
دوره ی آموزش آیین دادرسی کیفری چه دوره ای است؟
دوره ی آیین دادرسی کیفری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان، دوره ی آموزشی ، پیشرفته و پویاست که هدف آن مانند سایر رشته های حقوقی ، ایجاد جامعه ای منسجم تر از طریق تنظیم قوانین و بازرسی است. دوره ی آیین دادرسی کیفری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان از نظر علمی در بالاترین سطح قرار دارد . در این دوره ی آموزشی کلیه ی افراد علاقه مند به مسائل پژوهشی و تجزیه و تحلیل از دیدگاه حقوقی حتی با دانش اندک می توانند شرکت نمایند. دوره ی آیین دادرسی کیفری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان، مجموعه ای تئوری شامل ضوابط، قواعد، مقررات و اصولی که به دنبال وقوع جرم به مورد اجرا درمیآید تا مراجع، مقامات و مسئولین صلاحیت دار قانونی در جهت صیانت جامعه و حقوق افراد با تضمین عدالت نسبت به کشف، تعقیب، رسیدگی، صدور حکم و اجرای مجازات اقدام نمایند. هدف آئین دادرسی کیفری حفظ و صیانت از مصالح جامعه، رعایت حقوق متهم از جُرم، تفکیک اتهامات صحیح از تعقیبات ناروا و پیشگیری از اشتباهات قضایی می باشد.
مفاهیمی که در این دوره به صورت کامل آموزش داده می شوند عبارتند از:
- آشنایی با مبانی قانون آیین دادرسی کیفری.
- آشنایی با ضابطین دادگستری.
- آشنایی با حقوق متهم و شاکی.
- آشنایی با نحوه ی رسیدگی به پرونده ها.
هیچ اتفاقی رخ نمی دهد. پشت هر انسان موفقی می توانید صدها انسان را پیدا کنید که در مسیر موفقیت گام برداشتند ولی به مقصد نرسیدند، و پشت آن ها صدها انسانی که فقط به موفقیت فکر می کنند و هیچ قدمی در مسیر بر نمی دارند و پشت سر آن ها هم باز صدها نفر دیگر هستند که رویای موفق شدن را دارند. این شمایید که باید تصمیم بگیرید جزء کدام دسته باشید. دهها میلیونانسان در کشور ما و میلیاردها نفر در سراسر جهان حتی کوچکترین اطلاعی از چنین برنامهها و نشستهای پرباری ندارند و به تکرار زندگی روزمره خود می پردازند.
آیین دادرسی کیفری چیست؟
در حال حاضر همه ما می دانیم همان طور که زمین حول محور خورشید می چرخد، مراحل رسیدگی به جرایم نیز حول محور مقررات و اصول دادرسی کیفری می گردد، اما همه افراد با مفاهیم آیین دادرسی کیفری آشنایی ندارند. آئین دادرسی کیفری یکی از شاخه های علوم جنایی است که در هنگام رسیدگی کیفری باید تمام قوانین و مقررات آن رعایت گردد. آئین دادرسی کیفری مجموعه ی اصول و مقرراتی است که برای کشف و تحقیق جرایم، تعقیب مجرمان، نحوه رسیدگی و صدور رآی و تجدید نظر و اجرای احکام و تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی وضع شده است. اگر در مراحل رسیدگی یک پرونده تا زمان اجرای حکم آن در جایگزین قانون از عرف و عادت های مختلف استفاده کنیم و آن ها را به کار بگیریم پرونده ما به چه صورت می شد؟ بطور کل نمی توانیم حق خود را بگیریم و حقمان ضایع می شد. آیین دادرسی کیفری باید به قانون مستند باشد تا به وسیله آن بتوانیم حقوق افراد را ضمانت کنیم. این تازه یک طرف بحث می باشد. در قوانین آیین دادرسی کیفری اشخاص با ویژگی ها و شرایط مساوی نباید مورد تبعیض واقع شوند. به بیان دیگر افرادی که در شرایط یکسان به دلیل ارتکاب جرم مورد تعقیب قرار می گیرند باید قانون در مورد هر دوی آن ها به یک صورت اجرا گردد. نامشخص بودن زمان در پروسه ی رسیدگی به پرونده حقوقی باعث ایجاد مشکل در دادرسی و رسیدگی به پرونده می شود. طولانی بودن پروسه دادرسی منجر به ضایع شدن حقوق افراد گردیده و برای نمونه ممکن است موارد موجود در صحنه جرم از بین برود.
بنابراین نهادهای رسیدگی کننده و مراجع قضایی که به پرونده کیفری رسیدگی می کنند باید در کمترین زمان ممکن رسیدگی را آغاز و تصمیم مربوطه را اتخاذ کنند و هرگونه انجام و اقدام به کاری که پروسه دادرسی را طولانی و منجر به اختلال در آن می گردد، ازبین برده و از آن جلوگیری نمایند.
اکثر مردم بر این باورند زمانی که فردی دستگیر می شود حتما آن شخص مرتکب جرمی شده که به آن جهت آن را دستگیر کرده اند در صورتی که باید این موضوع را دانست تعداد افرادی که به عنوان متهم مورد دستور جلب قرار گرفته و با رسیدگی قضایی آن ها بی گناهیشان ثابت می شود کم نیست. طبق قانون کشور جمهوری اسلامی ایران اصلی به نام برائت بیان می دارد که هیچ شخصی از نظر قانون به عنوان مجرم شناخته نمی گردد مگر این که توسط دادگاه و مراجع قضایی جرمش اثبات گردد. بنابراین هیچ کس فعل مجرمانه را انجام نداده مگر آن که آن فعل در مراجع قضایی و دادگاه صالح شناخته و شناسایی شود.نتیجه طبق اصل برائت هر گونه عملی که باعث محدود شدن آزادی اشخاص گردد مجاز نیست و نباید وارد حریم و مرز خصوصی افراد شد. البته در شرایطی می توان با حکم مقام قضایی و قانون مجاز به این اعمال شد، که به حیثیت اشخاص لطمه ای وارد نگردد. درصورتی که تصور کنیم شخص متهم حق سوال در مورد اتهامی که به وی منتسب شده را ندارد در اشتباه هستیم. پس بهتر است تصور خود را نسبت به متهم تغییر دهیم. متهم مجرم محسوب نمی شود و تنها یک متهم است که ممکن است از آن اتهام مبرا گردد.
متهم دارای حق و حقوقی است که باید از آن آگاه گردد از جمله این که در اولین فرصت از موضوع اتهامی که به وی منتسب شده و ادله قانونی آن مطلع گردد. متهم حق بهره مندی از حقوقی که در قانون برای او وجود دارد و همچنین حق داشتن وکیل را نیز دارد. بنابراین متهم یک مجرم شناخته نمی شود و نباید چنین تصوری از وی داشت چون ممکن است بعدا تبرعه گردد. امروزه اخبار مرتبط با حقوق شهروندی از جمله خبرهایی است که مردمی شده اگرچه منشور حقوق شهروندی موضوع جدیدی نمی باشد. هرچیزی که انجام آن توسط عرف و قانون مباح می باشد آن را می توان جزء حقوق شهروندی محسوب کرد. زیر پا گذاشتن حقوق شهروندی تخلف محسوب می گردد. حقوق قضایی شهروندی را می توان از مهم ترین مصادیق حقوق شهروندی محسوب کرد. حق دادخواهی، اصل برائت، حق انتخاب کردن وکیل، حق اعتراض از با اهمیت ترین حقوق قضایی به حساب می آیند. رعایت حقوق شهروندی و احترام گذاشتن به آن از جمله مسائلی است که علاوه برکلیه اشخاص باید از سمت مقامات قضایی وضابطان دادگستری که در مراحل دادرسی دخالت دارند رعایت گردد. در قانون برای کسانی که تخلف می کنند جبران خسارت و هم مجازات سخت قرار داده شده است.
برای آیین دادرسی کیفری دو موضوع در نظر گرفته شده است:
- موضوع اصلی: از جمله موضوعات اساسی آیین دادرسی کیفری رسیدگی به جهت عمومی بودن جرم می باشد . همانند قتل عمد، سرقت و مواردی از این قبیل حتی اگر شاکی خصوصی نداشته باشد به دلیل این که این عمومی بودن جرم از جمله وظایف مقامات مراجع قضایی دادسرا است.
- موضوع فرعی: اگرچه هدف اصلی قانون گذار رسیدگی به جنبه ی عمومی جرم است ولی از جمله موضوعات فرعی آیین دادرسی کیفری رسیدگی کردن به خصوصی بودن جنبه ناشی از جرم می باشد. به طور کلی جرم می تواند به شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی از جامعه خسارت وارد کند.
اهداف قانون گذار در تهیه ی مقررات آیین دادرسی کیفری با توجه به دوگانه بودن جنبه های ناشی از جرم به دوگروه تقسیم می شود:
- تأمین منافع جامعه : از اهداف اصلی قانون گذار در گردآوری قواعد شکلی، فراهم کردن منافع جامعه در جهت مجازات کردن مرتکب جرم می باشد. قانون گذار با اجرای قوانین دادرسی کیفری سعی در ایجاد امنیت و نظم عمومی در جامعه را دارد. بدین معنا که با اعمال این مقررات فرد متجاوز به حقوق عمومی به مجازات عمل خود برسد و درس عبرت برای سایر افراد باشد که به تعدی به حقوق بقیه افراد فکر نکنند.
- تأمین منافع فرد: از وظایف قانون گذار است که خسارت وارده ناشی از جرم را ضمانت کند. برای جبران شدن زیانی که به شاکی وارد شده قوانین و مقررات شکلی در نظر گرفته شده است که تحت عنوان موضوع فرعی است.به دلیل این که منفعت رسیدگی جهت جرم خصوصی مربوط به جامعه نمی باشد و به فرد یا افراد برمی گردد به آن جهت فرعی گفته می شود. مراد از منفعت فردی تنها منافع شاکی نیست و فراهم شدن منفعت متهم نیز شامل می شود. حتی می توان این گونه بیان نمود که در اجرای قوانین کیفری بیشتر منفعت فرد متهم قابل توجه می باشد. بدین سبب در قانون آیین دادرسی کیفری، قاضی نباید به خاطر تعقیب و رسیدگی به حقوق متهم بی توجه باشد و هرگونه نقض قوانین از طرف این مقام توسط متهم با شکایت در مراجع قضایی قابل پیگیری است.
اهمیت شرکت در این دوره ی آموزشی چیست؟
همیشه زمانی که بحث از استخدام باشد ، دغدغه ی داشتن مدرک معتبر برای افراد پیش می آید ؛ زیرا هر چه مدرک و گواهینامه ی شما معتبرتر باشد، رزومه ی کاری شما بهتر و احتمال استخدام شما بیشتر خواهد بود. امروزه با تغییر مدل کسب و کارها، موقعیت های شغلی نیازمند تخصص در سطح بالا هستند تا بتوان با استفاده از آن ها ، با کسب و کارها همگام شد و از تغییرات جا نماند. آیین دادرسی کیفری ، افراد علاقه مند به این حیطه را قادر می سازد تا برای رویارویی چالش های حاضر در زمینه ی تخصصی مربوط به خود آماده شوند . این دوره ی آموزشی به دلیل آن که از لحاظ علمی در سطح بالایی قرار دارد، ابعاد مختلف اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. برخی از ابعاد اهمیت شرکت در دوره ی آموزش آیین دادرسی کیفری عبارتند از:
- کسب گواهینامه ی پایان دوره ی معتبر: درست است که داشتن تخصص در زمینه ی آیین دادرسی حرف اول را می زند اما بسیاری از فعالیت ها و کسب و کارها نیازمند ارائه ی گواهینامه ی معتبر برای جذب افراد هستند . دوره ی آیین دادرسی کیفری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان این امکان را به شما می دهد تا علاوه بر کسب تخصص کافی ، گواهینامه ی بین المللی معتبر پایان دوره نیز کسب نمایید و از این طریق جذب بازار کار حرفه ای شوید ؛ و این تمام آمال و آرزوی یک فرد متخصص است .
- کسب رزومه ی کاری معتبر: صاحبان هر کسب و کاری که به دنبال کسب رزومه کاری بهتری باشند ، داشتن گواهینامه ی آیین دادرسی کیفری به خودی خود به عنوان رزومه ی کاری معتبر به آن ها کمک زیادی می کند . اگر صاحب کسب و کاری هستید و یا از کسب و کار فعلی احساس رضایت ندارید ، و اگر به فکر ارتقا در حوزه کاری خود هستید اما رزومه ی کاری معتبر ندارید ، حتما در دوره آیین دادرسی کیفری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت نمایید تا علاوه بر کسب مهارت و گواهینامه ی معتبر ، در رزومه ی کاریتان آیتمی قوی برای جذب شدن به هر مدل از کسب و کاری را داشته باشید .
- آینده ی کاری بهتر: آیتم داشتن شغل مناسب با درآمد بالا همواره دغدغه ی همه ی افراد در هر سن و جایگاهی بوده است ؛ همواره آنان که شغل نداشته به دنبال یافتن شغلی با درآمد بالا و آنان که شغل داشته به دنبال کسب درآمد و ارتقا سمت بوده اند . این موضوع را در نظر داشته باشید که زمان هیچ گاه به عقب باز نمی گردد ، اگر قصد انجام کاری را دارید همین الان اقدام به انجام آن کار نمایید و هیچ گاه کار امروز را به فردا محول نکنید ؛ زیرا با عدم انجام این کار فاکتور زمان را از دست می دهید . خیلی از مشاغل و کسب و کارها محدودیت سنی دارند زیرا با افزایش میزان سن افراد همواره قدرت یادگیری و تمرکز کاهش می یابد .همان طور که سن شما بالاتر می رود ، یادگیری دروس دادرسی کیفری هم ممکن است برای شما سخت تر باشد ، پیشنهاد می کنیم زمان را از دست ندهید و هر چه زودتر برای یادگیری در این دوره ی آموزشی اقدام نمایید .
- یادگیری روش های جدید: دوره ی مدیریت عالی کسب و کار در حوزه ی دادرسی کیفری روش ها و متدهای جدید را ، بر اساس استانداردهای درسی به دانش پذیران ارائه می دهد . در این دوره ، تکنیک های زیادی برای بین المللی کردن کسب و کارهای بسیار کوچک آموزش داده می شود .
آینده شغلی و میزان درآمد حاصل از این شغل به چه صورت است؟
توجه داشته باشید در هر حرفه ای، میزان درآمد هر فردی بسته به این که فرد در دستگاه های دولتی یا خصوصی و در چه پست و مقامی چه میزان از فعالیت های آن نهاد را عهده دار است و یا چه میزان سابقه ی انجام کار دارد، متفاوت است. در مورد دوره ی خاص آیین دادرسی کیفری نیز این موضوع صادق است. مشاوران حقوقی در بخش حقوق کیفری که در سازمان های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. آنهایی هم که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، بنا به میزان تخصص، تجربه، توانایی و توافقی که با کارفرمای خود می کنند، درآمدهای متفاوتی دارند.
برخی از سمت هایی که در این پژوهش برای کارشناس و مشاور حقوقی در نظر گرفته شده اند شامل کارشناس حقوقی، کارشناس قرارداد، وکیل، مشاور حقوقی و مدیر حقوقی می باشند که یک کارشناس و مشاور حقوقی می تواند در هر یک از آنها استخدام شده و فعالیت نماید.
توجه داشته باشید که تحقیق بالا روی شاغلانی که در استخدام شرکت یا سازمانی (اعم از دولتی یا خصوصی) می باشند، صورت گرفته است. در مورد افرادی که کارآفرین هستند و کار مستقلی در حوزه تخصصی شان، راه اندازی کرده اند، شرایط متفاوت است و آن ها با توجه به میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشتکارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ، ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم
در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.
به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
چرا باید در دوره ی آموزش آیین دادرسی کیفری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت نماییم؟
موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان همواره در تلاش است تا با استانداردهای جهانی آموزش همگام باشد. این مؤسسه در راستای آموزش کلیه ی علاقه مندان به حوزه ی حقوق و قضاوت هر چند با دانش اندک در این زمینه ، با اساتید خبره و توانا ، اقدام به برگزاری دوره آیین دادرسی کیفری نموده است. این دوره ی آموزشی بسیار کاربردی است و می توان از آن حتی برای رونق کسب و کارهای بسیار کوچک و محلی استفاده نمود. هدف برگزاری این دوره ی آموزشی افزایش تخصص دانش پذیران در زمینه ی حقوق و آیین دادرسی کیفری است، تا بتوانند همگام با هر گونه تغییرات در این حوزه پیش بروند.
شما با شرکت در این دوره ی آموزشی از ابتدا تا انتهای دوره می توانید با مشاوران تخصصی در ارتباط باشید و سوالات و مشکلات خود را با آن ها در میان بگذارید. همچنین در طول دوره ی آموزشی می توانید از فیلم های آموزشی تولید شده توسط موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان استفاده نمایید و این در یادگیری با کیفیت شما بسیار موثر است. از دیگر مزایای شرکت در دوره ی آیین دادرسی کیفری کسب گواهینامه ی معتبر این موسسه با مهر مستقیم وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است لازم به ذکر است که کلیه ی گواهینامه های صادر شده توسط این موسسه قابلیت ترجمه ی رسمی به زبان انگلیسی، برای ارائه به کشورهای خارجی را دارند. جالب است بدانید گواهینامه های صادر شده توسط موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان مورد ارزیابی سازمان جهانی WESقرار می گیرد و می توان برای مهاجرت از آن استفاده نمود. در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان این نگرانی وجود ندارد که محتوای دوره قدیمی باشد، چرا که موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان دائما محتوا و سر فصل های آموزشی دوره را همگام با آخرین استانداردهای آموزشی به روز می نماید.
این دوره دارای 7 ساعت فیلم آموزشی و 0 صفحه محتوی متنی می باشد