دوره مدیریت رضایت بیمار چه دوره ای است؟
تاثیر آشنایی با فنون روانشناسی در جلب رضایت بیمار چیست؟
چرا رضایت بیمار از اهمیت خاص بر خوردار است؟
چرا باید با اصول مدیریت رضایت بیمار آشنایی داشته باشید؟
راه های افزایش رضایت بیمار چیست؟
مزایای جلب رضایت بیمار چه می باشد؟
تاثیر رضایت بیما...
رضایت بیمار مهمترین و مطلوب ترین نتیجه ارائه خدمات درمانی دربیمارستان ها می باشد. رضایت یا عدم رضایت یک بیمار را می توان انعکاس کیفیت خدمات درمانی بیمارستان در تمام جوانب آن، در نظر گرفت. صرف نظر از نقاط قوت و ضعف خدمات درمانی بیمارستان ها، رضایت بیمار شاخصی است که باید در ارزیابی کیفیت مراقبت های درمانی دروهله اول در نظر گرفته شود.
طبق تحقیقات جدید، تجربه درمانی بیمار، یکی از سه اولویت اصلی مدیران بیمارستان ها را شامل می شود. پس باید روی بیمار و شخصیت او توجه ویژه ای داشته باشید تا بتوانید بهترین تجربه را برای او رقم زنید. بیشتر بیمارستان ها هنوز با مفهوم بیمار محوری، آشنایی ندارند و نمی دانند هدف اصلی آن چیست. هر کسی در پیشبرد این هدف در بیمارستان ها نقش مهمی دارد: برای مثال از لحظه ورود بیمار در پارکینگ و برخورد با مسئول پارکینگ گرفته تا رئیس بیمارستان و کارمندان بخش های مختلف خدمات درمانی و پذیرش همه باید بهترین و بیشترین تلاش خود را در راستای جلب رضایت بیمار انجام دهند.
بیمارستان های موفق سعی می کنند برای بیماران خود یک تجربه منحصر به فرد رقم بزنند. همچنین بیمارستان هایی که بر بیمار محوری تاکید می کنند از خدمات درمانی با کیفیت تری بر خوردار می باشند و محیط امنی برای بیماران خود فراهم کرده اند، علاوه براین کارمندان نیز تمام تلاش خود را برای ارائه بهتر خدمات می کنند در نتیجه درآمد بیمارستان نیز افزایش پیدا می کند .
با تاکید بر تجربه بیمار از حضور در بیمارستان، که می تواند شامل تکریم توسط کارمندان، مشارکت در تصمیم گیری های پزشکی، انتقال بیمار به روشی در خور و بازده بالا درخدمات درمانی باشد- بیمارستان ها می توانند رضایت بیماران را تقویت کنند. در نتیجه زمانی که یک بیمارستان تصویر خوبی در میان بیمارستان های دیگر در زمینه جلب رضایت بیماران از خود شکل می دهد، بیماران بیشتری را جذب خود می کند.
بنابراین به منظور تقویت مهارت های جلب رضایت بیماران، می توانید در دوره مدیریت رضایت بیمار در موسسه آموزش عالی فن پردازان شرکت کنید و با موضوعاتی نظیر توسعه ایمنی، بهره وری و ترویج مفهوم بیمار محوری آشنا شوید. این دوره می تواند متخصصان حوزه سلامت و درمان را با روش های مدیریت رضایت بیمار آشنا کند. پس جهت کسب مهارت هایی برای خلق یک تجربه منحصر به فرد در بیماران، نحوه رفتار با بیمار و بهره مندی از نتایج مثبت آن ضروری است، در دوره مدیریت رضایت بیمار شرکت کنید.
در دوره مدیریت رضایت بیمار چه مهارت هایی می آموزید؟
در دوره مدیریت رضایت بیمار با موضوعات زیر آشنا می شوید:
چطور تجربه درمانی عالی بیمار می تواند بر کیفیت، امنیت، حضور کارمندان و سود مالی بیشتر، تاثیر گذارد
چطور مهارت های فراگرفته شده در این دوره را به منظور ایجاد تغییر در تجربه بیمار، به کار بندید
با چه روش هایی می توان رضایت بیماران را تقویت کرد
چطور درباره تجربه درمانی بیمار اطلاعات کسب کنید و در راستای بهتر شدن و پیشرفت، در روند کار کل سیستم درمانی خود تغییر ایجاد کنید
چه زمانی با پزشکان، بیماران و خانواده های آنها ارتباط بر قرار کنید تا بتوانید محیط امن و مراقبت های درمانی موثر تری ارائه کنید
با ابزار ها و مهارت های تجربی آشنا می شوید و می توانید هر زمانی که خواستید به دیگر افراد حاضر در سیستم درمانی تان آنها را آموزش دهید تا بیمار ها تجربه متفاوتی از خدمات درمانی داشته باشند
چرا باید در دوره مدیریت رضایت بیمار موسسه آموزش عالی فن پردازان شرکت کنیم؟
موسسه آموزش عالی فن پردازان با بهره مندی از اساتید مجرب و متخصص این رشته، می تواند بهترین فرصت آموزشی برای شما در فراگیری اصول مدیریت رضایت بیمار باشد. با توجه به اهمیت رضایت بیمار در بیمارستان ها و کلینیک های درمانی و همچنین مزایای زیاد اجرای آن در بیمارستان ها، متخصصان حوزه سلامت و کارمندان این مراکز باید در این دوره حضور داشته باشند. اخذ مدرک مدیریت رضایت بیمار از موسسه آموزش عالی فن پردازان می تواند مزایای زیر را برای شما به همراه داشته باشد:
کسب مدرک معتبر مورد تایید وزارت علوم و فناوری که با اعتبار این مدرک می توانید سریع تر و ساده تر وارد این حرفه شوید.
مدرک معتبر این موسسه قابل ترجمه رسمی با تایید دادگستری می باشد و در صورت اشتغال در کشور های خارجی نیز می توانید از اعتبار این مدرک استفاده کنید.
این مدرک به دلیل تایید سازمان بین المللی ارزیابی مدارک یا WES کانادا، برای افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند یک مزیت به حساب می آید.
در این دوره سعی بر این شده است تا شیوه های آموزشی دیداری، شنیداری و عملی با هم ترکیب شوند تا دانش پذیران یک تجربه آموزشی منحصر به فردی را تجربه کنند.
تمام بسته های آموزشی این موسسه قابل ارسال به تمام نقاط کشور می باشد.
در هر مرحله از آموزش، دانش پذیران می توانند از پشتیبانی تیم مشاوران این موسسه بهره مند شوند.
تاثیر آشنایی با فنون روانشناسی در جلب رضایت بیمار چیست؟
برای ایجاد یک فضای عالی در بخش خدمات مشتریان بیمارستان ها و کلینیک های درمانی و در نهایت جلب رضایت بیمار، باید با تمام جوانب نا محسوس آن مانند شرایط و انتظارات بیمار آشنایی داشته باشید. اولین قانون اندازه گیری رضایت بیمار یک مدل ریاضی ساده می باشد. در این فرمول رضایت بیمار مساوی با احساس و انتظارات او می باشد. اگر احساس بیمار نسبت به تجربه حضور در یک بیمارستانی مثبت باشد و انتظاراتش برآورده شده باشد، رضایت شکل می گیرید. بر عکس، اگر احساس بیمار مطابق با انتظاراتش نباشد و حسی منفی در او به وجود آورد، با نارضایتی بیمارستان را ترک خواهد کرد. در نتیجه رضایت بیمار را می توان با بررسی تحقق انتظارات او برآورد کرد. احساس بیمار نسبت به خدمات درمانی را می توان با ارائه برگه های نظر سنجی ، نظر سنجی های تلفنی و یا تشکیل گروه های متمرکز ارزیابی کرد. اعتبار و شهرت یک بیمارستان و میزان سهام آن هم می تواند به طور غیر مستقیم احساس رضایت بیمار را ارزیابی کند. با توجه به دو فاکتور اصلی می توان رضایت بیمار را تقویت کرد: اول توجه به احساسات او نسبت به دریافت خدمات درمانی، دوم، ارزیابی دقیق انتظارات بیمار.
بررسی انتظارات، باید در خلق تجربه مثبت برای هر مشتری، اولین موضوع مورد بررسی باشد. اما در حوزه سلامت و درمان این موضوع برای بیماران یا همان مشتریان، کمی متفاوت می باشد و نا دیده گرفتن آن منجر به شکست کل خدمات درمانی می شود. مشتری را می توان فردی تعریف کرد که انتظارات خاصی نسبت به کالا ها یا خدمات دارد. در حوزه سلامت و درمان هم تمام بیماران را می توان مشتری در نظر گرفت. بیمارستان ها با بیماران و مشتریان متعدد و متنوعی مواجه اند که انتظارات و نیاز های مختلفی دارند. در وهله اول مشتری های بیمارستان، بیماران و خانواده های آنها می باشند اما پزشکان، بیمه گذاران، بازرسان نظارتی، سهام داران و کارمندان بخش های مختلف هم مشتریان رده دوم بیمارستان هستند.
لفظ انتظارات، مفهومی در روانشناسی می باشد که می تواند با شناخت فرد از ماهیت کالا و خدمات تقویت شود. انتظارات بیمار یا همان مشتریان بیمارستان ها، بر گرفته از تجارب قبلی خود بیمار یا اطرافیان او و همچنین نیاز درمانی خاص و اولویت درمانی او می باشد و پایه سیستم ارزش گذاری بیمارستان ها را تشکیل می دهد. به دلیل اینکه انتظارات مبتنی بر رضایت درونی فرد می باشد، نمی توان آنها را تحت اختیار خود بگیرید. با این وجود ممکن است، انتظارات در طول زمان تغییر کنند. مهم تر از آن اینکه می توانید انتظارات را مورد ارزیابی و اندازه گیری قرار دهید و یا از طریق آموزش های خاص آنها را اصلاح کنید. برای بیشتر افراد بیماری و بستری شدن در بیمارستان یک اتفاق نادر است. بیماران تنها چیزی که می دانند این است که حال جسمانی شان خوب نیست و باید یک اقدام درمانی دریافت کنند، اما بیشتر آن ها از ماهیت دقیق بیماری شان خبر ندارند و نمی دانند گزینه های درمانی و تشخیصی شان شامل چه مواردی است و نتیجه آنها چه می باشد. در نتیجه بیماران به دنبال متخصصان و پزشکان حرفه ای هستند تا بتوانند به آنها اطلاعات مفید و لازم را بدهد و در عین حال انتظارات آنها از روند درمانی را نیز برآورده کنند.
چرا رضایت بیمار از اهمیت خاص بر خوردار است؟
پرستاران معمولا برای نقش رهبری و مدیریتی در رشته کاری خود؛ آموزش ندیده اند. با این وجود به دلیل تعداد بالای پرسنل و وظایف مختلف هر بخش، نیازمند یک تیم رهبری و مدیریتی هستند. مدیران بخش های پرستاری باید در روند کاری موفقیت آمیز خود به مواردی مانند نرخ بقای کارمندان، کیفیت و امنیت خدمات درمانی و رضایت بیماران دست پیدا کنند زیرا همه آنها تاثیر مهمی روی سودآوری بیمارستان ها دارند. بنابراین ایجاد یک جو رهبری برای ایجاد رضایت در بیماران و بهره مندی از مزایای آن، یک مهارت ضروری برای پرستاران می باشد.
اما چرا رضایت بیمار انقدر از اهمیت بر خوردار است؟ رضایت بیمار نه تنها باعث ارائه خدمات درمانی با کیفیت به بیماران می شود، بلکه تاثیر زیادی روی شهرت و اعتبار بیمارستان و همچنین وضعیت مالی آن (که دائما در خطر است)، دارد. بدین منظور بیمارستان ها باید به طور مداوم نظرات بیماران خود را جویا شوند، و به خاطر حفظ اعتبار و درآمد زایی خود، درمان ها و خدمات با کیفیت عالی در اختیار بیماران گذارند.
چرا باید با اصول مدیریت رضایت بیمار آشنایی داشته باشید؟
افزایش رضایت بیمار یکی از اهداف اولیه بیشتر متخصصان حوزه های سلامت می باشد. دلیل آن هم ساده است: میزان رضایت بیمار رابطه مستقیمی با موفقیت خدمات درمانی بیمارستان ها و متخصصان این حوزه دارد. جلب رضایت بیمار، بر نتایج مطلوب درمانی و جذب بیماران بیشتر تاثیر گذار می باشد.
با بهره گیری از اینترنت و رسانه های اجتماعی، بیماران امروزه با کیفیت خدمات درمانی بیمارستان ها و پزشکان آشنایی بیشتری پیدا کرده اند. از یک سو بیماران به دنبال انتظارات جدید خود و راحتی و امنیت بیشتر در فضاهای درمانی می باشند و از سوی دیگر استراتژی های درمانی هم روز به روز به منظور تحقق نیاز های جدید بیماران، تقویت می شوند.
درحالی که افزایش میزان رضایت بیماران بسیار اهمیت دارد، اما اینکه بدانیم چه تغییراتی باید در روند کار ایجاد کنیم تا بهترین نتیجه را بگیریم هم از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. متخصصان حوزه سلامت باید ارزیابی های دقیق و صادقانه ای از خدمات درمانی خود داشته باشند تا مطمئن شوند از زمانی که بیمار وارد مجموعه می شود تا زمان خروج او، همه چیز بر طبق استاندارد های درمانی و در جهت رفع نیاز های بیمار و در نتیجه جلب رضایت او، انجام شده است. دلایل زیادی برای ارجحیت رضایت بیمار بر دیگر موارد وجود دارد. در ادامه به ذکر چند مورد از آنها می پردازیم:
1- با آشنایی با روش های مدیریت رضایت بیمار می توانید برای خدمات درمانی خود یک تبلیغات سریع به راه اندازید
طبق تحقیقات انجام شده، بیمارانی که از خدمات درمانی شما رضایت داشته باشند تجربه خود را با 5 نفر و بیمارانی که ناراضی مجموعه درمانی شما را ترک می کنند، تجربه خود را با 9 نفر در میان می گذارند. به بیان ساده تر، کامنت های بیماران در فضای مجازی حکم بنزین روی آتش را دارد. با افزایش تعداد بیمارانی که درباره تجارب مثبت و منفی خود از خدمات درمانی، پست های اینترنتی می گذارند، بیماران احتمالی دیگر که ممکن است به دنبال یک پزشک یا بیمارستان با کیفیت باشند، با دیدن نظرات آنها به راحتی می توانند به پشت پرده خدمات درمانی شما پی ببرند. اگر تیم درمانی شما خدمات را به نحو احسن به بیماران ارائه کرده باشند، ممکن است افراد بیشتری رضایت بیماران شما را ببینند. علاوه بر این اگر در یک مورد کوتاهی کرده باشید، نظرات منفی بیماران، می تواند تاثیر عمیق تری بر بیماران احتمالی شما داشته باشد به گونه ای که به راحتی برخی از بیماران نیز از حضور در مرکز درمانی شما صرف نظر می کنند.
2- با روش های مدیریت رضایت بیمار می توانید سود مالی بیشتری کسب کنید
فاکتور های زیادی می تواند بر افزایش سود مالی شما تاثیر گذار باشد مانند: افزایش تعداد بیمار های جدید، پاداش پزشکان، همکاری ها و روابط تاثیر گذار با بخش های دیگر و غیره. در این میان، طبق تحقیقات انجام شده از دست دادن فاکتور رضایت بیمار می تواند خسارت مالی سنگینی به مراکز درمانی وارد کند.
3- با مدیریت رضایت بیمار، می توانید اعتماد بیماران خود را جلب کنید به گونه ای که مجددا برای درمان به شما مراجعه کنند
چه مدیریت یک کافی شاپ را به عهده داشته باشید و چه یک مرکز درمانی، مشتریان راضی همیشه دوباره در صورت نیاز به شما مراجعه می کنند. از آنجایی که جذب بیماران جدید دشوار می باشد، مقرون به صرفه تر است با ارائه خدمات با کیفیت به بیماران، رضایت و اعتماد آنها را جلب کنید تا علاوه بر استفاده از مزیت تبلیغاتی آنها، در صورت لزوم، مجددا به خودتان مراجعه کنند. علاوه بر این حتی اگر تنها یک بیمار را از دست دهید همان بیمار می تواند بیماران احتمالی زیادی را از حضور در مرکز درمانی شما منصرف کند. رضایت بیمار نه تنها یک پاداش برای شما به حساب می آید بلکه یک سرمایه گذاری عظیم برای آینده کاری شما نیز می باشد.
4- با آشنایی با اصول مدیریت رضایت بیمار می توانید بیماران بیشتری را جذب کنید
زمانی که پای سلامت در میان باشد، بیماران به خانواده و دوستان خود درباره تجارب شان در خصوص خدمات درمانی اعتماد می کنند. جلب رضایت بیمار مانند یک تیغ دو لبه است. اگر نتوانید انتظارات بیماری را برآورده کنید، ممکن است کامنت های منفی درباره شما به دیگر اطرافیان خود بدهد. برخی از بازاریابان رضایت بیمار را یک کار پر خطر از جهت تاثیر منفی آن بر روند کار، و در عین حال امری خطیر در نظر می گیرند. با این وجود اگر بتوانید رفته رفته رضایت بیماران خود را جلب کنید، می بینید که به مهارت های خیلی خاص نیازی ندارد. به دلیل این که تاثیر مثبت توصیه دیگر افراد بر تصمیم گیری بیماران بیشتر می باشد. با ایجاد حس مثبت در بیماران، می توان تصویر مثبتی از خدمات درمانی در ذهن بیمار ایجاد کرد تا به تبع آن بیماران جدید دیگری نیز جذب مرکز درمانی شما شوند. تاثیر کلام به عنوان یک فاکتور بازاریابی، کارایی بیشتری نسبت به دیگر روش های بازاریابی دارد.
5- وقتی هدف تان جلب رضایت بیماران باشد، برای ایجاد تغییرات در جهت ارائه خدمات بهتر، آماده تر می شوید
تحقیقات نشان داده است که بیماران حاضرند برای اینکه با پزشکان حاذق تر مشورت کنند، پول بیشتری پرداخت کنند. خدمات درمانی با هدف جلب اعتماد بیماران می تواند هزینه های زیادی را بر بیمار متحمل کند. به عبارت دیگر تقویت سطح رضایت بیمار باعث می شود پزشکان و مراکز درمانی خدمات با کیفیت تر و گران تری ارائه دهند که این خود باعث تغیر در روند کار آن ها می شود.
6- با مدیریت رضایت بیمار می توانید نتایج درمانی موفقیت آمیز تری کسب کنید
طبق تحقیقات انجام شده بیمارانی که به پزشکان خود اعتماد می کنند، نتیجه درمانی موفق تری داشته اند. به عبارت ساده تر، کارایی روش های درمانی به میزان اعتماد بیمار به پزشک معالج خود بستگی دارد. تحقق نیاز های بیماران نه تنها به شما در افزایش سطح رضایت او کمک می کند بلکه کار شما را نیز ساده تر می کند.
پشت هر پزشک موفقی کارمندانی قرار دارند که کار خود را به درستی و دقت انجام می دهند. کارمندان معمولا اولین افرادی هستند که با بیماران برخورد دارند و در نتیجه باید مهارت های حرفه ای برخورد با بیمار را فرا گرفته باشند. کارمندان باید درک کاملی از خدمات ارائه شده توسط پزشک و مرکز درمانی داشته باشند و همچنین به خوبی با روش های برخورد با هر بیمار در شرایط متفاوت آشنا باشند. بیشتر این مهارت ها را می توانید با حضور در دوره مدیریت رضایت بیمار فرا گیرید.
در این دوره با تاکید بر آموزش کارمندان و پزشکان در خصوص تحقق نیاز های بیماران و جلب رضایت آنها تلاش شده است، روش های تقویت و خلق یک فضای مورد پسند برای بیماران به طور کامل آموزش داده شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره می توانید با تیم مشاوران ما تماس بگیرید.
راه های افزایش رضایت بیمار چیست؟
به منظور بر قراری تماس مطلوب با بیماران، پرستاران باید علاوه بر مهارت های بالینی با مهارت های فردی نیز آشنایی داشته باشند تا بتوانند تاثیر مثبتی روی احساسات بیماران گذارند. بر خلاف باور عموم، محیط لوکس چیزی نیست که بیماران به دنبال آن باشند، بلکه آنها می خواهند در مراکز درمانی احساس امنیت داشته باشند و از خدمات درمانی به روز و موثری بهره مند شوند.
پرستاران باید روش های ارتباط با بیماران را بیاموزند و تلاش کنند رضایت و اعتماد آن ها را در محیط بیمارستانی جلب کنند. بدین منظور می توانند روش های زیر را به کار گیرند:
1- از تاکتیک های ارتباطی موثر برای بر قراری ارتباط با بیماران استفاده کنید
پرستاران با بیماران تعامل بیشتری دارند، بنابراین داشتن مهارت های ارتباطی قوی ضروری است. زمانیکه پرستاران بتوانند به خوبی با بیماران ارتباط بر قرار کنند، آنها نیز احساس راحتی و در نتیجه رضایت بیشتری می کنند.
همدردی کردن با بیمار و بر قراری رابطه نزدیک با او، اولین کاری است که پرستاران باید با بیماران خود انجام دهند. شاید کمی زمان بر باشد اما تنها یک دقیقه زمان برای صحبت با بیمار و گرفتن شرح حال او به روش صمیمی و همدردی کافی می باشد. در همین یک دقیقه نیزمی توان حس اعتماد را در بیمار پدید آورد.
برای مثال بیمارانی با مریضی های سخت، از مرگ می هراسند و نمی دانند دقیقا چه اتفاقی دارد در بدنشان می افتد، روش های درمانی چه هستند و چقدر امید به زندگی برای آنها وجود دارد؟ بنابرای برعهده پرستاران است که این احساس ترس را در بیماران شناسایی کنند و سعی کنند، آنها را به آرامش دعوت کنند. گاهی مواقع نشستن پرستار در کنار بیمار و صحبت درباره بیماری و نحوه درمان او، بسیار تاثیر گذار می باشد.
علاوه براین با توضیح درباره نحوه اجرای روش های درمانی می توان به بیمار این اعتماد را داد که تیم درمانی تمام تلاش خود را برای بهبود او انجام می دهند. این توضیحات می تواند تنها 5 دقیقه باشد و در برخی موارد یک ساعت نیز به طول بیانجامد. به هر حال در این دقایق رابطه خوبی می تواند میان پزشک، پرستار و بیمار شکل گیرد، و بیمار متوجه می شود، با وجود برنامه کاری شلوغ تان، برای جلب رضایت و اطمینان او وقت گذاشته اید و احساس ایمنی و راحتی بیشتری در مرکز درمانی شما می کند.
2- تقویت کار تیمی پرستاری
مفهوم کار تیمی و خدمات درمانی و مراقبتی موثر، یک شاخص کلیدی در خلق تجربه مثبت بیمار می باشد و تحقیقات زیادی این موضوع را اثبات کرده اند. کار تیمی رابطه نزدیکی با جلب رضایت بیمار دارد و در مورد تیم پرستاران این موضوع از اهمیت بیشتری بر خوردار می باشد. زمانی که بیمار شاهد کار تیمی پرستاران برای درمان خود می باشد احساس امنیت و مراقبت بیشتری می کند.
با ایجاد یک چهارچوب برای کارمندان و مدیران در جهت تقسیم وظایف، ارائه رویکرد های حل مساله و مشخص کردن قدرت اختیار هر فرد، پرسنل می دانند چه وظایفی دارند و چطور باید با بیماران بر خورد کنند و همچنین جوابگویی و مسئولیت پذیری در میان کارمندان تقویت می شود و به دنبال آن خدمات درمانی بهتری ارائه می شود.
برای درمان یک فرد، چندین نفر فعالیت می کنند، به همین دلیل کار تیمی از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. اما شنیدن گزارش های متناقض از سمت تیم های درمانی مختلف، می تواند برای بیماران و همراهان آن ها، دلهره آور باشد. بنابراین انجام وظایف در غالب یک تیم منسجم، باید در اولویت اول خدمات درمانی باشد. در نهایت این تیم پرستاران است که می توانند برای ایجاد حس امنیت در بیماران یکی از فاکتور های اصلی باشند و رضایت بیماران را جلب کنند. حفاظت از بیماران، ایجاد حس راحتی در آنها، ایجاد حس اعتماد از روند درمان و ارائه خدمات با کیفیت درمانی، همه باعث می شود، رضایت بیمار به سطح مطلوب برسد.
3- تقویت مهارت های پرستاری و تعداد کافی پرستار
داشتن تعداد پرستار کافی در خصوص جلب رضایت بیمار یک نکته کلیدی می باشد. تعداد پرستاران کم، باعث می شود نتوانند ارتباط موثری با بیماران داشته باشند و به موقع به نیاز ها و انتظارات آنها رسیدگی کنند. تحقیقات نشان داده است که بیماران زمانی که تعداد پرستاران بیشتری را در اطراف خود می بینند که برای درمان آن ها تلاش می کنند، احساس رضایت بیشتری دارند. در وهله اول جلب رضایت بیمار باید توسط پرستاران اتفاق افتد. بنابراین باید مطمئن شوید پرستاران با استراتژی های بر قراری ارتباط موثر با بیماران، کار تیمی و جلب رضایت بیماران آشنا هستند.
مزایای جلب رضایت بیمار چه می باشد؟
بیمارستان ها برای موفقیت کسب و کار خود، متخصصان منابع انسانی و مدیران حرفه ای را استخدام می کنند. سهام داران نیز می دانند رضایت بیمار ابزار مهمی برای موفقیت شان می باشد. آنها دریافته اند که هرچه میزان رضایت بیمار بیشتر باشد، می توانند از مزایای زیر بهره مند شوند:
1. رضایت بیمار باعث افزایش وفاداری بیماران به پزشک یا مرکز درمانی خاص می شود
2. اگر بتوانید رضایت بیمار را جلب کنید، او به دیگران نیز احساس مثبت خود را انتقال می دهد؛ اما اگر ناراضی باشد، نارضایتی خود را با افراد بیشتری در میان می گذارد.
3. در صورت راضی بودن بیمار از خدمات درمانی، مشکلات کمتری در پرداخت هزینه های درمانی پیش خواهد آمد. تجربه نشان داده است، بیمارستان ها و مراکز درمانی که خدمات درمانی با کیفیت تر ارائه می کنند و رضایت مشتریان خود را بیشتر جلب می کنند، هزینه های بیشتری از مشتریان خود می گیرند. اما بیماران به دلیل کیفیت خدمات و همچنین حس رضایت درونی خود، در پرداخت این هزینه، تامل نمی کنند.
4. با جلب رضایت بیمار سودآوری مداوم خود را تضمین می کنید. تحقیقات نشان داده است، زمانی که یک مرکز درمانی تنها یک بیمار را از دست می دهد با خسارت های مالی زیادی مواجه می شود.
5. بالا رفتن سطح رضایت بیمار، روحیه و اخلاق پرستاران را نیز تقویت می کند و در نتیجه بهره وری کار آنها بیشتر می شود.
6. بالا رفتن سطح رضایت بیمار رابطه معکوسی با سوء رفتار های درمانی دارد.
7. هرچه سطح رضایت بیماران شما بالا تر باشد، اعتبار و آوازه مرکز درمانی و بیمارستان شما نیز افزایش پیدا می کند.
8. رضایت بیشتر بیماران باعث رضایت شخصی و حرفه ای کارمندان می شود. بیمارانی که با خدمات درمانی یک بیمارستان بهبود یافته اند باعث شادی پرسنل آن بیمارستان هستند. در نتیجه اگر پزشک و پرسنل شاد باشند، بیماران راضی تر و خوشحال تری نیز خواهیم داشت.
تاثیر رضایت بیمار بر بیمارستان ها چه می باشد؟
تلاش برای خلق یک تجربه مثبت در بیماران بسیار مهم می باشد. تقویت تجربه بیمار به سه روش، می تواند روی خدمات درمانی شما تاثیر مثبت گذارد:
1- باعث افزایش احتمال حضور مجدد بیمار می شود
تجربه مثبت بیمار، احتمال حضور مجدد او، خانواده و دوستانش را افزایش می دهد. تجربه نشان داده است که اگر تمرکز خود را روی رضایت بیمار گذارید، نتایج درمانی بهتری نیز کسب می کنید. علاوه براین تقویت شاخص های بالینی نیز می تواند تاثیر مثبتی روی نتایج درمانی مانند کنترل درد، وضعیت حیاتی بیمار، سلامت روان، فاکتور های فیزیولوژیک و تشخیص علائم داشته باشد.
2- افزایش درآمد
بیماران زمانیکه بدانند در مرکز درمانی یا بیمارستان به خوبی تحت پوشش بیمه ها قرار می گیرند رضایت بیشتری خواهند داشت. بنابراین با قرارداد بستن با بیمه های مختلف می توانید بیماران بیشتری را جذب بیمارستان خود کنید و از سود حاصل همکاری با بیمه ها نیز بهره مند شوید. مهم تر از این سود مالی، رضایت بیمار است که می تواند در دراز مدت باعث سودآوری بیشتری برای شما شود.
3- افزایش اعتبار و آوازه بیمارستان
امروزه بیماران به راحتی می توانند در فضاهای مجازی نظرات خود را درباره خدمات درمانی تمام مراکز درمانی با دیگر کاربران به اشتراک گذارند. پس کامنت های بیماران بیش از گذشته از اهمیت بر خوردار می باشد؛ چرا که رقابت میان بیمارستان ها زیاد است و علاوه بر آن رسانه های اجتماعی در فضای مجازی نیز در میان مردم، بسیار رخنه کرده اند. این امر می تواند هم تاثیرات مثبت و هم منفی برای بیمارستان ها به همراه داشته باشد.
با یک جست و جوی ساده در اینترنت، بیماران می توانند با نحوه خدمات رسانی آنها و میزان رضایت دیگر بیماران و همچنین سیستم های درمانی بیمارستان آشنا شوند. آوازه بیمارستان وابسته به تجارب بیماران می باشد و مشخص می کند که آیا بیمار مجددا به آن بیمارستان مراجعه می کند یا آن را به دیگر بیماران توصیه نمی کند. تصمیم بیمار در اینجا می تواند تاثیر شگرفی روی سودآوری شما داشته باشد. بنابراین بیمارستان ها باید تلاش کنند با ارائه خدمات درمانی با کیفیت و بر قراری روابط موثر با بیماران، حس اعتماد و امنیت را در آنها ایجاد کنند تا بیماران نیز برای آنها اعتبار و شهرت مثبتی به ارمغان آورند.
این دوره دارای 13 ساعت فیلم آموزشی و 104 صفحه محتوی متنی می باشد