرمان cmd ،کاربر حتی نمی داند که ابزار خط فرمان وجود دارد و اگر یک کاربر خط فرمان ویندوز را دریافت و اجرا کند، تا چه اندازه برای کاربرد مفید است.
آزادی در لایسنس دادن:
در برابر محدویدت لایسنس دادن: با یک سیستم عامل لینوکس GPL دارای لایسنس، شما آزاد هستید که این نرم افزار را تغییر دهید و از آن استفاده کنید و حتی آن را بازنویسی کنید و آن را بفروشید (تا زمانی که کد را در دسترس قرار دهید). همچنین با استفاده از GPL، می توانید یک نسخه از یک توزیع لینوکس (یا برنامه) را دانلود کنید و آن را به همان اندازه که می خواهید، نصب کنید. با مجوز مایکروسافت، می توانید هیچ یک از موارد فوق را انجام ندهید. شما به تعداد لایسنس های خریداری شده توسط خود محدود می شوید، بنابراین اگر 10 لایسنس را خریداری می کنید، می توانید این سیستم عامل (یا برنامه) را فقط در 10 دستگاه نصب کنید.
انعطاف پذیری در برابر عدم انعطاف پذیری:
اگر بخواهیم از تشبیه برای لینوکس و ویندوزاستفاده کنیم می توان گفت که لینوکس (به ویژه دسکتاپ) و ویندوز را به یک اتاق مقایسه کرد که کف و سقف آن متحرک یا ثابت هستند. با لینوکس، شما یک اتاق دارید که در آن می توانید کف و سقف را به اندازه کافی بالا یا پایین نگه دارید یا آن را پایین بیاورید، زیرا می خواهید آنها را بسازید. با ویندوز، کف و سقف غیرقابل حرکت هستند. برای مثال، دسکتاپ را در نظر بگیرید. اگر مایل به پرداخت و نصب نرم افزار شخص ثالث نباشید که می تواند ظاهر دسکتاپ را تغییر دهد، با آنچه مایکروسافت منتشر کرده است، دسکتاپ ایده آل برای شما نخواهد بود. با استفاده از لینوکس، شما می توانید تقریبا دسکتاپ خود را تغییر دهید و دقیقا به همانطوری که می خواهید آن را تغییر دهید. دسکتاپ لینوکس به مانند یک رایانه انعطاف پذیر است.
رسانه های جدا شدنی (removable media) خودکار در برابر غیر خودکار:
یکی از مسائلی که کاربران جدید لینوکس را آزار می دهد، نحوه استفاده از رسانه های جداشدنی است. ایده ی "سوار کردن" یک CD درایو برای دسترسی به محتویات یک CD برای کاربران جدید کاملا بیگانه است. دلیل آن این است که لینوکس همواره یک پلتفرم چند نفره بوده است، تصور می شد که مجبور کردن یک کاربر برای سوار کردن یک رسانه برای استفاده از آن، از رایت کردن مجدد آن برنامه توسط کاربر دیگر جلوگیری می کند. در سیستم چند کاربره، اگر هر کسی دسترسی سریع به یک دیسک که قرار بود وارد شود را داشته باشد، چه چیزی باعث جلوگیری از حذف یا رونویسی یک فایل که اخیرا به رسانه اضافه شده است، می شود؟ اکنون چیزهایی تا به حال در نرم افزار لینوکس تکامل یافته اند تا بتوانید از یک دستگاه جداشدنی به همان شیوه ای که در ویندوز آنها استفاده می کنید استفاده کنید.
سطوح اجرای چند لایه ای در برابر تک لایه ای:
آنچه که در مورد لینوکس بارز است، توانایی ذاتی لینوکس در سطوح مختلف اجرایی است. با این کار، می توانید از خط فرمان (سطح اجرا 3) یا رابط کاربری گرافیکی (سطح اجرا 5) کار کنید. زمانیکه لپ تاپ شما از کار افتاده است، این کار می تواند مفید واقع شود و مشکل لپ تاپ را پیدا خواهید کرد. شما می توانید این کار را با بوت شدن به سطح اجرا 3، ورود به سیستم به عنوان ریشه (Root) و پیدا کردن یا رفع مشکل انجام دهید.