
دوره مدیریت حسابرسی چه دوره ای است؟
دوره مدیریت حسابرسی دوره ای است که افراد را با مسائل حسابرسی، انواع حسابرسی، روش های مدیریت بر حسابرسی و انواع گزارش های حسابداری آشنا می کند. لذا، در اینجا ضرورت را بر این می بینیم که ابتدا تعریفی درباره ی مدیریت حسابرسی به شما ارائه دهیم. مدیریت حسابرسی مسئول اطمینان از این است که دستورالعمل های حسابرسی مورد تایید هیئت مدیره اجرا شوند. مدیریت حسابرسی به ساده سازی و سازماندهی جریان کار و فرآیند جمع آوری اسناد مربوط به حسابرسی کمک می کند. مدیریت حسابرسی بر حسابرسان حسابرسی داخلی و خارجی، ایجاد برنامه های حسابرسی، استخدام و آموزش پرسنل حسابرسی مناسب نظارت می کنند. همانطور که در عرصه ی فناوری پیش می رویم، فرآیندهای تجاری پیچیده تر می شوند؛ تمام کسب و کارها ابزار پیچیده ای را برای ایجاد کارآیی کسب و کار خود به کار می گیرند. در میان این پیچیدگی ها، حسابرسی این فرآیند ها به یک کار چالش برانگیز تبدیل شده است، بنابراین مدیریت حسابرسی یک ضرورت به حساب می آید. مدیریت حسابرسی جریان کارهای تیم های حسابرسی داخلی، بهینه سازی منابع و بهره وری و حذف یافته های تکراری حسابرسی را مدیریت می کند. مدیریت حسابرسی از رعایت قوانین و ریسک داده ها استفاده می کند تا برای فعالیت های حسابرسی برنامه ریزی کرده و آنها را اولویت بندی کند.
مدیریت حسابرسی می تواند به عنوان مجموعه ای از ابزارها تعریف شود. تکنیک ها و برنامه ریزی هایی که امکان بررسی سازمان یافته ای را فراهم می کند که آیا یک موضوع با الزامات از پیش تعیین شده مطابقت دارد. به بیان ساده تر، مدیریت حسابرسی به سازماندهی بهتر گردش کار و فرآیند ارائه ی گزارش حسابرسی کمک می کند. این یک الگویی از حسابرسی است که شامل تهیه یک فهرست سوال جامع و ارزیابی نتایج و اسناد می باشد. برخی از عناصر مهم مدیریت موفق مدیریت حسابرسی عبارتند از: رهبری پیش فعالانه، قوی، انسجام درون تیمی، برنامه ریزی پیچیده، کنترل و روش شناسی دقیق. همچنین فناوری اطلاعات با ارائه ی نرم افزارهای جدید به فرآیند مدیریت حسابداری کمک می کند . با آمدن نرم افزارهایی که در هر نقطه از جهان در دسترس است، روند مدیریت حسابرسی به بالاترین حد خود رسیده است و با استفاده از این نرم افزارها مدیران حسابرسی می توانند به طور دقیق تر عمل حسابرسی را انجام دهند. محبوبیت سیستم های نرم افزاری مدیریت حسابرسی و سیستم های مدیریت حسابرسی الکترونیکی ناشی از نیاز شرکت های نظارتی برای مطابقت با مقررات و استانداردهای کیفیت است. مدیریت حسابرسی این امکان را برای شما فراهم می کند تا حین مدیریت همزمان روی مراحل تجدید نظر، به حسابرس ها پاسخگو باشند. برای اینکه حسابرسی را بهتر درک کنیم به انواع حسابرس و اینکه حسابرس اصلا کیست، بپردازیم.
همین حالا در دوره مدیریت حسابرسی شرکت کنید
انواع حسابرسی چیست؟
حسابرس یک فرد یا یک شرکت است که توسط یک شرکت تعیین شده است تا حسابرسی را انجام دهد. برای انجام حسابرسی، یک فرد باید از جانب مقامات قانونی حسابداری و حسابرسی دارای گواهی معتبر باشد یا دارای معیارهای خاص مشخص شده باشد. به طور کلی، حسابرسان به دقت پرونده های مالی را بررسی می کنند تا بتوانند وضعیت مالی شرکت و اعتبار داده های آن را ارزیابی کنند. این نیازمند تجربه نه تنها در تمام انواع شیوه های حسابداری بلکه در قوانین مالیاتی مختلف و مقررات مالی مربوط به استفاده از اسناد خاص است. در حالی که یک حسابدار بسیار آموزش دیده برای کار به عنوان حسابرس نیاز دارد، انواع حسابرس با اهداف متفاوت وجود دارد. در این قسمت به معرفی انواع حسابرس ها می پردازیم.
حسابرسی داخلی
حسابرسی داخلی نوعی از حسابداری است که توسط سازمان انجام می شود، معمولا به طور منظم توسط یک حسابرس واجد شرایط انجام می شود. تفاوت اصلی با یک حسابرسی خارجی این است که حسابرس داخلی به جای اینکه نتایج آن را به طور علنی گزارش کند، به مدیران یا اعضای هیئت مدیره آن را گزارش می دهند. در واقع، سازمان های خصوصی یا سازمان هایی که در معرض عموم قرار می گیرند ممکن است یک واحد حسابرسی داشته باشند که به طور خاص اینگونه حسابرسی های خاص را انجام می دهند. این امر لزوما برای سازمان های دولتی نیست بلکه ممکن است در بسیاری موارد یک حسابرس حرفه ای این کار را انجام می دهد. نتایج حسابرسی داخلی معمولا برای اهداف داخلی مورد استفاده قرار میگیرد و مسائلی مانند کنترل، مدیریت و فرآیندهای مدیریت ریسک در یک سازمان را مورد سنجش قرار می دهد. حسابرسی داخلی برای شرکت/سازمان ضروری است، زیرا آنها به سازمان کمک می کنند تا اطلاعات را به روز نگهدارند و تراز خود را حفظ کنند.
حسابرسی داخلی که به عنوان حسابرسی عملیاتی ارزیابی می شود، یک فعالیت ارزیابی داوطلبانه توسط یک سازمان است تا از اثربخشی بازرسی های داخلی، مدیریت ریسک و مشارکت اطمینان حاصل کند و دستیابی به اهداف سازمانی را تسهیل کند. حسابرسی داخلی توسط کارکنان سازمان انجام می شود که به کمیته حسابرسی هیئت مدیره گزارش می کنند که در مقابل با حسابرسی خارجی قرار دارد که توسط متخصصان مستقل از سازمان انجام می شود و از طریق گزارش حسابرسی به سهامداران گزارش می شود. بر خلاف حسابداری خارجی که دامنه آن عمدتا به مسائل مربوط به اظهارات مالی بستگی دارد، حوزه ی کاری حسابرسی داخلی بسیار گسترده است و می تواند شامل مواردی باشد که می تواند بر اهداف سازمانی تأثیر بگذارد. حسابرسی داخلی معمولا بر فعالیت های کلیدی خاصی نظیر موارد زیر متمرکز است:
- نظارت بر اثر بخشی بازرسی های داخلی و ارائه ی طرح های جدید
- بررسی موارد دزدی و کلاه برداری
- نظارت بر رعایت قوانین و مقررات
- بازبینی و صحت سنجی اطلاعات عملیاتی و مالی در صورت لزوم
- ارزیابی خط مشی های شرکت
- بررسی اثربخشی، کارآیی و امور مالی مربوط به عملیات و فرآیندها
حسابرس خارجی
حسابرسی خارجی که به عنوان حسابرسی مالی هم شناخته می شود، شامل بررسی درستی و صحت صورتهای مالی یک نهاد توسط یک حسابرس خارجی است که مستقل از سازمان بوده و مطابق با چارچوب گزارش دهی مانند IFRS (استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی) است. قانون شرکت در اکثر حوزه های قضایی نیازمند حسابرسی خارجی سالانه برای شرکت هایی است که از یک اندازه ی خاص بیشتر هستند. نیاز به حسابرسی خارجی در درجه اول ناشی از جدایی مالکیت و کنترل در شرکت های بزرگ است که در آن سهامداران مدیران را انتخاب می کنند تا امور شرکت را به عهده بگیرند. همانطور که مدیران گزارش عملکرد مالی و موقعیت شرکت را به سهامداران ارائه می دهند، سهامداران قبل از هرگونه اعتماد به آنها، نیاز به اطمینان حاصل درباره ی صحت گزارش های مالی دارند. حسابرسی خارجی به صاحبان سهام شرکت اطمینان می دهد که صورت های مالی که مدیران آنها گزارش می دهند، خالی از هر گونه صورت های مالی اشتباه است.
حسابرسان خارجی مستلزم رعایت استانداردهای حسابداری حرفه ای مانند استانداردهای بین المللی حسابرسی و رهنمودهای اخلاقی نظیر آنچه که توسط IFAC (فدراسیون بینالمللی حسابداران) صادر شده است، هستند، تا سطح کیفی و اعتماد تمامی سهامداران در امر حسابرسی حفظ کنند. در حالی که حسابرسی داخلی می تواند مفید باشد، به ویژه برای شرکت های بزرگ، آنها همیشه بی طرف نیستند و کسب و کارهای کوچکتر اغلب نمی توانند هزینه یک حسابرس دائمی را بپردازند. حسابرسان خارجی کار چک کردن و تحلیل سند را انجام می دهند، اما شرکت ها تنها آنها را برای یک پروژه خاص استخدام می کنند. این حسابرسان برای شرکت هایی که در فروش خدمات حسابرسی به شرکت ها تخصص دارند کار می کنند.
کسب و کارهای کوچکتر از حسابرسی خارجی نفع می برند، زیرا می تواند به عنوان یک آموزش برای صاحبان کسب و کار کوچک عمل کند، چرا که بسیاری از صاحبان کسب و کار کوچک درک عمیق از حسابداری ندارند. شرکت ها می توانند از حسابرس خارجی برای تعیین اشتباهاتی که ممکن است اتفاق افتاده باشد، استفاده کنند. خطاهایی که در صورت حساب های مالی رخ می دهند می تواند منجر به تصمیم گیری های بد در کسب و کار شوند. برای شرکت های بزرگتر، حسابرسی سهامداران و سرمایه گذاران را مطمئن می کند که ارقام نشان داده شده در دفترهای حسابداری قابل اعتماد هستند.
حسابرسی عملیاتی
حسابرسی عملیاتی بازبینی سیستماتیک اثربخشی، کارایی و اقتصادی عملیات است. حسابرسی عملیاتی آینده گرا، سیستماتیک و مستقل از فعالیت های سازمانی است. در حسابرسی عملیاتی ممکن است اطلاعات مالی مورد استفاده قرار گیرد، اما منابع دست اول، سیاست های عملیاتی و دستاوردهای مربوط به اهداف سازمان هستند. حسابرسی عملیاتی یک شکل جامع تر از حسابرسی داخلی است.
مزایای شرکت در دوره مدیریت حسابرسی مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
شرکت در دوره مدیریت حسابرسی این مؤسسه مزایایی را به همراه دارد که عبارتند از:
- استفاده از اساتید برتر و مجرب
- استفاده از منابع به روز و سرفصل های جامع
- تأیید مدارک دانش پذیران توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور پس از اتمام دوره
- امکان رفع مشکل دانش پذیران طی دوره توسط اساتید
- امکان تأیید مدارک توسط سازمان ارزیابی WES
- ارسال گواهینامه ها و بسته های آموزشی به کلیه ی نقاط کشور
- ارائه ی منابع شنیداری-دیداری همراه با بسته ها برای یادگیری بهتر دانش پذیران
- امکان ترجمه رسمی مدارک با مهر وزرات امور خارجه برای ارائه به شرکت ها و سازمان های خارج از کشور
حسابرسی قضایی
حسابرسی قضایی شامل استفاده از حسابرسی و مهارت های تحقیقاتی در مواردی است که ممکن است شامل موارد قانونی باشد. حسابرسی قضایی معمولا توسط قضایی قانونی انجام می شود که هم مهارت حسابداری و هم مهارت جستجو و تحقیق دارد. حسابداری قضایی نوعی از فعالیت است که در پاسخ به یک موضوع خاص، تحقیق انجام می دهد که یافته های تحقیق ممکن است به عنوان مدرک در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات در مورد حوزه های خاصی شامل کلاه برداری، جرم، ادعاهای بیمه و همچنین اختلاف بین سهامداران است. حسابداری قضایی همچنین نیاز به برنامه، روش و گزارش مناسب مانند سایر اعمال حسابرسی دارد. حسابرسی قضایی نیز برای پیروی از دستورالعمل اخلاقی مانند حسابرسی صورتهای مالی ضروری است. این نوع فعالیت به عنوان حسابرسی صورتهای مالی یا حسابرسی قضایی مورد استفاده قرار نمی گیرد. حسابرسی قضایی ممکن است در موارد زیر ضروری باشد:
- بررسی های وجود تقلب که شامل کلاهبرداری در امور مالی، پولشویی، فرار از مالیات است.
- بررسی زیان در مورد دعاوی بیمه
- تعیین سهم سود شرکای کسب و کار در صورت وجود مشاجره بین شرکا
- تعیین دعاوی مساحمه مرتبط با حرفه ی حسابداری
حسابرسی سیستم اطلاعات یا حسابرسی فناوری اطلاعات (حسابرسی IT)
حسابرسی سیستم اطلاعاتی که حسابرسی IT هم نامیده می شود، قابلیت اطمینان سیستم امنیتی، ساختار امنیتی اطلاعات و یکپارچگی سیستم را ارزیابی و بررسی می کند. در بعضی موارد، حسابرسی مالی نیز به حسابرسی IT ارتباط دارد، زیرا فناوری روز به روز در حال افزایش است و بیشتر گزارش های مالی مشتری در بیشتر سیستم ها ثبت می شوند. روش حسابرسی نیز به دلیل تغییر در فناوری نیز امروزه تغییر کرده است. به طور معمول، قبل از تکیه بر سیستم اطلاعاتی که برای تهیه صورتهای مالی استفاده می کنند، حسابرس ها مستلزم داشتن تیم حسابرس IT هستند تا ابتدا آن سیستم اطلاعاتی را بازبینی کنند. بسیاری از شرکت های بزرگ این نوع خدمات حسابرسی را ارائه می دهند. این شرکت ها نه تنها حسابرسی IT را ارائه می دهند، بلکه مشاوره در زمینه های سیستم اطلاعاتی نیز ارائه می دهند. حسابرسی فناوری اطلاعات یا حسابرسی سیستم های اطلاعاتی، بررسی کنترل های مدیریت در زیرساخت فناوری اطلاعات (IT) است. ارزیابی شواهد به دست آمده تعیین می کند که آیا سیستم های اطلاعاتی از دارایی ها محافظت می کنند، یکپارچگی داده ها را حفظ می کنند و به طور موثر برای رسیدن به اهداف سازمان عمل می کنند یا خیر. این بررسی ممکن است در رابطه با حسابرسی صورت حساب مالی، حسابرسی داخلی، و یا دیگر فعالیت ها باشد.
حسابرسی رعایتی
حسابرسی رعایتی نوعی از حسابرسی است که هدف آن تعیین اینکه آیا سازمان از شروط یک قرارداد یا قوانین خاصی پیروی می کند یا خیر. حسابرسی رعایتی نوعی بررسی از سیاست ها و رویه های یک نهاد یا اداره است، تا چک کند که آیا با استانداردهای داخلی یا نظارتی تطابق دارد یا خیر. این نوع حسابرسی بیشتر در صنایع نظارتی یا مؤسسات آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد. آژانس های مختلف دولتی قوانین و مقررات بسیار خاصی را مطرح می کنند که نهادها باید مطابق با آن عمل کند. در بسیاری از کشورها، شرکت ها مجبور به انجام حسابرسی های غیرمستقیم هستند تا با شرایط لازم قوانین و مقررات خاصی مطابقت داشته باشد. نمونه هایی از این حسابرسی ها عبارتند از:
- بررسی موثق بودن موجودی ها برای گزارش دادن به سهامداران
- حسابرسی صورت حساب های دارایی ها و بدهی های ثبت شده توسط یک شرکت طی زمان تصویه حساب
- بررسی عملکرد حسابرسی هزینه ی شرکت ها/سازمان ها برای تأیید صحت هزینه ی تولید
حسابرسی دولتی
حسابرسی دولتی شامل حسابرسی یک صورت حساب مالی دولتی و سایر اطلاعات (مانند اطلاعات عملکرد غیر مالی) است که یک نهاد به آنها نیاز دارد تا حسابرسی شود. شرکت های دولتی و موسسات تحت قانون در چندین حوزه قضایی ملزم به این هستند تا امور خود را توسط یک حسابرس بخش دولتی بررسی کنند. در بسیاری از کشورها، حسابرسی های دولتی تحت نظارت سر حسابرس کل صورت می گیرد.
حسابرسی مالیات
حسابرسی مالیاتی نوع حسابرسی است که توسط اداره دولتی یا اداره مالیات انجام می شود. حسابرسی مالیاتی برای ارزیابی صحت اظهارنامه های مالیاتی پر شده توسط یک شرکت انجام می شود و از این رو برای تعیین هر گونه اظهارنامه ی مالیاتی که کم یا زیاد است، مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی حوزه های قضایی، شرکت هایی که از حدی بزرگتر باشند ، مستلزم هستند تا حسابرسی های مالیاتی را بعد از دوره های منظمی انجام دهند، در حالی که در سایر حوزه های قضایی، شرکت ها از طریق اجرای یک سیستم رای گیری به صورت تصادفی برای حسابرسی مالیاتی انتخاب می شوند.
حسابرسی مالی
حسابرسی مالی یا حسابرسی صورت های مالی به حسابرسی صورتهای مالی حسابرس های مستقل می پردازد که در آن نظر حسابرس درباره ی آن صورت های مالی اعلام می شود. حسابرسی مالی توسط شرکت حسابرسی خارجی انجام می شود که دارای مدرک حسابدار عمومی گواهیشده (CPA) هستند. حسابدارسی مالی عموما سالانه و در آخر سال انجام می شود. اما، گاهی اوقات در صورت صلاحدید مدیریت، بانک، تبادل اوراق بهادار، قوانین یا مقررات ، حسابرسی مالی نیز انجام می شود. اکثر شرکت ها گزارش های مالی خود را براساس IFRS (استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی) آماده می کنند، و برخی صورت های مالی شرکت ها براساس GAAP (اصول حسابداری پذیرفته همگانی) تهیه می شوند. حسابرسی مالی برای این انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که آیا "صورتهای مالی" (اطلاعات در حال تأیید) مطابق با معیارهای مشخص شده است یا خیر. به طور معمول معیارها، استانداردهای حسابداری بین المللی هستند. در ارائه نظر اینکه آیا صورتهای مالی به طور صحیح مطابق با استانداردهای حسابداری بیان شده است، حسابرس شواهدی را جمع آوری می کند تا تعیین کند که آیا صورت حساب های مالی حاوی اشتباه یا خطا است یا خیر.
.jpg)
آینده شغلی مدیریت حسابرسی چیست؟
بر اساس سایت Salary.com در فوریه 2017، مدیران حسابرسی دستمزد متوسط 117،204 دلار را به دست آوردند.کار مدیران حسابرسی تمایل دارند به سه حوزه متمایز تقسیم می شود: حسابرسی داخلی، دولتی و خارجی. در حالی که این حوزه حسابرسی اصلی، هر یک از وظایف و شرایط لازم و متمایز خود را دارند، وظایف مدیریتی مشترک است که برای همه مدیران حسابرسی به کار می رود. مدیر حسابرسی، تمام فعالیت های حسابرسی را برای بخش های مختلف شرکت در یک شرکت نظارت می کند و یا حسابرس خارجی وارد شده به شرکت را نظارت می کند. آنها نتایج یک حسابرسی را تجزیه و تحلیل می کنند، گزارش ها را آماده می کنند و گزارش ها را به مقامات مربوطه ارسال می کنند. مدیران همچنین ممکن است هر موضوعی را که توسط حسابرسی روشن شده است را بررسی کند. آنها معمولا کارمندان خود را استخدام می کنند و ممکن است وظایف مربوط به منابع انسانی را انجام دهند. هر کدام از این حوزه ها، دارای پایه حقوق متفاوت خود هستند. ولی به طور کلی میانگین حقوق و دستمزد مدیر حسابرسی در ایالات متحده آمریکا از تاریخ 31 ژانویه 2019 به 122،801 دلار رسیده است، اما دامنه آن معمولا بین 107،171 دلار و 142،344 دلار است. میزان حقوق می تواند به طور گسترده ای به بسیاری از عوامل مهم، از جمله آموزش و پرورش، گواهینامه ها، مهارت های اضافی، تعداد سال های تجربه بستگی دارد.
اهمیت مدیریت حسابرسی چیست؟
راز یک حسابرسی موفق، در برنامه ریزی بی عیب و نقص و محیطی است که باعث ایجاد تعامل سازنده بین حسابرس و شرکت کنندگان در فعالیت های حسابرسی می شود. برای تسهیل تعامل سالم بین دو طرف، بسیاری از شرکت ها راه حل های مدیریت حسابرسی داخلی را اجرا می کنند که زمینه ای برای به اشتراک گذاری ابزار و تکنیک ها برای هر مرحله از فرآیند حسابرسی می باشد. مدیریت حسابرسی به شکلهای ظهور پیدا می کند، اما این نرم افزار است که به شما اجازه می دهد تا با کارمندان ارتباط برقرار کنید و تمام امور کسب و کار و مالی را دنبال کنید. نرم افزار مدیریت حسابداری به شما در پیشبرد کسب و کار شما کمک می کند. مدیریت حسابرسی باید بوسیله ی افراد ارشد با دانش بالا انجام شود. برخی از مزایای کلیدی سیستم های مدیریت کیفیت حسابرسی عبارتند از:
- این امکان را به شما می دهد تا در کسب و کار خود پیشرفت کنید.
- وظایف روزانه ی حسابرس را نظارت می کند تا کار خود را به درستی انجام دهند.
- ریسک کلاهبرداری را کاهش می دهد.
- کارمندان را آموزش می دهد و اسنادی را در اختیار آنها می گذارد تا در صورت لزوم به آنها رجوع کنند.
- سیستم مدیریت حسابرسی روش ارزیابی مؤثر و کارآمدی است و به مدیریت و کسب و کار کمک می کند.
- میزان دقت در صورت حساب ها و دفاتر مالی را بررسی می کند.
- شناسایی مشکلات و خطا در امور مالی
- مدیریت کل چرخه حیات حسابرسی شامل برنامه ریزی حسابرسی، برنامه های حسابرسی، چک لیست ها، جمع آوری داده ها، ارائه ی گزارش های حسابرسی و پیشنهادات اصلاحی.
- تعیین حوزه ی حسابرسی بوسیله ی ارزیابی ریسک پویای حسابرسی شرکت
- انجام اقدامات درست بر اساس نتایج بدست آمده از حسابرسی
- فراهم کردن گزارش ها و تحلیل های انعطاف پذیر برای تصمیم گیری سریع و هوشمندانه تر
این موارد تنها چند نکته ی برجسته از بسیاری از مواردی است که سیستم مدیریت حسابرسی می تواند به شما کمک کند. ریسک تقلب یا خطاهایی در یک کسب و کار میتواند از طریق گزارشها و سایر ابزارهای تجزیه و تحلیل مفید دیده شوند، به همین دلیل به کارگیری یک سیستم مدیریت حسابرسی برای این کار بسیار ضروری است. این عمل تا حد زیادی تحت تأثیر فعالیت های تجاری قرار گرفته است. بدون ابزار مناسب، یک کسب و کار می تواند به شدت دچار مشکل شود. با بررسی امور مالی از طریق مدیریت حسابرسی، می توانید میزان عملکرد و پیشرفت در شرکت خود را بهتر درک کنید. سیستم مدیریت حسابرسی ، سیستمی را در اختیار شما قرار می دهد تا کلیه ی حسابرسی های موجود در شرکت را به صورت یکپارچه انجام دهید. سیستم مدیریت حسابرسی می تواند در هر زمان از روز یا شب و با هر فرکانس دلخواه ممیزی را اجرا کند.

وظایف مدیر حسابرسی چیست؟
مدیر حسابرسی مسئولیت سازماندهی و نظارت بر حسابرسی های داخلی را بر طبق برنامه حسابرسی سالانه، اغلب یک تیم حسابرسی را اداره می کند. مدیران حسابرسی مسئول نظارت بر عملیات داخلی، فرآیندها و شیوه ها هستند. آنها همچنین ممکن است تغییرات و پیشرفت های مربوط به سیاست ها ی موجود را پیشنهاد کنند تا مطمئن شوند که آیا مطابق با استانداردهای تعریف شده ی دولت و شرکت هستند یا خیر. برخی از مدیران حسابرسی تیمی از حسابداران و حسابرسان تازه کار را مدیریت می کنند و کارهای آنها را بازبینی کرده و آنها را راهنمایی می کنند. حسابرسی بخش مهمی هر کسب و کار است. مدیر حسابرسی نقش مهمی در تضمین مدیریت ریسک و فرآیندهای حسابرسی موفقیت آمیز دارد. این نقش نیاز به کارمندی دارد که با مالیات، سود و زیان، ترازنامه ها و استانداردهای حسابرسی گروه آشنا باشد. مدیران نیز باید با هر تغییری در قوانین و مقررات حسابداری به روز شوند. هم چنین مدیریت ریسک های کسب و کار یا مشاوره درباره ی فرآیندهای حسابرسی از وظایف مهم مدیر حسابرس است. این مدیران بسیار تحلیلگر بوده و دارای توانایی های حسابداری در سطح عالی هستند و مشاوره ی تخصصی برای کسب وکار ارائه می دهند. وظایف مدیر حسابرسی بسته به نوع سازمانی که در آن مشغول به کار است دارای وظایف خاصی است ولی نوعا وظایف مدیر شامل موارد زیر است:
ارزیابی فرآیندهای مدیریت ریسک:
بخش مهم این وظیفه، انجام حسابرسی کل شامل مدیریت ریسک، مدیریت کنترل و ارزیابی موثق بودن مالی است. راهنمایی مدیران و کارمندان:
مدیران حسابرسی به عنوان منبع اصلی راهنمایی و مشاوره به حساب می آیند. آنها با ارائه ی مشاوره و راهنمایی مدیران را به سمت اهداف شرکت سوق می دهند. آماده سازی گزارش ها:
مدیران حسابرسی، اسناد و مدارک حسابداری را ارزیابی و تحلیل می کنند، گزارش هایی را تهیه می کنند که بازتاب دهنده ی نتایج حسابرسی است. این گزارش ها اغلب به اعضای کلیدی شرکت ارائه می شود تا اطمینان حاصل شود که همه کارکنان به دنبال اهداف مشابه و مطابق با مقررات هستند. تحقیق درباره مسائل نوظهور:
مدیران حسابرسی، آخرین روندها و مسائل مربوط به صنعت را مورد بررسی قرار می دهند و دامنه حسابرسی را بر اساس آن تعیین کند. آنها برنامه های سالانه ای را که با مدیران و ذینفعان مورد بحث قرار می دهند، برای توافق در مورد سیستم هایی که به رشد تجارت کمک خواهند کرد، ارائه می دهند.
انجام حسابرسی مستمر:
به منظور نظارت بر امور مدیریت حسابرسی، مدیران حسابرسی های مستمر انجام می دهند تا مطمئن شوند قوانین و مقررات حسابرسی رعایت می شوند. پروسه حسابرسی مستمر و کارآمد در سراسر شرکت را با جمع آوری داده های استاندارد به حذف خطاهای حسابرسی و تناقضات کمک می کند. علاوه بر مسئولیت های برنامه ریزی، مدیران حسابرسی معمولا مسئول نظارت بر حسابرسی های متعدد هستند. در حالی که وظایف روزمره یک مدیر حسابرسی براساس صنعت، اندازه و محل شرکت متفاوت است، علاوه بر موارد فوق الذکر، به طور کلی مسئولیت این موارد را بر عهده دارد:
- برنامه ریزی و اجرای حسابرسی های مالی و عملیاتی
- شناسایی ریسک های فرآیند کسب و کار
- ارائه روش شناسی برای ارزیابی
- سندسازی نتایج ارزیابی
- ارائه پیشنهادها و گزارش های مبتنی بر حسابرسی ها و ارائه ی ایده ها به مدیران ارشد
- قاعده مند ساختن برنامه های توسعه و حرفه ای آموزشی برای کارمندان تازه کار
- برنامه ریزی و تخصیص منابع و افراد مطابق با مهارت ها و جدول زمانبندی شده
- هماهنگی با مدیریت برای مدیریت امور مالی به طور کارآمد
- تحلیل داده ها، دفترهای حسابداری و گزارش و صورت حساب های مالی
- آموزش دادن و نظارت بر دستیاران حسابرس و دیگر کارمندان بخش حسابداری
- انجام کارهای حسابرسی شامل آماده سازی برنامه، کارهای اداری و گزارش های مرتبط با آن
- شرکت در ارائه، اجرا و حفظ سیاست ها، اهداف و برنامه ریزی بلند و کوتاه مدت
.jpg)
از آنجایی که نقش آنها به عنوان یک مدیر است، آنها در فعالیت های روزمره حسابرسی مشغول به کار نیستند و این کار بر عهده ی حسابرس ارشد است. اما، مدیران حسابرسی باید از اهداف اصلی هر حسابرسی، پیشرفت روند کار حسابرسی و هرگونه مساله مربوط به آنها آگاه باشد. مدیران حسابرسی نیز نقشی حیاتی در بررسی نهایی کاربرگ ها ایفاء می کند. بگذارید این مسأله را با یک مثال بررسی کنیم.
تصور کنید یک سازمان باید امور مالی را تنظیم کند که نیازمند این است که کلیه ی پرداخت ها به کارمندان (یعنی بازپرداخت هزینه ها و مخارج) یک بار دیگر باید تأیید شود تا در برابر دعاوی کلاهبرداری مصونیت پیدا کند. همکاری با حسابرس ارشد، حسابرسان تصمیم می گیرند تا تنظیم این امر مالی را با استفاده از 30 پرداخت وجه به کارکنان و تأیید نهایی آن، آزمایش کنند. طی کار، این افراد هیچ مورد استثنایی پیدا نمی کنند، بنابراین مدیر حسابرس در نهایت باید کار آنها را تأیید کند. تا حدودی، هر موقعیت در یک بخش حسابرسی، هم مسؤلیت های مدیریت پروژه و هم مسئولیت های مربوط به مدیریت سازمانی دارد. مقدار زمانی که هر فرد در هر یک از این حوزه های مسئولیتی صرف می کند، به نقش آنها بستگی دارد. حسابرسان در مدیریت پروژه و کارهای دخیل هستند، در حالی که حسابرس ارشد بیشتر در مسئولیت های مدیریت سازمانی دخیل هستند.
فرق حسابرسی با حسابداری چیست؟
قبل از اینکه به بررسی تفاوت بین این دو بپردازیم، تعریف کوچکی از هر دو ارائه می دهیم. حسابداری شامل مدیریت تراکنش های مالی روزانه شرکت می باشد. این شامل عملکردهای بسیار متنوعی می شود که دامنه ی آن از درآمد ها تا پرداخت های خروج از شرکت/سازمان/مؤسسه است. برخی از عملکردهای حسابداری عبارتند از بررسی صورتحساب ها یا پرداخت های ارسال شده به فروشندگان. همچنین این عملکردها شامل بررسی پول نقد، چک، کارت اعتباری و پرداخت الکترونیکی دریافت شده ، چک های نوشته شده و دریافت شده توسط شرکت است. لیست حقوق و دستمزد و کسر مالیات ، هم چنین مطابقت دادن دفاتر حسابداری شرکت در سال همه از فرآیندهای حسابداری هستند.
حسابرسی شامل بررسی دفاتر حسابداری شرکت می باشد. حسابرسی ممکن است از طریق حسابرسی قانونی یا توسط شرکت انجام شود. اگر شرکت در یک بورس اوراق بهادار معامله شود، حسابداری معمولا توسط یک نهاد مستقل انجام می شود. فرآیند حسابرسی یک بررسی عمیق در مورد هر یک از معاملات مالی انجام شده توسط یک شرکت است و شامل حساب های سالیانه در کل می شود. پس از اتمام حسابرسی مستقل، صحت دفاتر حسابداری و روش های حسابداری به دقت بررسی می شوند.
تفاوت هایی بین حسابداری و حسابرسی وجود دارد. یک تفاوت مهم این است که حسابرسی فرآیند حسابداری را بررسی می کند تا اعتبار آن را تعیین کند. یکی دیگر از تفاوت بین این دو عبارتند از: حسابداری یک فرایند روزانه است، در حالی که حسابرسی معمولا سالانه یا سه ماهه انجام می شود. یکی دیگر از تفاوت این است که حسابداری توسط کارکنان شرکت تدوین شده است، در حالیکه حسابرسی توسط یک نهاد مستقل بدون ارتباط مالی با شرکت انجام می شود.
این دوره دارای 16 ساعت فیلم آموزشی و 701 صفحه محتوی متنی می باشد.
همین حالا در دوره مدیریت حسابرسی شرکت کنید
۶,۱۲۵,۰۰۰
تومان
0 نفر ظرفیت خالی
۴۹۷ روز مانده