دکوراسیون داخلی منازل کوچک
طراحی داخلی، علم و هنر بهبود و ارتقا شکل ظاهری داخلی یک ساختمان است و این کار باید به گونه ای انجام شود که محیط زیباتر شده و همه افراد از کار و زندگی کردن در آن لذت ببرند. علاوه بر این، فردی که چنین محیطی را طراحی میکند باید برای آن، تحقیق و برنامه ریزی کرده تا بتواند طراحی را به نحو احسن انجام دهد.
علاوه بر این، طراحی انواع فضاها و استفاده از متدهای مختلف ، یک کار چند منظور بوده و میتواند شامل فرایندهای بازرسی، توسعه، برنامه ریزی، مدیریت و اجرای به موقع طرح باشد. در گذشته، بخش های داخلی ساختمان نیز جز ساختمان بوده و به کار گیری آنها در طراحی داخلی، موجب توسعه فرایندهای صنعتی و معماری شده است و البته ایجاد تغییرات در آنها بر عهده طراح داخلی است و وظایف این فرد با دکوراتور داخلی تفاوت دارد.
سرفصل های این مقاله شامل تعریف طراحی داخلی، طراحی مبلمان در طراحی داخلی، چیدمان جهت دار، آموزش طراحی دکوراسیون داخلی ، دوره طراحی دکوراسیون داخلی ، مدرک طراحی دکوراسیون داخلی ، گواهینامه طراحی دکوراسیون داخلی ، نرم افزار طراحی داخلی، تغییر روحیه با نورپردازی و دکوراسیون داخلی منازل کوچک هستند.
طراحی مبلمان در طراحی داخلی
در اکثر محیط ها، نوع طراحی مبلمان میتواند بر احساس و تجربه افراد تاثیر گذاشته و آن محیط را به محیطی شاداب و یا کسالت آور تبدیل کند. علاوه بر این، طراحی مبلمان در طراحی داخلی از اهیمت خاصی برخوردار بوده و میتواند محیط را کوچکتر، بزرگتر ، صمیمی تر و یا خشک و رسمی نشان دهد و البته این طراحی برای انواع محیط ها متفاوت است.
علاوه براین، هنگام طراحی مبلمان باید وسایلی را انتخاب کرد که با محیط هماهنگ بوده و در واقع، با سبک معماری کلی یک منزل معمولی همخوانی داشته باشد. یکی از نکاتی که باید هنگام طراحی مبلمان در نظر داشت این است که، سبک دکوراسیون داخلی منزل (کلاسیک/ مدرن) در اولویت بوده و باید، با توجه به انها از مبلمانی استفاده کرد که منزل روشن تر شده و به همه افراد آرامش بخشد.
چیدمان جهت دار
چیدمان جهت دار، یکی از شیوه های طراحی داخلی و دکوراسیون است که در طی آن، تجهیزات و مبلمان به صورت و در جهت خاصی چیده میشوند تا بر بیننده تاثیر خاصی بگذارند. علاوه براین، احتمال دارد که این چیدمان موقتی بوده و بعد از مدتی کوتاه جایگزین شود زیرا، امکان دارد که با دیگر چیدمان ها هم پوشانی داشته و یا حتی برای یک فضای خاص سنگین به نظر برسد.
همچنین، امکان دارد که از این نوع از چیدمان برای فضاهای خاص تری مانند نمایشگاه ها استفاده شود زیرا میتواند مفاهیم تازه و هویت های جدید شکل دهد. علاوه براین، این نوع از چیدمان میتواند در کیفیت بصری آثار نمایشگاهی آبستره تا روایی تاثیر بسزایی داشته باشد.
آموزش طراحی دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی، هنر پیچیده ای است که صرفا افراد یکه در این زمینه مطالعات گسترده و تخصصی داشته و در این حیطه تجربه کافی به دست آورند، میتوانند به آن پرداخته و به دیگران نیز مشاوره بدهند. علاوه بر این، این افراد باید علاوه بر تحصیلات آکادمیک و گذراندن دوره آموزش طراحی داخلی، گواهینامه طراحی دکوراسیون داخلی دریافت کرده باشند تا بتوانند به طور رسمی در موسسات طراحی داخلی مشغول به کار شوند.
در راستای آشنایی با مفهوم طراحی داخلی ، مرکز آموزش فن پردازان، بسته های آموزشی را برای دوره آموزش طراحی دکوراسیون داخلی ارایه و معرفی کرده است. دوره طراحی دکوراسیون داخلی ، به دانش پذیران علاقمند به این حوزه امکان میدهد تا در مدتی کوتاه تجربیات ارزنده ای به دست آورده و برای فعالیت در زمینه طراحی داخلی، آماگی های لازم را پیدا کنند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک طراحی دکوراسیون داخلی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
نرم افزار طراحی داخلی
علی رغم اینکه میتوان در برخی از منازل از شیوه های طراحی دستی برای طراحی دکوراسیون استفاده کرد، اما برخی از آنها برای طراحی منازل بزرگتر جوابگو نبوده و باید از نرم افزار طراحی داخلی کمک گرفت. غالبا، برای طراحی داخلی از نرم افزارهای مختلفی شامل AchiCAD, SketchUp, Architecturall revit و DSMax استفاده میشود. هر کدام از این نرم افزارها دارای ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فردی بوده و برای طراحی و معماری کاربرد و کارایی دارند.
با استفاده از نرم افزار DSMax ، میتوان فضاهای موجود را بررسی و فضای مورد نظر را شبیه سازی کرد. علاوه بر این، این نرم افزار و نرم افزارهای مشابه، برای ایجاد انواع افکت، نور پردازی، مدلسازی، ایجاد ابجت های متفاوت و ... مناسب بوده و در نهایت میتوان از ان، برای ساخت نسخه گرافیکی فضای مورد نظر بهره برد.
تغییر روحیه با نورپردازی
نوع نورپردازی میتواند بر روحیه و خلق انسان تاثیر گذاشته و محیط را به محیطی آزاردهنده و دلپذیر تبدیل کند. علاوه بر این، نور کم میتواند موجب اضطراب و افسردگی و بدخلقی شده در حالی که، نور زیاد با همه مزیت ها و روشنایی و آرامش خاطری که ایحاد میکند، میتواند چشم را اذیت کرده و گاهی برای آن مضر باشد.
به این ترتیب، دکوراتوری که قصد تغییر روحیه با نورپردازی را دارد، ابتدا باید به محیط و کارایی و افرادی که قرار است از آن استفاده کنند، توجه کرده و سپس، با توجه به روحیات و نیاز شان، نوع نور را انتخاب کند. علاوه بر این، در صورت ناکافی بودن نور میتوان، از نورهای اضافی مانند انواع چراغ ها و چراغ های مطالعه کمک گرفته و یه حتی با کم کردن شدت نور، به نور دلخواه دست یافت. به هرحال، میتوان در این زمینه، از فردی که دوره طراحی دکوراسیون داخلی را گذرانده ، کمک گرفته و در مورد تاثیر انواع نور برفضا نیز از او نظر خواهی کرد.
دکوراسیون داخلی منازل کوچک
با توجه به رشد جمعیت در کلان شهرها، اندازه منازل نیز کوچک شده و همین موضوع باعث دلگیر شدن منازل شده است. بنابراین، دکوراتورها میتوانند از شیوه های جدید و بدیع دکوراسیون داخلی منازل کوچک به گونه ای استفاده کنند که منازل بزرگتر و قابل تحمل به نظر برسند. شیوه هایی که دکوراتورها میتوانند استفاه کنند شامل :
استفاده از پرده های بلند و طرح دار
پرهیز از هر نوع آشفتگی و بینظمی در فضاها
به کارگیری مبلمان های کلاسیک و راحت
استفاده از رنگ های خنثی (رنگ کرمی) در طراحی
به کارگیری اینه در بخش های مختلف منزل
استفاده از فرش ها و قالیچه های کوچک در بخش های مختلف منزل
استفاده از نورپردازی های خاص و نورهای مصنوعی