آزمون EPT چیست و چه کاربردی دارد؟
آزمون EPT چیست و چه کاربردی دارد؟
آزمون EPT مخفف عبارت English Proficiency Test می باشد.
آزمون EPT که مخفف English Proficiency Test می باشد یکی از انواع آزمون های سنجش زبان انگلیسی است که برای کلیه ی داوطلبین متقاضی شرکت در دوره ی دکترای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می گردد.
دارا بودن این مدرک برای تمام داوطلبین آزمون دکتری دانشگاه آزاد الزامی بوده و توسط واحد علوم وتحقیقات به منظور ارزیابی سطح دانش زبان انگلیسی دانشجویان برگزار می شود.از آنجایی که زبان انگلیسی یکی از نیازهای مهم و ضروری تحصیل در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد می باشد، دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند دانشگاه های سراسری که آزمون MSRT و دانشگاه های پزشکی آزمون MHLE را برگزار می کنند آزمون EPTرا برگزار می کند.این آزمون همواره به مدت شش سال به صورت فصلی برگزار می شد،اما بعد از گذشت شش سال تا کنون به صورت ماهانه برگزار می شود.
در حال حاضر دارا بودن و ارایه ی مدرک EPT برای کلیه دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل را دارند ضروری و الزامی است.
برای موفقیت در کلیه ی آزمون ها قطعا بایستی اطلاعات و سطح علمی بالایی داشت،در واقع بایستی منابع زیادی را برای کسب موفقیت در این آزمون مطالعه کرد.
به منظور موفقیت در آزمون EPT بهترین استراتژی مشورت با دانشجویان و داوطلبانی است که توانسته اند با نمرات بالا در مراحل قبل این آزمون را پاس کنند.
این افراد به راحتی می توانند راهنمای خوبی برای شما باشند.با توجه به این مسئله که آزمون EPT جنبه ی عمومی داشته و برای رشته ی خاصی منحصرا طرح نشده است با مقداری مطالعه ودستیابی به منابع آزمون می توان نتایج بسیار خوبی به دست آورد.با توجه به محتوای ازمون های قبلی انجام شده می توان منابع مشخصی را برای این آزمون معرفی کرد.
کتاب 504 واژه یکی از منابع بسیار مهم و ضروری برای یادگیری لغات در آزمون EPT محسوب می شود.
منبع دیگر برای آزمون EPT ، کتاب واژگان مهم و ضروری تافل است که این کتاب نیز مانند کتاب 504 برای افزایش دامنه لغات کاربرد دارد.
LONGMAN کتاب بسیار مهم و پرکاربردی در آزمون EPT به شمار می رود و از هر منظر بسیار برای آزمون دهندگان مفید می باشد.
English Grammar Digest نیز برای تقویت گرامر بسیار مفید است.
تفاوت آزمون EPT با آزمون های MSRT و MHLE
همانطور که قبلا گفتیم آزمون EPTبرای کلیه افرادی که می خواهند در دوره دکترای دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کنند بوده و این در حالی است که آزمون MSRT صرفا برای داوطلبین و دانشجویان دکتری دانشگاه های تحت نظر وزارت علوم می باشد و آزمون MHLE هم صرفا برای داوطلبین دانشگاه های تحت نظارت وزارت بهداشت می باشد.
آزمون EPT همانند آزمون MSRT به صورت ماهانه برگزار می شود اما آزمون MHLE صرفا دو بار در سال برگزار می شود.سیستم ارزیابی در این آزمون همانند دو آزمون دیگربوده و حداکثر نمره از صد حساب می شود.کسب حداقل نمره 50 در این آزمون لازمه قبولی و اخذ مدرک آن می باشد.
محتواها و موارد امتحانی در آزمون EPT
این آزمون همچون آزمون های مطرح آیلتس، تافل، MSRT و MHLE به صورت ۱۰۰ سوال با جواب های چهار گزینه ای برگزار می شود. آزمون EPT در مقایسه با آزمون بین المللی تافل بخش های شنیداری و نگارش را مورد ارزیابی قرار نمی دهد ولی از نظر سطح کیفیت تقریبا برابر با تافل دکتری و یا همان آزمون زبان عمومی دکتری می باشد.
دربخش درک مطلب این آزمون بایستی به 30 سوالی مرتبط با متنی که درآزمون موجود است،پاسخ داده شود.
برای قسمت لغت و واژگان نیز 35 سوال مطرح شده است که به سنجش و ارزیابی دانش زبان عمومی و درک لغت می پردازد.
در بخش گرامر این آزمون هم نیز35 سوال در نظر گرفته می شود
1. در قسمت درک مطلب فرد داوطلب باید با توجه به متونی که مطالعه می کنید به ۳۰ سوال پاسخ بدهد به گونه ای که پاسخ های او بیشتر ارتباط را با موضوع متن داشته باشد.
2. برای قسمت های واژگان نیز ۳۵ سوال در نظر گرفته شده است که به ارزیابی و سنجش میزان اطلاعات و عمومی و دایره واژگان داوطلبان می پردازد.برای ارزیابی مثبت از این قسمت، داوطلب بایستی تسلط کافی برزبان انگلیسی داشته باشد.بخش گرامر در این آزمون به دو قسمت تقسیم می شود.در قسمت اول باید داوطلب از بین گزینه ها،گزینه نادرست را انتخاب کند.در بخش دوم 4 جمله وجود دارد که داوطلب بایستی موردی را که در آن گرامر غلط وجود دارد را انتخاب کرده و علامت بزند.
البته بایستی در نظر داشت که این تقسیم بندی در آزمون EPT کاملا نسبی است و ممکن است که گاهی اوقات تعداد سوالات یک قسمت از دیگر قسمت ها بیشتر باشد.مثلا یک قسمت از سوالات 25 سوال داشته باشد و قسمت دیگر بیشتر.برای ارزیابی مثبت در این آزمون بایستی داوطلب به حداقل 50 سوال پاسخ درست داده باشد.در این آزمون نمره منفی وجود ندارد،مگرآنکه متقاضی به یک سوال دو بار پاسخ داده باشد.
ویژگی های آزمون EPT
همانطور که قبلا گفتیم این آزمون در سه بخش لغت،گرامر و درک مطلب طراحی شده است و به سنجش میزان تسلط داوطلبین به هر کدام از این سه مهارت زبان انگلیسی می پردازد.مدت زمان این آزمون معمولا 140 دقیقه است که این مدت زمان برای پاسخ دادن به 100 سوال تستی در نظر گرفته شده است و نمره منفی لحاظ نمی گردد.این آزمون شباهت زیادی به آزمون تافل و آیلتس دارد و کسانی که نمره آنها در آیلتس یا تافل 6.5 باشد به راحتی می توانند این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند.
ثبت نام آزمون EPT
این آزمون حداقل 10 بار در سال برگزار می شود و نهاد برگزار کننده آن نیز دانشگاه آزاد اسلامی است.افرادی که می خواهند در این آزمون شرکت کنند بایستی از طریق سامانه الکترونیکی مربئط به دانشگاه آزاد اقدام کرده و از این طریق ثبت نام کنند و با وارد کردن اطلاعات شخصی و پرداخت هزینه، مجوز شرکت در آزمون را به دست بیاورند. به منظور شرکت در این آزمون هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و داوطلبان می توانند چنیدن بار در آزمون شرکت کنند.
شرایط شرکت در آزمون EPT
آزمون EPT هم مانند دیگر آزمون ها نیازمند دارا بودن مدارک وشرایط خاصی است. به منظور شرکت در این آزمون حتما بایستی دانشنامه کارشناسی ارشد را داشته باشید.مدت اعتبار مدرک این آزمون ۲ سال بوده و در صورتی که در مدت این دو سال نتوانید قبولی دانشگاه خود را به دست بیاورید بایستی مجددا مدرک EPT بگیرید.این مدرک در خارج از کشور و در سطح بین الملل فاقد اعتبار بوده و دانشگاههایی که زیر نظر مستقیم وزارت علوم هستند می باشد و دانشگاه هایی که زیر نظر وزارت علوم فعالیت می کنند نیز این مدرک را هنگام مصاحبه دکتری قبول نمی کنند.
روش های آمادگی برای آزمون EPT
برای آماده بودن و کسب موفقیت در آزمون EPT روش ها متعدد آمادگی آزمون وجود دارد که هر داوطلب می تواند با توجه به شرایطش از آنها استفاده کند.از انجا که داوطلبین شرکت در این آزمون،نسبت به زمان و وقت خود حساسیت زیادی قائل هستند ،بهترین گزینه برای آنان ثبت نام در دوره آمادگی آزمون EPT است.
موسسات و مراکز آموزشی معتبری دوره آمادگی آزمون EPT را به صورت حضوری و یا آنلاین برگزار می کنند که شرکت در این گونه دوره ها، آمادگی هر داوطلب را برای آزمون EPT افزایش می دهد.
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به مدیریت میثم شکری ساز، برگزار کننده دوره آمادگی آزمون EPT به صورت آنلاین می باشد. ان موسسه ضمن اینکه تمامی منابع و اطلاعات مربوط به آزمون را در اختیار شما قرار می دهد با آموزش و ارایه ی منابع مناسب برای آزمون آمادگی لازم برای هر داوطلب ایجاد می کند.