- دوره حقوق اداری چه دوره ای است؟
- منظور از حقوق اداری چیست؟
- چرا باید در دوره حقوق اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرد؟
- موقعیت های شغلی حقوق اداری چیست؟
- مخاطبین شرکت در دوره حقوق اداری چه کسانی هستند؟
- افرادی که دوره حقوق اداری را می گذرانند، چه مهارت هایی را کسب می کنند؟
- چرا باید در دوره حقوق اداری شرکت کنیم؟
- چگونه کارشناس یا مشاور حقوق اداری شویم؟
- آیا شخصیت شما مناسب شغل کارشناس حقوق اداری است؟
دوره حقوق اداری چه دوره ای است؟
یکی از گرایش های حقوق که جامعه و مردم با آن سر و کار دارند حقوق اداری می باشد. دوره حقوق اداری به عنوان شاخه ای از حقوق عمومی، دوره ای است که دانش پذیران در آن با مجموعه قواعد حقوقی از جمله حقوق و تکالیف سازمان های اداری دولت، خصوصا سازمان های اجرایی آن و روابط آن ها با مردم آشنا می شوند. دانش پذیران با شرکت در دوره های حقوق اداری موسسات آموزشی به طور جامع و کامل مباحثی مانند:
- مبنای حقوق اداری
- ویژگی های حقوق اداری
- مسئولیت های رئیس جمهور
- نظارت بر اعمال اداری
- اصول حاکم بر سازمان های اداری
- نظارت بر مقررات دولتی
- ساختار دیوان عدالت اداری
- نظام حقوقی حاکم بر قراردادهای اداری
- نظام حقوقی حاکم بر انواع سازمان های اداری ایران
- نظام حقوقی حاکم بر وزارتخانه ها
- نظام حقوقی حاکم بر موسسات دولتی
- ساختار سازمان ها و تشکیلات قوه قضاییه
- و ... را فرا می گیرند.
دوره آموزشی حقوق اداری یکی از معدود دوره های آموزشی است که برای آشنایی افراد با اصول و قوانین حقوق اداری در موسسات آموزشی برگزار می شود. دوره حقوق اداری ، یکی از دوره های آموزشی است که در آن تفاوت میان حقوق اداری و اساسی، وظایف مشاوران و کارشناسان حقوق اداری، مهارت های افرادی که در رشته حقوق اداری تحصیل کرده اند و زمینه های شغلی و کاری مناسب با آن ها شرح داده می شود. علاوه بر این، علاقمندان به این دوره اطلاعات و دانش تخصصی مرتبط با دوره را کسب کرده و می توانند از آن برای آموزش دیگران و البته ایفای نقش حقوقی در شرکت های خصوصی و دولتی و نهاد های دولتی استفاده کنند. ممکن است بسیاری از افراد تا به امروز در جریان برگزاری دوره حقوق اداری نبوده و نمی دانند که در این دوره چه مباحثی را می آموزند. برای آشنایی بیشتر با این دوره آموزشی بهتر است ابتدا با مفهوم حقوق اداری آشنا شوید.
منظور از حقوق اداری چیست؟
در ابتدای قسمت قبل گفته شد که حقوق اداری شاخه ای از حقوق عمومی داخلی است. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که حقوق عمومی چیست؟ حقوق عمومی مجموعه ای از قواعد حاکم بر روابط دولت و کارگزاران آن با مردم و بالعکس می باشد. منظور از حقوق عمومی داخلی، تفکیک بین دو مفهوم حقوق عمومی داخلی و بین المللی است. حقوق عمومی داخلی مربوط به روابط داخل در مرزهای جغرافیایی یک کشور است در مقابل آن حقوق عمومی بین المللی بر روابط دولت ها با یکدیگر در عرصه ی جهانی نظارت دارد.
یکی از شاخه های مهم حقوق عمومی داخلی، حقوق اساسی است که از آن به عنوان مکمل حقوق اداری یاد می شود. حقوق اساسی از شکل دولت و سازمان قوای عالیه ی حکومتی یعنی قوه قضاییه، مجریه و مقننه و صلاحیت و وظایف هریک از آن ها بحث می کند. حقوق اداری متمم و مکمل حقوق اساسی است. یعنی هر یک از قوای حکومتی برای انجام وظایف خود، سازمان هایی را ایجاد می کنند تا در انجام امور اجرایی به آن ها کمک کنند. حقوق اداری به مطالعه ی سازمان ها و وظایف و اختیارات سازمان هایی که مجموع آن ها قوه مجریه را تشکیل می دهد، می پردازد.
حقوق اداری بر بعضی از فعالیت های سازمان های اداری نظارت دارد و شامل فعالیت های سیاسی، قضایی، قانون گذاری سازمان ها نخواهد بود. فعالیت سازمان های اداری به دو منظور خدمات عمومی و حفظ نظم عمومی انجام می شود. خدمات عمومی به نیازمند هایی که با تصمیم مدیران و مسئولان دولت در برهه ای از زمان از طریق سازمان های عمومی یا دولتی برآورده می شود، می گویند. حفظ نظم عمومی نیز دارای دو مفهوم عمومی و خصوصی است که اجرای آن بر عهده ی پلیس اداری می باشد. حقوق اداری در ایران از ویژگی های بسیاری برخوردار است. تعدادی از این ویژگی های عبارتند از:
حقوق اداری قانون واحدی ندارد: در کشور ما حقوق اداری قانون واحد و مشخصی ندارد که در تمام اصول و احکام مسائل اداری مانند قانون اساسی، قانون مدنی، قانون تجارت و غیره در یک جا تدوین و گردآوری شده باشد و به صورت پراکنده بایستی از لابه لای قوانین استخراج و خارج شوند. برای این تفاوت نیز دو علت وجود دارد، یکی این که وظایف و مشاغل اداری بسیار متنوع و گسترده است و این موضوع در عمل، اقتضا می کند که برای جوابگویی به نیازهای مختلف زندگی اداری و عمومی، قوانین مختلفی وضع شود. همچنین تغییرات و تحولاتی که همواره سازمان ها با آن مواجه اند، نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشورها نیز تدوین قواعد و احکام حقوق اداری را به صورت قانون واحد و جامع غیرممکن کرده است. اکنون، حقوق اداری در کشور ما مانند اکثر کشورها، به صورت قوانین، آیین نامه ها و بخشنامه ها و در برخی موارد به صورت عرف و رویه ی اداری است که ابهامات و تناقضات موجود در آنها، مطالعه و مراجعه به آنها را دشوار ساخته است.
حقوق اداری رشته ای نوپاست: در این جا منظور از نوپا یعنی این که مفهوم حقوق اداری در کشور ما یک امر کاملا تازه است و این مفهوم در جامعه ی ما با گسترش تفکر دموکراسی و لزوم رعایت حقوق مردم از جانب کارگزاران دولتی شکل گرفت. حقوق اداری محصول تفکرات و مطالعات به وجود آمده از کشورهای اروپایی است. به همین دلیل، حقوق اداری در ایران و سایر کشورهای جهان، به تلاش فراوان پژوهشگران و حقوقدانان نیاز دارد تا چهره ای را که شایسته ی آن است را به دست آورد.
حقوق اداری قدرت عمومی دارد: حقوق اداری از امتیاز قدرت عمومی برخوردار می باشد. همان طور که اشاره شد هدف از قوانین و احکام حقوق اداری، فراهم کردن سودآوری عمومی از رهگذر پلیس اداری و خدمات عمومی بوده است و برای دستیابی به این اهداف ضرورت دارد که اشخاص حقوقی ، حقوق عمومی ابزارهای قانونی مورد نظر را دارا باشند و امکان اجرایی کردن تصمیمات خود را با غلبه کردن بر آن ها داشته باشند. از این رو قوانین حقوق اداری دارای امتیاز قدرت عمومی می باشد و همچنین اشخاص خصوصی موظف به رعایت تصمیمات نهاد های اداری می باشند.
چرا باید در دوره حقوق اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرد؟
در حال حاضر موسسات بسیاری هستند که با هدف ارایه دانش و اطلاعات و شناخت علاقه مندان از حیطه مورد نظر اقدام به برگزاری انواع دوره های آموزشی کرده اند. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان ، معتبرترین موسسه در زمینه معرفی و ارایه انواع این دوره هاست. این موسسه، دوره آموزش حقوق اداری را برای تمام افرادی که در مورد این موضوع، اطلاعات زمینه ای دارند و یا در کل به یادگیری مفاهیم جدید حقوقی علاقمند هستند ، معرفی کرده است.
دوره حقوق اداری این موسسه آموزشی در مقایسه با دوره های دیگر از مزیت های بسیاری برخوردار بوده که موجب شده تا موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان جزو موسسات معتبر طبقه بندی شود. افرادی که دوره حقوق اداری را در این موسسه بگذرانند، می توانند در مدت نسبتا کوتاهی بر همه مفاهیم این رشته و باید و نباید های آن مسلط شده و توانایی این را داشته باشند که اصول و قوانین مختلف آن را از یکدیگر تشخیص داده و نوع کاربرد هر یک از آن ها را بیاموزند. علاوه بر این، این موسسه به همه دانش پذیران و علاقمندان دوره حقوق اداری، مدرک حقوق اداری اعطا می کند که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و می توانند از آن برای استخدام سریع و آسان در شرکت های خصوصی یا دولتی و انتخاب جایگاه شغلی بهتر استفاده کنند.
دوره حقوق اداری، یکی از دوره هایی است که به دلیل گستردگی و پیچیدگی مفاهیم درک آن کمی دشوار بوده و شناخت و شناسایی موارد استفاده از مفاهیم آن مستلزم مطالعه منابع و مطالب کاملا واضح و جامع است. علاقمندان به دوره آموزشی مشاوره اداری می توانند منابعی که موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برای این دوره آموزشی تهیه نموده را مطالعه کرده و در فرصتی کوتاه و به آسانی با مفاهیم خاص این حیطه آشنا شده و برای موارد حقوقی و قانونی حقیقی از آن ها استفاده کنند.
یکی دیگر از مزیت های این دوره آموزشی که موجب می شود مورد استقبال افراد بسیاری قرار گیرد این است که افراد با شرکت در کلاس های حقوق اداری می توانند در دوره های مشابه نیز شرکت کرده و همزمان با افزودن و تکمیل علم و اطلاعات خود ، مسیر وارد شدن به بازار کار و جستجو برای سمت شغلی معتبر و پر درآمد را کوتاه تر و سریع تر کنند.
بسیاری از دانش پذیرانی که در دوره های آموزشی موسسه عالی آزاد فن پردازان شرکت می کنند به دنبال مهاجرت و کار در کشور های دیگر می باشند. چرا که آن ها می دانند که گواهینامه ای که به آن ها اعطا می شود، امکان ترجمه رسمی در سربرگ دادگستری با مهر وزارت خارجه را دارد. به همین دلیل این مزیت ویژه باعث می شود که سالانه افراد بسیاری در دوره حقوق اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت نمایند. علاوه بر تمامی مزایایی که گفته شد، این دوره آموزشی نیز مانند تمامی دوره های دیگر به دلیل وجود اهداف بسیاری برگزار می شود. اهداف اصلی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان جهت برگزاری دوره حقوق اداری آشنایی دانش پذیران با حقوق اداری ، قوانین و ویژگی های بسیار آن می باشد. علاقه مندانی که در کلاس های حضوری حقوق اداری شرکت می کنند تنها به دنبال یادگیری کامل آن و کسب مهارت های لازم برای کار در این زمینه می باشند.
موقعیت های شغلی حقوق اداری چیست؟
با توجه به گستردگی و پیچیدگی روابط افراد، سازمان و شرکت ها در دنیای امروز و همچنین افزایش مشکلات متعدد در شرکت های دولتی یا خصوصی، نیاز به حضور یک یا چند کارشناس و یا مشاور حقوق اداری در کنار مدیران بیش از هر زمان دیگری احساس می شود. این پیچیدگی ها باعث می شود کار سخت تر و حتی برخی از مشکلات پیچیده تر شود. بر همین اساس قوانین و مقررات پیچیده تر شده و استناد به آن ها برای دفاع از خود به تخصص و تجربه کافی نیاز دارد. به همین دلیل ادامه این روند نیاز بازار کار به مشاوران و متخصصان حقوق اداری را افزایش داده و می توان شرایط بهتر شغلی برای این افراد تصور کرد.
همچنین به دلیل نیاز مردم در اکثر مواقع برای دفاع از حق خود یا پیگیری مطالبات قانونی خود از افراد، شرکت ها و یا سازمان های دولتی و حاکمیتی نیاز دریافت مشاوره از کارشناسان و مشاوران حقوقی ماهر بیش از گذشته به چشم می آید. در حقیقت بدون کمک گرفتن از آن ها گاهی اوقات رسیدن به نتیجه مورد نظر نیز غیر ممکن به نظر می رسد.
کارشناسان و مشاوران حقوق اداری به مدیران نهاد های دولتی یا شرکت های خصوصی کمک می کنند تا علاوه بر توجه به مسئولیت های کیفری، حقوقی، جزایی و انتظامی تصمیمات خود، تصمیمات درست تری می گیرند و همچنین در مواجه با مسایل حقوقی سازمانی به آن ها در حل و فصل مسائل و مشکلات یاری می رسانند. دانش پذیرانی که دوره حقوق اداری را می گذرانند می توانند پیش زمینه ای کسب کرده و خود را برای فعالیت در پست هایی مانند: مدیر امور قراردادهای دولتی، مدیر کارگزینی، مدیر امور اداری و استخدامی، عضویت در هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان، وکالت، قضاوت، سر دفتری، کارشناس رسمی دادگستری و مشاوره حقوق آماده کنند.
همین حالا در دوره حقوق اداری شرکت کنید
افرادی که قصد دارند در زمینه حقوق اداری فعالیت کنند می بایست تسلط کاملی به قوانین و اصول حقوقی داشته باشند، کلیه امور حقوقی سازمان یا شرکت از جمله تهیه و تنظیم آیین نامه ها و دستورالعمل ها، انعقاد قراردادهای خارجی و داخلی، رسیدگی و پیگیری پرونده های حقوقی و دعاوی اداری و استخدامی، شرکت در جلسات دادرسی و دفاع از حق سازمان، ارائه مشاوره حقوقی به کارکنان در صورت لزوم، انجام امور حقوقی مربوط به مناقصه، مزایده و ... برعهده مشاوران یا کارشناسان حقوق اداری می باشد. به همین دلیل این افراد باید در حیطه ی حقوق اداری دوره های آموزشی جامعی را گذرانده و با تمام اصول و قوانین حقوق اداری آشنا شود. بسیاری از افرادی که در دوره های آموزشی حقوق اداری ثبت نام می کنند تنها به دنبال این هستند که در آینده راهی هموار و آسان برای رسیدن به موقعیت شغلی عالی داشته باشند. البته در این زمینه نیز موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به راحتی این افراد را هدایت می کند.
افرادی که در زمینه حقوق اداری در نهاد های دولتی یا شرکت های خصوصی به فعالیت مشغول می شوند وظایف بسیاری دارند، این وظایف عبارتند از:
- تهیه متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر روند عقد آن ها
- ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها و ...
- ارائه مشاوره های حقوقی به مدیران و کارکنان
- جمع آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، آیین نامه ها، اساس نامه ها، دستورالعمل ها و ...
- انجام کلیه امور مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها و ... (عموما در شرکت های خصوصی)
- جمع آوری اطلاعات لازم و استفاده از آن ها برای دفاع از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی
- رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری
مخاطبین شرکت در دوره حقوق اداری چه کسانی هستند؟
بسیاری از علاقه مندان به حقوق اداری بر این باورند که برای شرکت در این دوره فقط و فقط باید در یکی از مشاغل مرتبط به این رشته فعالیت داشته باشند و یا رشته تحصیلی شان به حقوق اداری مرتبط باشد؛ این باور کاملا اشتباه است. شما برای شرکت در دوره حقوق اداری به هیچ پیش زمینه یا شرایط خاص نیاز ندارید، بلکه تنها کافیست که به این رشته علاقه داشته و تا حدودی با کلیت آن آشنا باشید. مباحثی که در این دوره آموزشی به آن پرداخته می شود بسیار جامع و کامل بوده و این تضمین را می توان به علاقه مندان به این رشته داد که با شرکت در کلاس های حقوق اداری خود را برای ورود به بازار کار این رشته آماده کنند. مدیران و کارشناسان حقوقی اداره ها، مدیران و کارشناسان اداری و مالی اداره ها، کلیه مدیران و کارکنان نهاد های دولتی و خصوصی، حقوقدانان ، افرادی که در شغل های این چنینی فعالیت دارند و تمامی علاقه مندان به حوزه حقوق اداری افرادی هستند که می توانند در دوره آموزشی حقوق اداری موسسه عالی آزاد فن پردازان شرکت کنند.
افرادی که دوره حقوق اداری را می گذرانند، چه مهارت هایی را کسب می کنند؟
دوره حقوق اداری در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برای افراد و علاقه مندان به این رشته برگزار می شود. در این دوره دانش پذیران علاوه بر کسب اطلاعات لازم در این زمینه، مهارت های لازم برای موفقیت در این راه را نیز کسب می کنند. اگر مایل هستید تا به عنوان یک کارشناس حقوق اداری، مدیر امور اداری شرکت های دولتی یا خصوصی، مشاور حقوقی و ... فعالیت کنید می بایست علاوه بر یادگیری مطالب و مباحث مرتبط با حقوق اداری، مهارت ها و فوت و فن های لازم را بیاموزید. تمامی افرادی که گواهینامه ی حقوق اداری را دریافت می کنند از توانایی ها و قابلیت های بسیاری برخوردار خواهند بود، بخشی از این توانایی و مهارت ها عبارتند از:
- آشنایی با نظام حقوق اداری
- آشنایی با نظام های حقوق اداری مدرن و تطبیق آن با نظام حقوق اداری ایران
- تدوین و نظارت بر قراردادهای اداری
- ترسیم خطوط و تکالیف دولت و سازمان های اداری با مردم
- آشنایی با مراجع ذی صلاح در حقوق اداری و بهره گیری از ظرفیت های موجود برای حل تعارضات ناشی از اختلافات مردم و سازمان های دولت
چرا باید در دوره حقوق اداری شرکت کنیم؟
شما با شرکت در دوره حقوق اداری می توانید با تمام اصول، بندها، تبصره ها و قوانین لازم در این زمینه آشنا شوید. چرا که برای حل انواع مشکلات مرتبط با کسب و کار و فعالیت های روزانه خود به شناخت این قوانین و اصول نیاز دارید. این دوره برای کارآموزان و دانشجویان انواع گرایش های حقوق هم کارایی داشته و آن ها می توانند از راهکارهای ارایه شده در این حیطه ، برای بر طرف کردن مشکلات اداری، مالی، تجاری و ... بهره ببرند.
هم چنین علاقه مندان یا فارغ التحصیلانی که در این دوره شرکت کرده و مدرک معتبر به دست آورده باشند ، می توانند در شرکت های خصوصی و با ساعات کار متغیر مشغول به کار شده و حق الزحمه خود را با توجه به ساعات کاری به موقع دریافت کنند. مزیت کار کردن در شرکت های خصوصی برای مشاوران و کارشناسان حقوق اداری این است که می توانند به طور هم زمان در چند شرکت خدمات ، مشاوره ارایه کرده و جایگاه و سمت خود را با توجه به نوع سوابق کاری، تحصیلات، حوزه های کاری و شهر محل ارایه خدمت ارتقا دهند.
شایان ذکر است که افراد علاقمند به حوزه حقوق اداری می توانند دوره آموزش حقوق اداری را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان گذرانده و با دریافت مدرک حقوق اداری که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، در سازمان های دولتی استخدام شده و به عنوان پرسنل ثابت ، مشغول به کار شوند. تفاوت این پرسنل با پرسنل معمولی در این است که، مدرک این افراد دارای اعتبار بیشتری بوده و می توانند جایگاه بالاتر و بهتری در یک سازمان حقوقی داشته باشند.
چگونه کارشناس یا مشاور حقوق اداری شویم؟
پیش از شروع هر کار یا رشته ای باید شناخت مختصری در مورد آن رشته ، کاربرد و درآمد آن بدست آورد سپس وارد آن شد. در حوزه حقوق اداری این امر بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که این رشته به دلیل بار قانونی دارای باید ها و نباید های فراوانی بوده که ممکن است در صورت نداشتن اطلاعات و دانش کافی، مشکل ساز شود. بنابراین، مراحلی که علاقمندان به این حوزه برای تبدیل شدن به مشاور حقوق اداری باید طی کنند عبارتند از:
ابتدا باید در مورد حیطه مشاوره حقوق اداری، وظایف و کارهایی که بر عهده آن هاست، تحقیق کرده و توانایی های خود را برای انجام آن ها بررسی نمود. علاوه بر این، باید وظایف این مشاوران را در سازمان دولتی و خصوصی نیز شناسایی کرد.
- باید وظایف اختصاصی که یک مشاور می تواند در یک سازمان خاص انجام داده و یا بر عهده بگیرد، را در نظر داشت.
- شناسایی مهارت های فردی و کشف آن ها در خود، به افراد کمک می کند تا متوجه شوند آیا این ویژگی ها با آن ها تناسب دارند و آیا می توانند در این شغل پیشرفتی داشته باشند یا خیر.
- مهم ترین مرحله، بررسی میزان استقبال از این رشته و حیطه و بازار کار آن است و البته کاربرد این حیطه، در آینده، سختی کار، مشکلات حاصل از آن و مقررات و قوانین حاکم بر آن نیز باید بررسی شوند.
- میزان حقوقی که سازمان های دولتی و خصوصی برای فعالیت در این حیطه پرداخت می کنند متفاوت بوده و باید مزیت هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کرد و سپس در مورد ورود به این حوزه تصمیم گرفت.
افرادی که تمایل دارند در این رشته مشغول به کاری شوند دو راه پیش روی خود دارند، آن ها می توانند پس از پشت سر گذاشتن دوره چهار ساله کارشناسی حقوق، در کنکور سراسری کارشناسی ارشد حقوق شرکت کرده و رشته حقوق اداری را انتخاب کنند. گذراندن این دوره در دانشگاه های معتبر سراسر کشور دو سال طول کشیده اما در مقابل آن می توانند در کمترین زمان با شرکت در دوره حقوق اداری، دانش لازم در این زمینه را فرا بگیرند.
علاقه مندان به رشته حقوق اداری تنها 400 ساعت از وقت خود را صرف می کنند تا مدرک معتبر حقوق اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را دریافت کرده و با کمک آن در یکی از شرکت ها دولتی یا خصوصی مشغول شده و یا حتی در موسسات و دانشگاه های معتبر به تدریس بپردازند.
شرکت در دوره آموزش حقوق عمومی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به افراد علاقمند به مباحث حقوق اداری و شغل کارشناس حقوق اداری، مدیریت اداری و ... کمک می کند تا در مدت کوتاه و با هزینه نسبتا کمی با موضوعات حقوقی پایه آشنایی پیدا کرده و از آن ها برای ارایه مشاوره به افرادی که در این زمینه به همیاری نیاز دارند، استفاده کنند. مزیت اصلی این دوره این است که به دانش پذیران ، گواهینامه حقوق اداری اعطا می شود که می توانند به واسطه آن، روند یافتن شغل متناسب با دانش و اطلاعات شان را آسان تر کرده و دانش و مفاهیم آموخته شده را به دیگران نیز منتقل کنند.
همین حالا در دوره حقوق اداری شرکت کنید
آیا شخصیت شما مناسب شغل کارشناس حقوق اداری است؟
اگرچه داشتن تیپ شخصیتی مناسب شغل کارشناس حقوق اداری برای ورود به این شغل الزامی نیست اما در صورت داشتن تیپ شخصیتی مناسب ، احتمال موفقیت و رضایتمندی شغلی شما به نحو چشمگیری افزایش می یابد. در فرآِیند پیدا کردن یک شغل مناسب در کنار دانش حقوقی و تجربه در این حوزه ، تیپ شخصیتی فرد متقاضی یکی دیگر از عوامل کلیدی است که باید به آن توجه کرد .
مشاغل حقوقی اغلب نیازمند تیپ های شخصیتی خاصی هستند و نهاد های دولتی و شرکت های خصوصی نیز به دنبال افرادی هستند که بیشترین تناسب را با شغل ، محیط کار و همکاران داشته باشند. ویژگی های کلیدی که کارفرماها در هنگام استخدام در نظر می گیرند ، با توجه به نوع مشاغل مورد نظر متفاوت است . بر اساس تست MBTI ( Myers-Briggs Type Indicator تست شخصیت شناسی مایرز بریگز) 16 تیپ شخصیتی در بین انسان ها وجود دارد که 5 تیپ آن برای شغل کارشناس حقوق اداری مناسب تر هستند:
ENTP: افراد دارای این تیپ شخصیتی می توانند محیطی جدید، منعطف و متحول ایجاد کنند. آن ها با کمک خلاقیت فراوان خود روش های جدیدی به وجود می آورند. ENTP ها عموما در کار خود با افراد زیادی ارتباط دارند.
INTJ: این تیپ شخصیتی دوست دارد در کارش تنوع فراوان باشد. او توانایی خوبی در پژوهش و برنامه ریزی مستقل داشته و از منطق خوبی در کارها برخوردار است.
ENTJ: فرد دارای این تیپ شخصیتی، شان اجتماعی و سطح نفوذی را که به دنبالش است، در این شغل می یابد. او از زمینه های حقوقی استقبال کرده و در آن بسیار موفق است.
INTP: این تیپ شخصیتی دوست دارد مسایل پیچیده را تحلیل و حل کند. این فرد به مشاغل چالشی که نیاز به اندیشه زیاد و روش های مبتکرانه دارد، علاقه مند است.
ESTJ: افراد دارای این تیپ شخصیتی دوست دارند با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشند. آن ها می توانند بر اساس استدلال های قیاسی خود به علت و معلول ها پی برده و نتیجه گیری کنند. هم چنین آن ها علاقه دارند در واحدهای سازمان یافته در سمت های ارشد و مدیریتی کار کنند.