قوانین مورد نیاز حسابداران
قوانین مورد نیاز حسابداران
قوانین مورد نیاز حسابداران | با توجه به نقش اقتصاد در جامعه، نقش مهمی توسط حسابداران حرفه ای باید ایفا شود. استفاده حسابدار از منابع مالی و بکار گیری آن ها در بهترین حالت ممکن امری است که توسط حسابداران حرفه ای انجام می شود. راهکارهای از دست ندادن هزینه ها، افزایش درآمد و همچنین کاهش ریسک ها از جمله رسالت هایی هستند که توسط حسابداران انجام می شود. همچنین توجه داشته باشید که حسابداران ملزم به رعایت موازین اخلاقی در کار خود می باشند. در این مقاله از موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به معرفی قوانین و مقررات مورد نیاز حسابداران می پردازیم. همچنین میزان قواعد حسابداری و آیین نامه هایی که برای اطمینان از رفتار اخلاقی حسابداران می باشد نیز مورد اشاره قرار می گیرد.
قوانین حسابداری برای اطمینان از اخلاق مداری حسابداران در سطح جهانی
- حسابداری و آیین نامه
مدیران موظف هستند تجارت را کنترل کنند. سرمایه گذاران و مدیران با حسابداری سر و کار دارند و شرکت ها به طور مستقیم توسط تنظیم کننده ها مقایسه می شوند. قوانین حسابداری توسط اصول GAAP تنظیم شده است که در واقع همان اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی است و برای گزارشگری مالی مورد استفاده قرار می گیرد. IFRS نیز استاندارد بین المللی گزارشگری مالی است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این ها قوانینی تلقی می شوند که توسط شرکت ها و همچنین حسابداران در هنگام تهیه صورت های مالی مورد استفاده قرار می گیرند. وجود یک تحول ثابت در چارچوب تنظیم شیوه های حسابداری برای منعکس کردن الزامات اقتصادی که در حال توسعه است اتفاق می افتد. چندین رسوایی در طول حسابداری در سال 2000 اتفاق افتاده است که همه نگاه ها را به سمت حسابداری می برد. این رسوایی هایی ها ناشی از صورت های مالی است که دستکاری می شوند. سرمایه گذاران، طلبکاران و سهامداران بسیاری با این موارد گمراه شده اند. بنابراین در حسابداری باید بسیار زیرک و توانمد باشید تا چنین رسوایی های مالی برای هیچ شرکت یا سازمانی رقم نخورد. حسابداری حرفه ای نیازمند گذراندن تحصیلات آکادمیک یا شرکت در دوره های فوق تخصصی حسابداری می باشد.
چگونه به همه رازها و فوت و فن های حسابداری پی ببریم؟
برای اینکه یک حسابدار چیره دست و با مهارت شوید حتما نیاز نیست که در دانشگاه رشته حسابداری را انتخاب کنید. با گذراندن یک دوره حسابداری اصولی و تخصصی می توانید به یک حسابدار ماهر تبدیل شوید. دوره حسابداری ممکن است در هر آموزشگاهی برگذار شود ولی صرفا تمامی آن ها خوب و مثمر ثمر نیستند. ممکن است مدت ها وقت خود را در یک دوره حسابداری صرف کنید ولی حتی نتوانید حساب های مالی ساده را نیز انجام دهید. برای گرفتن بهترین نتیجه در راستای این حرفه پرطرفدار ما به شما شرکت در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را توصیه می کنیم. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با سال ها سابقه و برخورداری از برترین اساتید مربوطه، اقدام به برگذاری دوره حسابداری حرفه ای نموده است.
قطعا با شرکت در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توانید به یک حسابدار موفق و کار کشته تبدیل شوید و یک مزیت بزرگ برای شرکت در این دوره این است که شما می توانید در پایان دوره حسابداری این موسسه مدرک معتبر زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری دریافت نمایید. بنابراین فرصت ها را از دست ندهید و برای رسیدن به هدف خود در این زمینه همین امروز اقدام به یادگیری در دوره حسابداری را آغاز کنید.
- اهمیت اخلاق در حسابداری
مقررات حسابداری لازم است با حمایت از رفتار اخلاقی موثر باشد. رفتار و اخلاق به عنوان آخرین مرحله برای تایید در مورد خدمات خوب و کیفیت خوب در نظر گرفته می شود. این آیین نامه در حسابداری به گونه ای تدوین شده است که برای ارتقاء رفتار و اخلاقی با احساس گسترده ای از اصول اخلاقی تعریف می شود. اخلاقی که در حسابداری مورد استفاده قرار می گیرد اصطلاحا اخلاق کاربردی نامیده می شود. جایی که بر اخلاق انسانی و اخلاق تجارت نیز به طور اساسی تأکید می شود. رعایت احکام، ارزش های اخلاقی و کاربرد این فرآیندها در حسابداری مورد استفاده قرار می گیرند. یک استاندارد حرفه ای که از ارکان اصلی نیز می باشد، اخلاق حسابداری است. رشد اخلاق، موضوعی را به نمایش گذاشته است که با حق و باطل، خوب و بد و همچنین نعمت و فضیلت در ارتباط است. بنابراین، اصول اخلاقی، رفتار انسان و همچنین تلاش برای تمایز به خیر و شر توسط اخلاق مورد بررسی قرار می گیرد. در درون سازمان ها، توسعه كد اخلاقی، وفاداری را در مورد فرآیندهای مالی و معاملات تجاری تضمین كرده است. این مسئله بر عملکرد کارکنان، روابط کارمندان و همچنین وفاداری شرکت تأثیر می گذارد.
شخصیت حسابداران درمورد تحقیق به موقع و همچنین ارائه دقیق گزارش های مالی برای تصمیم گیری از طریق مدیران، سرمایه گذاران و همچنین مقامات بعدی مدیریت ارشد قابل توجه است. رعایت اخلاق در حسابداری نیز در تأیید پیروی از سیستم های کنترل داخلی در کنار استانداردها کمک کرده است. مثلا حسابداران می توانند با اندازه گیری، ضایعات منابع را تشخیص دهند، همچنین می توانند با تحقیق و سیاست گذاری درست به شناسایی کلاهبرداری در سازمان بپردازند. شهرت و اعتبار یک فرد حسابدار از رفتارهای اخلاق مدارانه و یا نا معتبر بودنش با رفتارهای غیر اخلاقی او شناسایی می شوند. در دوره حسابداری شما با اخلاق حسابداری و چگونگی نظارت بر فرآیند های حسابداری آشنا خواهید شد. در این مقاله متوجه می شوید که قوانین و مقررات حاکم بر نظام حسابداری تا چه اندازه اهمیت دارد و چه وظیفه سنگینی را بر عهده حسابداران گذاشته است.
قوانین و مقررات حسابداری چه مواردی هستند؟
حتما بارها شنیده اید که زبان تجارت را حسابداری می دانند. اهمیت این علم برای سازمان ها و واحدهای تجاری و ادامه فعالیت سودآور آنها بسیار اساسی است. شما به عنوان یک حسابدار و به منظور ثبت و ضبط دقیق اطلاعات مالی مورد نیاز افراد و ارگان ها، لازم است به قوانین و استانداردهای مربوطه آشنایی کامل داشته باشید. به طور کلی رابطه کاملا مستقیمی بین میزان آگاهی حسابدار از قوانین مرتبط با مسائل مالی و موفقیت او در جایگاه شغلی و سطح درآمد او وجود دارد. برای اینکه یک حسابدار حرفه ای باشید نیاز دارید که قوانین و نکات لازم برای حسابداری را بدانید. شرکت در دوره حسابداری زمینه را برای مطالعه قوانین در اختیار شما قرار می دهد. در زیر تعدادی از قوانینی که یک حسابدار باید بداند را مطرح کرده ایم.
- حسابداری و استانداردهای لازم برای آن
قبل از اینکه به حیطه حسابداری وارد شوید باید درباره استانداردها و چهارچوبی که در زمینه کاری حسابداران است آشنایی کامل پیدا کنید. سازمان حسابرسی کشور کلیه استانداردهای حسابداری را تهیه می کند و در این استانداردها بیان می کند که هر حسابدار باید چه رفتاری را در شرایط گوناگون از خود نشان بدهد.
برای تهیه صورت های مالی و ارائه نمودن اطلاعات مفید در رابطه با وضعیت مالی، انعطافپذیری های مالی، چگونگی عملکرد مالی در واحد تجاری، اتخاذ تصمیم های مناسب در رابطه با استفاده کنندگان، این استانداردها به کار می آیند. تمامی این استانداردها در دوره حسابداری مورد تحلیل و بررسی جامع قرار می گیرند.
- قوانین مربوط به مالیات
یکی از نقش های مهم و کلیدی یک حسابدار محاسبه مالیات ها و امور حسابداری مربوط به این شاخه است. فعالیت هایی همچون مشاوره مالیاتی و تهیه و تنظیم اظهارنامه به این خاطر که درآمد زایی ویژه ای را ایجاد می کنند، از اهمیت بالایی برخوردارند. بنابراین یک حسابدار حرفه ای و متخصص باید به طور تمام و کمال با قوانین مالیاتی آشنا باشد. مالیات حقوق پرسنل، مالیات عملکرد، مالیات اجاره و سایر موارد از این دست در زمره قوانین مالیات های مستقیم کشور قرار می گیرند و شما می توانید با شرکت در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به خوبی با امور مالیاتی آشنا شوید. در واقع این دقت حسابدار است که به حفظ منافع مالی کمک می کند و یک واحد اقتصادی بدون بهره مندی از دانش حسابداران، نمی تواند موفقیت چشمگیری داشته باشد.
- مالیات بر ارزش افزوده و قوانین مربوط به آن
یکی از قوانین جدید در کشور مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است که به تازگی در سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته شده است. عدم رعایت این قانون جرم سنگینی به شمار می رود و به همین خاطر هر حسابدار باید به طور کامل به قوانین مالیات بر ارزش افزوده آگاه باشد. عدم اطلاع دقیق از این قوانین خسارت های جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
- تحریر دفاتر قانونی و آیین نامه آن
کلیه عملیات مالی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی در دفاتر قانونی با تایید مدیریت مربوطه ثبت می گردند. ثبت رویدادهای مالی در دفاتر قانونی جزو موارد الزامی است و نویسندگان آیین نامه های تحریری حسابداران هستند که باید به خوبی با قوانین ثبت موارد در دفاتر آشنایی داشته باشند. بازرسان مالیاتی این دفاتر را مورد بررسی قرار می دهند و چنانچه هر حسابدار در ثبت های خود اشتباه داشته باشد یا تنظیم آن ها را به درستی انجام نداده باشد بازرسان مالیاتی متوجه می شوند و عواقب بدی در انتظار آن دسته از حسابداران خواهد بود.
- آشنایی با قوانین کار
یکی از مهمترین و کاربردی ترین مواردی که یک حسابدار باید بداند، شرایط و قوانین کار است. قوانینی که بین کارفرما و کارگر گذاشته می شوند تا کارها در محیط های کاری در چارچوب و به شکل اصولی اجرا و پیاده سازی شوند. در زمان عقد قرارداد، برای مواردی همچون حق السعی کارگر، حقوقی که میان کارگر و کارفرما حاکم است و به طور کلی همه موارد قانونی موجود در شرکت، لزوم آشنایی به قوانین کار از سوی حسابدار احساس می شود. برای انجام امور مالی و خوب انجام دادن محاسبات باید در جایگاه یک حسابدار، تسلط کافی را در مورد قوانین کار داشته باشید.
- قوانین مربوط به بیمه تامین اجتماعی
در رابطه با بیمه کلیه حق و حقوق میان کارگر و کارفرما پیرامون قانون های تامین اجتماعی تدوین شده اند. به عنوان مثال یک کارگر در زمان از کار افتادگی، بازنشستگی و یا برای درمان و سایر موارد باید مسائل مربوط به بیمه به خوبی پیگیری شوند. وظیفه پیگیری و انجام محاسبات مربوط به حق بیمه کارگران در کنار حقوقشان، بر عهده حسابدار خواهد بود. حسابداران تنها با داشتن دانش کافی نسبت به قوانین بیمه و تامین اجتماعی می توانند این موارد را محاسبه کنند بنابراین باید مطالعات جامعی پیرامون موارد مربوطه داشته باشند.
- قوانین و مقررات مربوط به تجارت
با توجه به بزرگی و کوچکی شرکت، قوانین مربوط به تجارت متفاوتند. به عنوان مثال یک حسابدار باید به خوبی از قوانین پایه گذاری و یا منحل شدن یک شرکت آگاه باشد. باید وظیفه بازرسان و سهامدارانی که در آن سرمایه گذاری کرده اند را تعیین کند. اگر یک حسابدار با این قوانین و مقررات آشنا باشد، می تواند در مواقع ضروری بهترین تصمیمات را بگیرد و شرکت یا سازمان را به مسیر درستی هدایت نماید.
- قوانین و مقررات مجازات اسلامی
تخلفات مالیاتی از جمله مواردی است که در حیطه قوانین مجازات اسلامی قرار می گیرد. کسانی که چنین جرم هایی را مرتکب شوند به مجازات های سنگینی مطابق قانون، دچار خواهند شد. حسابداران باید به این تخلفات واقف باشند و در صورت مشاهده چنین مواردی بهترین تصمیمات را اخذ نمایند. در دوره حسابداری یک حسابدار به طور حرفه ای قوانین مالیاتی و سایر موارد زیر مجموعه آن را مطالعه می کند و می فهمد. پس از آن می تواند حتی کوچکترین تخلفات را نیز متوجه شود. هر گونه احمال کاری و کوتاهی از جانب حسابدار شامل قوانین مجازات اسلامی خواهد شد.
- قوانین و مقرراتی که از حقوق مصرف کننده حمایت می کنند
حمایت از مصرف کننده قانونی می باشد که در آن کسانی که خدمت یا کالایی را ارائه می کنند موظفند که حقوقی را در آن برای مصرف کنندگان آن خدمات یا محصولات در نظر گیرند. یک حسابدار حرفه ای باید کلیه این قوانین و حقوق را بداند و با قانون به حمایت از مصرف کنندگان بر بیاید. به عنوان مثال یک تولید کننده باید قیمت گذاری درستی داشته باشد، نباید سود بالاتر از حد استاندارد را دریافت نماید، اگر مصرف کننده تقاضای بازگرداندن کالا را داشت قوانین بازگرداندن وجه و مرجوع نمودن کالا اجرا گردد.