معرفی برترین کارگردانان جهان
معرفی برترین کارگردانان جهان | سینما و کارگردانی، جهانی وصف ناپذیر است که هر فردی ممکن است کم و بیش به آن فکر کند. جهان در واقع از دریچه چشم کارگردانان به مخاطبان نشان داده می شود. موارد تخصصی همچون نورپردازی، فضا سازی، فیلنامه و بازیگران یک فیلم را تشکیل می دهند. ادغام همه همه عوامل ساخت فیلم و به تصویر کشیدن آن به شکلی که مخاطب با فیلم ارتباط برقرار کند هدف یک کارگردان است. در واقع هنر کارگردان زمانی است که به زیبایی یک روایت را برای بیننده ها به تصویر می کشد. ممکن است یک فیلم شما را عاشق کند، به شما انگیزه دهد، ساعت ها شما را از واقعیت دنیا و شرایط حاکم بر آن دور یا نزدیک کند، شما را بخنداند یا بگریاند. همه احساس هایی که به واسطه فیلم به شما منتقل می شوند در حقیقت هنر کارگردانی یک کارگردان را به شما نشان می دهد. همواره تماشای فیلم تجربه های مختلفی را به همراه دارد که همین موضوع علاقه مندان به صنعت سینما و کارگردانی را افزایش داده است. کارگردانی کنترل نیروی خلاقیت در مسیر تولید فیلم می باشد و به عنوان پیوندی حیاتی بین تولید، تکنسین ها و تیم های دست اندرکار ساخت فیلم عمل می کند. کارگردان برای تبدیل خلاقانه فیلم نامه به تصاویر و صدا ها در صفحه نمایش، مسئولیت بزرگی بر عهده دارد. کارگردان باید بتواند سبک و ساختار فیلم را در ذهن خود تجسم کند و آن را با یک رهبری توامند هدایت کند تا این تصویر ذهنی به صورت شفافی به نمایش دربیاید.
کارگردانان خارجی و داخلی مطرح دنیا چه کسانی هستند؟
استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg): در لیست بهترین کارگردانان جهان سینما قرار دارد و یکی از محبوب ترین کارگردانان از نظر منتقدان و مردم است. اسپیلبرگ در واقع کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس آمریکایی_یهودی است که تا به حال برنده 3 جایزه اسکار شده و یکی از موفق ترین و بهترین کارگردان های حال حاضر جهان است. او شخصی توانمند و کارکشته در زمینه های سرگرمی و سینما است که توسط تعداد بیشماری از سینما دوستان جهان همواره مورد تمجید قرار گرفته است اما چگونه استیون اسپیلبرگ توانسته یک کارگردان مطرح در جهان باشد؟ این را زمانی متوجه می شویم که تا اندازه ای دانش کارگردانی داشته باشیم. وقتی در فیلم نجات سرباز رایان و با نظر اسپیلبرگ بخشی اعظمی از کارگردانی فیلم با قرار دادن دوربین بر روی شانه انجام شد، باعث تعجب همه شد ولی بعد از ساخت کامل فیلم، منتقدان با دیدن این فیلم شوکه شده بودند. واقعیت جنگ کاملا در لنز دوربین او قابل دیدن بود. این فیلم موفق شد اسکار بهترین کارگردانی و 4 اسکار دیگر را برای او به وجود بیاورد.
اسپیلبرگ بدون شک موفق ترین کارگردان در زمینه تجاری سینماست و بارها شاهد رکورد شکنی او در سال های موفق فیلمسازی اش بوده ایم. آثار او تجربه ای به انسان می دهد که نمی توان آن ها را بین بهترین های تاریخ قرار نداد. تماشای فیلم «ای تی موجود فرازمینی» را به خاطر دارید؟ این فیلم شاهکار را یکی از بهترین آثار در ژانر علمی- تخیلی می شناسیم و با آن فهمیدیم هر موجودی را اگر عاشق باشید می توان دوست داشت و عشق و دوستی هرگز حد ومرز نخواهد داشت.
مارتین اسکورسیزی (Martin Scorsese): با توجه به جوایز و افتخارات گوناگونی که دارد قطعا جزء بهترین کارگردان ها است. مارتین اسکورسیزی، کارگردان، فیلمنامه نویس، تهیه کننده، هنر پیشه و تاریخ دان ایتالیایی_آمریکایی است. شخصی که تمام جوایز معتبر سینمای جهان را بدست آورده است و در برخی از آثار او شاهد هنر نمایی در نشان دادن ریشه خلاف در محله های پایین شهر می باشیم. آثار او به طرز استثنایی به واقعیت نزدیک هستند واین موفقیت شاید به خاظر زندگی کردن خود مارتین در این محله ها در دوران کودکی و نوجوانی است. قهرمان بودن همیشه در فیلم ها معنای متفاوتی دارد ولی این معنا در فیلم «راننده تاکسی» مارتین اسکورسیزی کاملا با تصورات ما فرق می کند واین هنر مارتین است. نشان دادن چیزی که وجود دارد ولی ممکن است زیاد به چشم ما واقعی به نظر نیاید. فیلم راننده تاکسی جدا از افتخاراتی که بدست آورد به قدری قوی کار شده بود که متاسفانه با تاثیر در بیننده، باعث سوء قصد یک فرد به جان «ریگان رونالد» رییس جمهور وقت آمریکا شد و این خود نشان دهنده مهارت بی بدیل کارگردانی مارتین است.
کوئنتین تارانتینو (Quentin Tarantino): در ده 90 میلادی یکی از بهترین اتفاقات سینمای جهان را با حضور خود رقم زد. فردی که با رها کردن مدرسه و تحصیل به دنبال بازیگری بود ولی راه او به کارگردانی رسید. تارانتینو در بین بهترین کارگردانان جهان سینما جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است، چرا که او آثار خود را با تجربه و سخت کوشی به وجود آورده است و تحصیلات در فیلم های او اصلا نقشی نداشته اند. البته این موضوع نمایان گر این نیست که بدون علم می توان قطعا موفق شد و تنها چیزی که تارنتینو را به موفقیت رساند، علاقه بیش از حد او به کارش بود. تارانتینو به خاطر آثاری چون جنگوی آزاد شده ضد مرگ، هشت نفرت انگیز و بیل کش همواره مورد تحسین بوده است.
اصغر فرهادی: کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده دوست داشتنی کشورمان ایران است. در سال ۲۰۱۲ فیلم «جدایی نادر از سیمین» او برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد و همزمان نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم نامه غیراقتباسی (اورجینال) برای این فیلم گردید. فرهادی همچنین برنده جایزه بهترین فیلم خارجی جایزه گلدن گلوب سال ۲۰۱۲ میلادی به خاطر کارگردانی و نویسندگی فیلم جدایی نادر از سیمین شد. اصغر فرهادی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶، جایزه بهترین فیلم نامه جشنواره فیلم کن، را برای نگارش فیلم نامه فیلم «فروشنده» دریافت نمود. همچنین در اسکار ۲۰۱۷ فیلم فروشنده به نویسندگی و کارگردانی او توانست جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را کسب نماید
او قبلا نیز برنده سه جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر در سالهای ۱۳۸۴، ۱۳۸۷ و ۱۳۸۹ شده بود و همچنین خرس نقرهای جشنواره فیلم برلین به عنوان بهترین کارگردان برای فیلم «درباره الی» و خرس طلایی جشنواره فیلم برلین به خاطر فیلم «جدایی نادر از سیمین» از دیگر دستاوردهای او هستند. فرهادی اولین فیلمساز ایرانی است که این جایزه را به خود اختصاص داد و نشان داد که با مهارت در کارگردانی فرقی نمی کند که ایرانی باشید یا خارجی. فقط کافیست که اصول کارگردانی را با مهارت آموخته باشید تا در این راه بدرخشید.
ابراهیم حاتمی کیا: کارگردان، نویسنده، تدوین گر، بازیگر و فیلمبردار سینمای ایران است. او فعالیت های سینمایی خودش را با ساخت فیلم های کوتاه و مستند در رابطه با سینمای جنگ شروع کرد. او برای ساخت فیلم «آژانس شیشه ای» جایزه بهترین فیلم نامه و کارگردانی را از شانزدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت نمود. حاتمی کیا تا کنون سه بار برای فیلم های «آژانس شیشه ای»، «به رنگ ارغوان» و «به وقت شام» موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر شده است. همچنین حاتمی کیا برای فیلم «ربان قرمز» نامزد جایزه صدف طلایی جشنواره فیلم سن سباستین شد. حاتمی کیا در نظر سنجی از ۵۵ فیلم شناس مطرح ایرانی در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از ده کارگردان برتر تاریخ سینمای ایران شناخته شد و همچنین در نظرسنجی از ۴۳ منتقد برای بهترین کارگردانان پس از انقلاب جزء پنج کارگردان اول قرار گرفت.
آموزش کارگردانی را از کجا شروع کنیم؟
کارگردانی چیزی نیست که بتوان سطحی از کنا آن گذشت و برای اینکه به یک کارگردان خوب تبدیل شویم باید دوره های کارگردانی را سپری کنیم. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با اساتید حره ای و بنام کشور شما را در راستای تحقق هدفتان یعنی تبدیل شدن به یک کارگردان موفق، هدایت می کنند. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دوره های بسیار کاربردی و مناسبی دارد که یکی از آن ها دوره کارگردانی سینما و یا تئاتر است. با مراجعه به سایت موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توانید از کلیه اطلاعات لازم جهت ثبت نام و شرایط دوره مطلع شوید. دوره آموزش کارگردانی خود را با موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شروع کنید و مطمئن باشید که با سطوح خیلی بالایی آموزش کارگردانی تان انجام خواهد شد. یک کارگردان وظیفه انتخاب بازیگر، ویرایش فیلمنامه، انتخاب صحنه های فیلم برداری و ایجاد تغییرات لازم در آن ها را بر عهده دارد. و البته کارهایی که مربوط به دنیای بیرون از فیلم هستند ولی برای موفقیت یک فیلم ضروری می باشند، مانند: سرمایه گذاری و بازاریابی که به عهده تولید کننده خواهد بود. کارگردان ها همچنین باید از محدودیت های مالی و زمانی در مسیر تولید فیلم آگاه باشند. بنابراین برای اینکه یک کارگردان حرفه ای همچون اصغر فرهادی، ابراهیم حاتمی کیا و امثال آن ها شوید، باید به کار خود تعهد بالایی داشته باشید و همچنین زمان زیادی از وقت خود را به آموزش از طریق موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اختصاص دهید. در نهایت برای موفقیت یا شکست یک فیلم، چه از نظر مالی و چه از نظر هنری اولین شخص مسئول کارگردان می باشد و کارگردانی وظیفه مهمی است.
مهارت های مورد نیاز برای کارگردانی
- دید هنری فوق العاده قوی.
- خلاق بودن تا فرد بتواند یک فیلم اصیل و در عین حال سرگرم کننده بسازد.
- داشتن تعهدی بسیار بالا و اشتیاق وافر برای کارگردانی یک فیلم.
- رهبری قدرتمند و با اعتماد به نفس بالا که همه عوامل را هدایت کند
- قدرت تصمیم گیری های جدید به تعداد دفعات زیاد.
- داشتن مهارت های بالای ارتباطی و روابط عمومی قوی.
- ایجاد انگیزه برای تیم تولید فیلم
- الهام بخش سازی فیلم ها.
- فهم و درک بالایی از کل فرایند تولید فیلم چه از نظر فنی و چه از منظر هنری.
- ظرفیت بالا برای ساعت ها کار سخت و طولانی.
- توجه به جزییات.
- حفظ آرامش خود در شرایطی که فشار کار زیاد است.
- به موفقیت خود ایمان داشته باشید.
شرایط و تجارب مورد نیاز برای کارگردانی
برای اینکه کارگردان موفقی شوید علاوه بر گذراندن دوره های کارگردانی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، مطالعه و داشتن دانش لازم درباره هنر و مهارت یافتن برای کارگردانی نیز بسیار مهم است. اطلاعات ادبی و هنری برای اینکه کارگردان خوبی باشید ضروری هستند. کارگردان علاوه بر اینکه باید مانند یک مدیر کلی نگر باشد نباید از جزییات نیز غافل شود و نیاز است که همه صحنه ها و افکت ها را با وسواس بالا مورد بازبینی قرار دهد. نوشتن یک فیلم نامه، کارگردانی یک فیلم کوتاه یا یک فیلم آماتوری، نقاط شروع خوبی هستند. همچنین داشتن تجربه و دانش بالا درباره تجهیزات و فناوری روز بسیار حیاتی می باشد. یک کارگردان خوب باید درباره تجهیزات پیشرفته و نحوه کار آن ها دانش خود را به روزرسانی نماید و بتواند از آن ها دربرابر هنرپیشگان به خوبی استفاده کند. شما نیز فرصت را از دست ندهید و با شرکت در دوره موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به کارگردانی سینما یا تئاتر مسلط شوید. همیشه در زندگی سعی کنید به دنبال رویاهایتان بروید و حال که این مطلب را خوانده اید شروع کنید و به رویای خودتان در مورد کارگردان شدن تحقق بخشید.