رفتارهای نابهنجار
رفتارهای نابهنجار
روانشناسی، علم رفتار و ذهن است که ذهن هوشیار و نیمه هشیار، احساسات و افکار انسان ها را در میگیرد. علاوه بر این، روانشناسی یک رشته آکادمیک است که در ان، ویژ گی ها و حالت ها و وضعیت مغز و در نتیجه بروز رفتارهای انسانی مورد مطالعه قرار میگیرد. روانشناسی، یک علم اجتماعی بوده و هدفش این است که از طریق ایجاد اصول خاص، همه افراد و گروه ها را بررسی کند.
کارشناس های حوزه روانشناسی، روانشناس نامیده شده که در سه حوزه اجتماعی، شناختی رفتاری فعالیت میکنند. غالبا، سعی روانشناس ها بر این است که از طریق بررسی و تحقیق در مورد پروسه های بیولوژیکی و روانشناسی و فراهم کردن زمینه نمود رفتارها و عملکردهای شناختی، نقش عملکرد ذهن در افراد و رفتارهای اجتماعی شان را بشناسند.
سرفصل های این مقاله شامل تعریف روانشناسی، روانشناسی خانواده، رفتارهای نابهنجار، آموزش روانشناسی، دوره روانشناسی ، مدرک روانشناسی ، گواهینامه روانشناسی ، روش های مواجه با مشکلات ، روانشناسی خانواده و شغل روانشناسی میشوند.
روانشناسی خانواده
روانشناسی خانواده، یکی از گرایش های رشته روانشناسی است که در آن، مسایل و مشکلات مرتبط با خانواده بررسی شده و راه حل هایی برای انها ارایه میشود. اصولا، روانشناس های خانواده این توانایی را دارند که با همه اعضای خانواده به درستی ارتباط برقرارکرده و مشکلات احتمالی آنها را مشارکت یکدیگر حل کنند. علاوه بر این، روانشناس خانواده میتواند برای بررسی شخصیت افراد، انواع تست ها را طراحی کرده و با توجه به نتایج شان، مشکلات را ارزیابی کند.
این روانشناس ها، در کلینیک ها، مطب ها و مراکز تحقیقاتی فعالیت داشته و میتوانند به تک تک اعضای خانواده و همه جوانان و نوجوانان مشاوره بدهند. علاوه براین، روانشناس خانواده میتواند مشکلات روانی، استرس ها و تنش ها، مشکلات رفتاری و خانوادگی و انواع نابهنجاری ها را شناسایی کرده و برای انها چاره ای بیندیشد.
رفتارهای نابهنجار
اصطلاح نابهنجار، به معنای طبیعی نبودن و غیر متعارف بودن است اما در صورتی که این واژه برای رفتارهای متفاوت نابهنجار به کار برده شود، تعریف متفاوتی نیز در بر خواهد داشت. در روانشناسی، هر رفتاری ، یک فرم تعریف شده و استاندارد و به اصطلاح ملاک مشخصی داشته و اگر رفتاری، کمی با نوع نرمال آن تفاوت داشته باشد، رفتارهای نابهنجار نامیده میشود. البته، دلیل اینکه، گاهی یک رفتار در گروه نا بهنجار قرار میگیرد این است که، ابزار و ملاک خاصی برای تعریف و تعیین آن رفتار وجود ندارد.
قبل ذکر است که، ملاك هايی که برای رفتار هاي نابهنجار تعیین شده، ملاک های آماری و آسیب شناختی بوده و در این میان، هیچ مرز مشخصی بین رفتارهای بهنجار و نابهنجار وجود ندارد تا بتوانیم بر اساس آن، رفتارها و انواع آنها را در گروه های مختلف طبقه بندی کرده و با توجه به آنها به رفتار افراد را تعریف کنیم.
آموزش روانشناسی
در گذشته، افراد عادی و خاص مشکلاتشان را فقط از طریق در میان گذاشتن آنها با افراد با تجربه حل میکردند و البته میزان مشکلاتشان نیز در مقایسه با امروز کمتر بود. اما، امروزه، مشاوران روانشناسی با آموزش روانشناسی به افراد کمک میکنند تا ریشه مشکلات را شناسایی کرده و را حلی برای حل آنها بیابند. با این حال، این کار کاملا تخصصی بوده و تنها مشاورانی که در این زمینه تحصیل کرده و یا گواهینامه روانشناسی داشته باشند، میتوانند در سمت و مقام مشاور به دیگران انجام وظیفه کنند.
با توجه به اهمیت حوزه روانشناسی، مرکز آموزش فن پردازان ، دوره آموزشی آموزش روانشناسی را برای دانش پذیران علاقمند ارایه و پیشنهاد داده است. این دوره روانشناسی ، به دانش پذیران کمک میکند تا اطلاعات جامعی در زمینه انواع گرایش ها روانشناسی و آموزش روانشناسی به دست آورده و تجارب ارزشمندی برای رویارویی با مشکلات کسب کنند.
علاوه بر این، در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین حد نصاب نمره را به دست آورند، مدرک روانشناسی اعطا میشود. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
روش های مواجه با مشکلات
غالبا همه افراد، انواع مشکلات را در طول زندگی شان تجربه کرده داشته و تنها تفاوت شان این است که هر کدام از روش های متفاوتی برای غلبه بر مشکلات استفاده مینمایند. علاوه بر این، افراد میتوانند هنگام بروز مشکلات مشابه، از همان شیوه های قبلی و یا راه کارهای متفاوت بهره بگیرند. شیوه های مواجه با مشکلات که معمولا افراد مختلف از آن بهره میبرند شامل :
فقط خودتان میتواید برای زندگی شخصی تان تصمیم گرفته و مزیت ها و شکلات آن نیز نصیب خودتان میشود، بنابراین دیگران در زندگی تان هیج مسولیتی ندارند.
برخی از اتفاقات آنچنان اهمیتی ندارند که وقت با ارزش تان را صرف تجریه و تحلیل عمیق آنها کنید بنابراین، به راحتی از آنها بگذرید.
آنچه در زمان حال اتفاق می افتد را غنیمت شمرده و منتظر اتفاقات آینده نباشید زیرا ممکن است نتوانید آنها را تحت کنترل خود در بیاورید.
تغییراتی که در زندگی افراد ایجاد میشود ، میتواند آینده آنها را درخشان تر کرده و یا اوضاع زندگی شان را وخیم تر کند بنابراین، باید از تغییرات مخصوصا انواع مثبت در زندگی استقبال کرد.
برای حل مشکلات، تمام تلاش تان را به کار گرفته اما به نتیجه کار چندان وابسته نباشید.
سبک زندگی افراد با یکدیگر فرق دارد بنابراین، نباید شیوه زندگی افراد را با هم مقایسه کرد.
شغل روانشناسی
علم روانشناسی، به مطالعه رفتار انواع افراد در موقعیت های مختلف پرداخته و مسایل و مشکلات احتمالی را بررسی کرده و سعی میکند راه کارهایی برای آنها ارایه دهد. در این میان، افرادی که شغل روانشناسی را برعهده میگیرند باید مهارت ها و توانایی های خاصی داشته و بتوانند ارتباط بین مغز و عملکرد های انسان را کشف کرده و تاثیر آنها را به ظور کامل روی رفتار ارزیابی کنند.
علاوه بر این، هر کدام از روانشناس ها میتوانند در مکان های مختلفی مانند مراکز مشاوره، مهد کودک ها، زندان ها و مرکز توانبخشی شروع به فعالیت کرده و مشکلات احتمالی هر کدام را با توجه به سن و موقعیت شان حل کنند . همچنین، سمت و جایگاه روانشناسی از اهمیت خاصی برخوردار است بنابراین، بازارکار رشته روانشناسی نیز با توجه به مواردی که باید بررسی شوند، خوب و پررونق خواهد بود.
قابل ذکر است که رشته روانشناسی دارای گرایش های متعدد و متفاوتی بوده و میتوان از آنها با توجه به تنوع موقعیت استفاده کرد و البته در دانشگاه ها نیز سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارایه میشود. علاوه براین، میزان درآمد روانشناس هایی با درجات تحصیلی متفاوت نیز با توجه با اینکه در مراکز دولتی و یا خصوصی مشغول به کار هستند و اینکه تا چه اندازه در کارشان مهارت و تجربه داشته و راهگشای بیماران مختلف هستند ، متفاوت است.